9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Algerianul Riyad Mahrez, desemnat Fotbalistul african al anului 2016

Fotbal / Algerianul Riyad Mahrez, desemnat Fotbalistul african al anului 2016

Riyad Mahrez (25 ani), mijlocașul selecționatei Algeriei și al campioanei Angliei, Leicester City, a fost desemnat „Fotbalistul african al anului 2016”, în cadrul anchetei realizate de BBC, informează Agerpres. Fanii din întreaga lume l-au votat pe Mahrez, care i-a devansat pe gabonezul Pierre-Emerick Aaubameyang (Borussia Dortmund), pe ghanezul Andre Ayew (West Ham United), pe senegalezul Sadio Mane (Liverpool) și pe ivorianul Yaya Toure (Manchester City).
„Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine, este ceva foarte important pentru jucătorii africani și sunt extrem de fericit și mândru”, a declarat fotbalistul algerian, născut în Franța, la Sarcelles.
Mahrez se află la cel de-al doilea trofeu prestigios din acest an, după devenise primul african desemnat fotbalistul anului în Premier League, în urma votului Asociației jucătorilor profesioniști din Africa, grație celor 17 goluri și 11 pase decisive reușite în tricoul lui Leicester City, pe care a ajutat-o în sezonul trecut să câștige primul său titlu de campioană a Angliei.
Riyad Mahrez, care a evoluat anterior la formația franceză Le Harve, a fost achiziționat de Leicester City în 2014 în schimbul sumei de 476.000 euro.
Algerianul figurează acum pe o listă cu vedete care au primit de-a lungul anilor premiul atribuit de BBC celui mai bun fotbalist african, alături de jucători precum Abedi Pele, George Weah, Jay-Jay Okocha sau Didier Drogba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS