Torcea, din nou deasupra tuturor

Costel Torcea și-a adjudecat aurul la 80 kg și a câștigat și Open-ul la Campionatele Naționale de Masters de la Șimleul Silvaniei, devenind astfel campionul campionilor


Fostul campion european la culturism, Costel Torcea, continuă să-și domine adversarii la nivel național. Mâhnit după experiența neplăcută de la Campionatele Europene din acest an din Spania din pricina arbitrajului, sportivul și totodată conducătorul Clubului Sportiv Gladiator Gym și-a păstrat forma și a participat la finalul săptămânii trecute la Campionatele Naționale de Masters de la Șimleul Silvaniei. Rezultatul? Torcea și-a adjudecat aurul la 80 kg și a câștigat și Open-ul, devenind astfel campionul campionilor. Revenit în Bănie, Costel Torcea a vorbit, în exclusivitate pentru GdS, despre ultimele sale reușite și despre numirea în funcția de antrenor-coordonator al tuturor loturilor naționale de culturism și fitness.

Titlul național, o consolare pentru nedreptatea de la Europene

GdS: 2016 a fost un an prolific pentru dumneavoastră doar pe nivel național, din câte se pare.

Costel Torcea: După Campionatele Europene am simțit nevoia să mă opresc, să nu mai concurez anul acesta, dar, profitând de perioada scurtă între europenele de la Barcelona și Campionatele Naționale de Masters de la Șimleul Silvaniei (aproximativ trei săptămâni – n.r.), am luat decizia să merg și să concurez, fiind și într-o formă bună. A fost o perioadă puțin mai grea, dar s-a terminat cu bine, ieșind campion la 80 de kilograme și obținând și titlul de „campionul campionilor“.

GdS: Cum a fost concursul de la Șimleul Silvaniei?

C.T.: A fost un concurs frumos. De fapt, tot timpul oamenii de acolo planifică totul extraordinar de bine, au sprijinul tuturor, iar locuitorii umplu de fiecare dată sala unde se ține competiția. M-am prezentat într-o formă bună și arbitrii m-au apreciat din câte se pare.

GdS: A mai îndulcit acest nou titlu din amărăciunea de la Campionatul European?

C.T.: Foarte puțin. Amărăciunea va ține până anul viitor, când voi concura din nou acolo. Nu pot să-mi reproșez nimic, pentru că am mers în Spania în forma sportivă pe care mi-am dorit-o. Mai departe știți ce s-a întâmplat. De data asta chiar ne-au tratat ca pe oamenii din lumea a treia și asta o pot spune și alți colegi de-ai mei din lotul național. Ce a fost, a fost, acum mă gândesc deja la următoarele provocări.

„Voi respecta cu sfințenie regulamentul“

GdS: Imediat după Campionatul European din Spania ați fost numit antrenor-coordonator peste toate loturile naționale de culturism. Ați început deja activitatea în noua postură?

C.T.: Ca sportiv fac parte din lotul național din 1990 și pot spune că sunt cel mai bătrân component al lotului național. Și ca ani de sport, dar și ca vârstă (51 – n.r.). Nu m-am așteptat să fiu numit antrenorul coordonator al loturilor naționale și am acceptat propunerea nu pentru că este o funcție importantă în cadrul federației, nu asta m-a interesat, ci pentru că toți colegii din țară m-au îndemnat să accept. În schimb, niciodată nu m-am așteptat că tocmai sfătuitorii mei se vor întoarce împotriva mea, pentru că le-am spus clar că voi respecta cu sfințenie regulamentul. Și nu voi fi decât omul pe care-l cunosc ei de la vârsta de 18 ani, nicidecum altcineva!

GdS: I-ați scuturat de vechile obiceiuri din prima zi?


C.T.: Exact! M-am încurcat cu un lucru și sper să-l termin cu succes, cel puțin până la Campionatele Mondiale de anul viitor, care vor avea loc în România, la Bistrița. Trebuie formate din temelii loturile naționale, trebuie format și lotul pentru Campionatul Balcanic din octombrie, din Serbia, dar mă simt tânăr și sper să fac față provocării. Sper să nu apară motive să mă determine să renunț, pentru că nu mă voi băga în nici un fel de joc.

Și-a adus secunzi respectabili

GdS: Sunteți pregătit să „alergați“ în toate colțurile țării?

C.T.: Nu este o problemă cu drumurile. Este destul de obositor, dar am și sprijinul președintelui federației, Gabriel Toncean, al antrenorilor secunzi… Mai nou am în staff două fete, fostele campioane mondiale Monica Mureșan și Irina Muntean, și pe unul dintre cei mai titrați antrenori români: Dan Nuță. Am nevoie de experiența lor și de capacitatea lor de muncă. Și cred că sunt și oamenii cu care mă pot înțelege la cârma acestui sport.

GdS: Cum și când abordați primul concurs din postura de antrenor coordonator?

C.T.: În octombrie, în Serbia, este primul concurs la care România va face deplasarea cu un lot făcut exclusiv de mine și de secunzii mei. Credeți-mă că este foarte greu să-i convingem pe antrenori de anumite lucruri. Nu că noi am fi mai pregătiți decât ceilalți colegi din țară, dar trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat și că evoluează într-un ritm alert la nivel european și mondial și că noi trebuie să ținem pasul. Ca idee, la Șimleul Silvaniei am descoperit trei competitori pe care eu i-am convocat imediat la lotul național. Ei au rămas surprinși și încântați, pentru că până acum nu au fost băgați în seamă de nimeni. Până acum, nu a fost treaba mea ca să văd ce se întâmplă cu ei, dar acum mi-au sărit în ochi, am discutat cu fiecare, cu antrenorii lor, și vom colabora.

„Nu-mi voi neglija clubul“

GdS: Cum stați din punct de vedere financiar în privința loturilor naționale?

C.T.: În momentul de față, pretențiile mele, pe care le-am pus pe masa președintelui înainte de momentul numirii, nu au fost exagerate. Președintele și-a luat angajamentul că vor fi respectate absolut toate, iar asta înseamnă că știe pe ce se bazează. Cred că lucrurile se vor schimba în bine și sper asta pentru că în ultimii doi ani președintele Gabriel Toncean a luptat și a reușit să pună lucrurile la punct. De doi ani, de când mergem împreună la Campionatele Europene, mi-am dat seama că omul face treabă bună. Pot spune că am acceptat funcția de antrenor-coordonator din dorința de a fi alături de el, să nu ne părăsească și omul ăsta, care este un bun manager, pentru că până acum ne-au lăsat baltă toate valorile.

GdS: Simțiți că ați neglijat clubul dumneavoastră, CS Gladiator Gym?

C.T.: Nu și nu cred că-mi voi neglija clubul, care face parte din mine, din familia mea. Am început cu dreptul anul acesta prin participarea la Campionatele Naționale de la Iași, unde am obținut un titlu de vicecampion cu Paul Dîlganu, iar în toamnă am o echipă bună și destul de numeroasă care va urca pe scenă. Sper să continuăm să obținem rezultate notabile pentru Gladiator, pentru Craiova și pentru ei.Comenteaza acum

Alte stiri

16 martie 2018

Dolj: “Ora Poeziei” în liceele craiovene

Asociaţia pentru Tineri Streets împreuna cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj organizează în data 21 Martie 2018, între orele 13:00-14:00, proiectul “Ora Poeziei” în opt licee craiovene: ...

Sumarul ediției de miercuri, 1 iunie 2016

Actualitate

» CJ Gorj a marcat Ziua Internaţională a Copilului
» Doisprezece români acuzaţi de furturi din locuinţe, arestaţi în sudul Italiei
» România şi Bulgaria cer Canadei, într-o scrisoare comună, ridicarea vizelor
» Stadionul de atletism, campion la întârzieri
» Miting aviatic de Ziua Copilului
» Mai mulţi pensionari pe caz de boală în Dolj
» Ford si Fundatia Gazeta de Sud ajută copiii cu autism
» Vremea va fi în general instabilă joi şi vineri
» Ziua Internațională a Copilului sărbătorită de polițiștii doljeni
» Germania investighează agresiunile sexuale semnalate de 26 de femei la un festival de muzică
» Loteria bonurilor fiscale din 17 aprilie are un câștigător
» Craiova: Târgul jucăriilor” de la Biserica „Maica Domnului” – Oota, în sprijinul elevilor cu rezultate școlare deosebite
» Circa 8.000 de profesori protestează în faţa Palatului Victoria
» Primele rețineri în cazul medicilor care au transformat pacienți în cobai pentru bani
» Craiova: Conferința Internațională „Politică. Diplomaţie. Cultură”
» 18 polițiști de la vama Stamora-Moravița, reținuți de procurorii DIICOT
» Craiova: Expoziţie foto– documentară “Satul doljean– ieri şi azi”

Dolj

» Noul Mercur Center se deschide joia viitoare
» Adversarii fug de pugiliștii craioveni
» Ministerul Sănătății vrea să provoace un cutremur în sistem
» A crescut numărul pensionarilor pe caz de boală în Dolj
» Tatăl fetiței crescute în jug, condamnat definitiv
» Stadionul de atletism, finalizat mai la toamnă?
» Ford România şi Fundaţia GdS au oferit daruri copiilor cu autism
» A cheltuit banii și a mințit polițiștii că i-au fost furați
» Elevii de la Școala „Traian“ vor învăța din toamnă la mansardă
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Ford a câștigat premiul „Oscar” pentru cel mai bun motor de mici dimensiuni, al cincilea an consecutiv
» Craiova: Liceul “Matei Basarab” a sărbătorit Ziua Copilului în straie populare
» Program dedicat copiilor, la Aerodromul din Craiova

Gorj

» Control al CNADNR la spaniolii de pe şantierul DN 66
» Sute de locuri de muncă în Austria şi în Spaţiul Economic European
» Gorj: Femeie accidentată pe trecerea de pietoni

Olt

» Olt: Bărbat rănit grav de un utilaj care a căzut peste el

Vâlcea

» Vâlcea: Pană de curent în municipiul Râmnic și mai multe localități limitrofe

Sport

» Anghel Iordănescu i-a întors spatele lui Ivan
» Încep analizele la CS Universitatea Craiova
» Alb-albaștrii lui Nelu Petrișor, în „focuri“
» Oltenii întâlnesc astăzi „cocoșii“
» Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat la Campionatul European din Suedia
» Boxerii profesionişti pot participa la JO de la Rio, după modificarea regulamentului
» Tenis: Mergea și Bopanna, învinși în sferturile probei de dublu la Roland Garros
» O nouă victorie în ring pentru craioveanul Mario Florentin Boboc
» Fotbal / Lotul Austriei pentru Euro
» Volei (m): Laurențiu Lică și-a prelungit contractul cu SCM-U Craiova

Bani & Afaceri

» Ministerul Finanţelor a transmis băncilor noile plafoane pentru Prima Casă după suplimentarea bugetului cu 500 milioane de lei

Sanatate

» Ministerul Sănătăţii blochează organizarea concursurilor pentru funcţia de conducere a spitalelor

Educatie

» Sală de sport și bazin de înot ultramodern, la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top