9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru românce, în optimi la Madrid

Patru românce, în optimi la Madrid

Simona Halep a învins-o ieri pe Karin Knapp, în turul 2 al turneului de la Madrid, scor 6-1, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale competiției de pe zgura iberică. În această fază, va juca împotriva Timeei Bacsinszky (Elveţia). În sferturile de finală, Simona Halep (24 de ani, locul 7 WTA) s-ar putea întâlni cu altă jucătoare din România, Irina Begu (25 de ani, locul 34 WTA), dacă ambele vor învinge în optimi. Pentru acest lucru, Begu trebuie de treacă astăzi de Christina McHale (SUA).
Halep, a şasea favorită a competiţiei, a încheiat conturile după doar 62 de minute, timp în care a reuşit 4 aşi, a comis o dublă greşeală, 20 de erori neforţate, dar a avut şi 18 mingi direct câştigătoare. Knapp a comis 4 duble greşeli, 22 de erori neforţate şi a reuşit doar 9 lovituri câștigătoare.
Simona a început cu stângul, pierzându-şi serviciul, dar apoi a reuşit opt game-uri la rând. Knapp a mai reuşit să câştige un game la 2-0 pentru Halep în setul al doilea, dar românca a fost de neoprit şi s-a impus şi în al doilea set cu 6-1. Grație acestei victorii, sportiva din România şi-a asigurat un cec de 59.490 euro şi 120 de puncte WTA.
Halep, care anul trecut a pierdut în primul tur, iar în 2014 a fost finalistă la Madrid, este a treia româncă ajunsă în optimi la Madrid anul acesta, după Patricia Ţig (care o va întâlni azi pe americanca Madison Keys) şi Irina Begu.
Aseară, după închiderea ediției, Sorana Cîrstea a învins-o pe Danka Kovinic (Muntenegru), cu 6-3, 7-5, și este a patra jucătoare din România calificată în optimile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS