17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulţescu: Suporterii vor veni cu plăcere la stadion

Gigi Mulţescu: Suporterii vor veni cu plăcere la stadion

Multescu

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al clubului, în care a vorbit despre lot, pregătirea din Austria şi obiectivele propuse legat de joc. Vă redăm mai jos, integral, materialul postat pe csuc.ro.

– Domnule Mulţescu, de mai bine de trei săptămâni antrenaţi CS Universitatea Craiova. Cum vi se pare grupul de jucători?

– Este, la prima vedere, o perioadă scurtă. Dar ţinând cont că am avut un cantonament centralizat, care se apropie de 18 zile, este o perioadă lungă, mai ales că nu au fost pauze. Mi-am făcut o părere în privinţa grupului, iar ea este favorabilă în ceea ce priveşte integritatea, calitatea şi rezistenţa psihică pe care au avut-o. E un lot unit, bun, n-am întâlnit multe loturi aşa, cu jucători cuminţi, preocupaţi de muncă. Sunt foarte mulţumit de felul cum s-au comportat.

– Care este principalul câştig al acestui cantonament din Austria?

– Sunt mai multe câştiguri, atât pe plan fizic, cât şi tactic. Aţi observat că s-a lucrat mult şi tactic. Pentru club importantă este şi creşterea jucătorilor tineri, din propria pepinieră. Şi, foarte important, transformarea unei echipe care nu avea un scop în sine să atace într-o echipă ofensivă.

– Aţi remarcat anumiţi jucători în acest stagiu de pregătire?

– Şi dacă aş avea, nu aş spune.

În ultimul meci de verificare le-aţi dat mai mult credit juniorilor. Consideraţi că sunt între ei băieţi care pot face faţă cerinţelor din Liga 1?

– Sunt câţiva jucători talentaţi, care au crescut, care s-au maturizat mai repede. Sunt aproape de echipa întâi. În momentul de faţă nu pot să spun că vreunul din cei doi-trei jucători remarcaţi pot fi titulari, dar sunt în anticamera echipei noastre. Pot oricând să apelez la ei şi cred că pot face faţă.

Există vreun post deficitar care trebuie urgent acoperit?

– Nu ştiu dacă se poate spune astfel. Suntem, în acest moment, acoperiţi cu câte un jucător pe fiecare poziţie, care se află la nivelul la care dorim noi. Poate nu avem concurenţă şi nu avem alternative pe toate posturile. Şi sunt câteva, dar nu vrem să ne grăbim pentru că trebuie să luăm jucători mai buni decât cei pe care îi avem noi. Vrem jucători de calitate.

Cât de importante sunt pentru dumneavoastă, dar şi pentru jucători, rezultatele obţinute în pregătire? Cât de mult contează victoria cu Zenit?

– În general, în perioada de pregătire, rezultatele nu sunt importante. Numai că, atunci când apare un rezultat cum este acesta în faţa unei echipe de top, unei echipe de Champions League, e clar că îţi dă imaginea unei valori pe care nu credeai că o ai. Un astfel de rezultat îţi descoperă nişte valenţe, nişte posibilităţi, practic s-a forţat limita. Iar cel mai important pentru mine este că pot să le spun jucătorilor: nu mai aveţi cum să coborâţi sub nivelul acesta, aţi arătat că puteţi. Dacă nu rămâneţi la nivelul acesta este ceva în neregulă.

Așadar, cu Liberec vom vedea din nou un fotbal ofensiv?

– Ca toate meciurile de până acum, că am marcat sau am ratat în toate am mers pe cartea atacului. Şi nu schimbăm. Dar mâine (astăzi, de la ora 18.00 – n.r.) avem şi un alt scop: jucăm cu formula cu care ne gândim, în proporţie de 90% să începem campionatul.

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, Nicuşor Bancu spunea că, pe lângă omogenitatea grupului, dumneavoastră veţi reprezenta punctul forte al Universității în noul sezon. Cum comentaţi?

– Eu nu pot fi punctul forte. Eu trebuie să fiu un om care să coaguleze toate energiile, toate forţele din echipă şi din jurul ei. Să reuşesc să fac echipa să funcţioneze. Eu sunt dirijorul, dar artiştii sunt ei. Îmi doresc să cânte frumos şi bine.

Ce va urma după acest stagiu de pregătire din Austria. Aveţi în vedere să perfectaţi şi jocuri amicale când vă întoarceţi în ţară?

– Vom continua pregătirile în vederea meciurilor oficiale. Nu vom lua decât un singur joc, cu o săptămână sau zece zile înainte de startul campionatului.

La ce să se aştepte suporterii CS Universitatea Craiova în acest sezon?

– Să se aştepte că echipa va avea un spirit ofensiv, va aborda pe atac, vom avea multe ocazii de gol, vom aduce mult mingea în faţa porţii adverse. Vom face pressing în jumătatea adversă, iar una peste alta, vor vedea un joc agreabil. Aşa că vor veni cu plăcere la stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS