6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, gata să se revanșeze cu Viitorul

Alb-albaștrii, gata să se revanșeze cu Viitorul

Kelic a fost ajutat de Vătăjelu să prezinte tricoul şi speră să facă o treabă bună la Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Kelic a fost ajutat de Vătăjelu să prezinte tricoul şi speră să facă o treabă bună la Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După înfrângerea cu cântec de la Timișoara, lucrurile tind să intre în normal la CS Universitatea Craiova. Alb-albaștrii și-au făcut autocritica, nu l-au uitat pe arbitrul Robert Dumitru, dar se simt pregătiți să arate că sunt puternici mental și că din punct de vedere fotbalistic sunt pe drumul performanței. Intențiile și le pot materializa în meciul cu FC Viitorul, programat duminică, de la ora 18.00, pe stadionul „Extensiv“.
„A fost un duș extrem de rece la Timișoara. De fiecare dată când rezultatele celorlalte echipe ne-au ajutat, noi nu am putut să ne impunem. Am trăit asta și în sezoanele trecute, și când să ne calificăm în play-off, și acum, când nu am putut trece pe primul loc. Am pierdut în primul rând pe mâna noastră, apoi din vina arbitrilor, dar trebuie să depășim momentul, pentru că vine meciul cu Viitorul și vrem să luăm cele trei puncte. Am urmărit adversarul, avem acolo foști colegi și cred că nu este o echipă foarte mult schimbată comparativ cu sezonul trecut. Nici ei nu au început foarte bine campionatul, dar și-au revenit cât de cât, și cu siguranță ne așteaptă un meci foarte greu. Știm cu toții filozofia domnului Hagi și în aceste zile am lucrat cum să contracarăm jocul Viitorului și implicit să luăm cele trei puncte“, a declarat căpitanul Bogdan Vătăjelu, într-o conferință de presă.

Mulțescu îndeamnă la prudență

Antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, a vorbit minute bune despre evenimentele de la Timișoara și a semnalat exact problemele evidențiate de presă, regretând că nu a oferit suporterilor explicațiile eșecului imediat după joc. Cât despre întâlnirea cu Viitorul, Mulțescu a îndemnat la prudență.
„Durerea mea cea mare este că voiam să fim pe locul întâi și să ne bucurăm. Am greșit și noi, dar când vine unul și îți fură munca… La fel de greu și de periculos este și meciul acesta cu Viitorul. Au început mai greu, dar lucrurile s-au așezat în ultimele două meciuri la Viitorul, s-a regăsit formula de echipă. Au circulația mingii foarte bună, au abecedarul fotbalului, deci este o echipă foarte periculoasă. Va fi un meci foarte greu, dar cu altă conotație. O să ne pună probleme cu atacul. Dacă la Timișoara lucrurile erau destul de simple și trebuia să desfacem apărarea lor, aici trebuie să facem un joc complet, în care și sarcinile de apărare să fie la fel de bine făcute. Trebuie să câștigăm și vom aborda o partitură puțin diferită. În momentul pierderii mingii trebuie să fim foarte pregătiți și mobilizați să putem să-i contracarăm“, a spus tehnicianul, regretând absența lui Alex Băluță, care „are ruptură musculară și va sta cel puțin trei săptămâni“.

Marcel Popescu l-a prezentat pe Kelic

Așa cum scria și GdS în numărul trecut, era doar o chestiune de timp ca oficialii CS Universitatea Craiova să anunțe transferul croatului Renato Kelic. Fotbalistul a trecut cu bine peste vizita medicală și vineri a fost prezentat de președintele Marcel Popescu.
„De o lună și jumătate am încercat să-l aducem, a avut ceva probleme juridice, dar le-a rezolvat. Ca joc o să-l apreciați. Pot să vă spun că de la 15 ani și până la 21 are 45 de jocuri la toate naționalele Croației și a fost căpitan. Am avut o discuție cu el după primul antrenament și mi-a spus că a fost plăcut surprins de valoarea lotului și că nu se aștepta să găsească o echipă atât de bună“, a explicat Marcel Popescu.
La rândul său, fundașul central Renato Kelic, care va evolua cu numărul 6, a punctat că a venit să practice un fotbal de calitate: „Am venit la Craiova pentru că știam că este un club mare al României. Nu am ales eu tricoul cu numărul șase și consider că nu numărul de pe tricou joacă, ci jucătorul. Craiova are deja un căpitan foarte bun, iar eu nu am venit aici pentru banderolă, ci ca să joc foarte bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS