9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliaşi - în ascensiune, Motru - în derivă

Filiaşi – în ascensiune, Motru – în derivă

Filieșenii (în alb-roșu) nu l-au „iertat” deloc pe Iancu, portarul de ocazie al „minerilor” (foto: Alexandru Vîrtosu)
Filieșenii (în alb-roșu) nu l-au „iertat” deloc pe Iancu, portarul de ocazie al „minerilor” (foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CSO Filiaşi s-a impus cu scorul de 3-0 în partida disputată vineri, pe stadionul „Chimia“ din Işalniţa, în compania Minerului Motru, contând pentru etapa a 24-a din Liga a III-a, seria 4. Golurile doljenilor au fost marcate de Aurel Lupu (’11), Marius Duriţă (’28) şi Florin Petcu (’71).
Oaspeţii au plecat din start cu şansa a doua, pentru că au început în poartă cu un jucător de câmp, mai exact cu fundaşul dreapta Beniamin Alexandru Iancu. Asta pentru că portarul titular, Eugen Şerban, a luat drumul Spaniei, iar rezerva sa, Mirel Gorun, abia a ieşit din spital, în timp ce juniorul Cosmin Noană nu s-a prezentat la meci din motive necunoscute.
CSO Filiaşi: Lascu – Orban, Lupu, Istudor, Neacşu – Petcu, N. Popescu (’76, Stoichiţoiu), Duriță (’83, Fruntelată), Cimpoieru (’58, Georgescu) – Pârvuică (’52, Obeanu), Tănase. Antrenor: Dragoş Bon.
Minerul Motru: Iancu – Tudoran, Dicu, Colareza, Dudău – Năuiu – Drăgan, Dinu (’79, Stăncuţu), Nicoloff, Pruteanu – Vrâncuţi. Antrenor: Ion Alecu.
Cartonașe galbene: Neacșu ‘7, Duruță ’30, Stoichiţoiu ’80 / Pruteanu ’79.
Au arbitrat: Bogdan Dumitrache – Cristian Cosmescu, Adina Catrina.
Observatori: Grigore Tomoioagă, Gheorghe Croitoru.
După acest succes, CSO Filiaşi a făcut rocadă cu Minerul Motru în clasament, ocupând poziţia 13, iar în etapa viitoare va sta.

Bon: Îmi doream de mult această victorie

Antrenorul formaţiei CSO Filiaşi, Dragoş Bon, a fost foarte bucuros pentru victoria cu Motru, chiar dacă a recunoscut că la începutul reprizei secunde a fost nemulţumit de evoluţia elevilor săi.

_DSC0014
„Îmi doream de mult această victorie. Mă bucur că băieţii s-au refăcut mental după înfrângerea de la Lugoj. După pauză cred că băieţii mei s-au speriat puţin de rezultat şi atunci, fără să le cer eu, s-au retras. Am încercat să-i impulsionez de pe margine şi până la urmă am reuşit să echilibrăm repriza şi am şi marcat. Mă bucur că am reuşit să terminăm jocul fără să primim gol. Nu m-a interesat scorul. Cred că golurile au fost imparabile, nu au venit pe fondul vreunei greşeli a portarului de ocazie. Vom sta în etapa viitoare şi trebuie să ne recuperăm, pentru că am jucat trei partide într-o săptămână şi la un lot de 16 jucători este foarte dificil. Ne prinde bine această pauză“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.

Cernica: Sperăm să terminăm returul

Preşedintele Minerului Motru, Mihai Cernica, a recunoscut că situaţia clubului gorjean este disperată după ce Complexul Energetic Oltenia şi-a retras sprijinul financiar.

_DSC0053
„La 3-0 e greu de comentat. Din păcate pentru noi continuăm seria rezultatelor proaste. Suferim şi ca lot, dar şi financiar. Sunt probleme mari cu banii… Punem tot sprijinul în primărie. De un an şi jumătate ei ne-au susţinut. Prin retragerea sprijinului financiar de către CEO am avut de suferit şi noi. Avem jucători care au părăsit lotul şi au preferat să meargă la muncă în străinătate. Cu întârzierile de salarii de trei, patru luni e clar că nu poţi să faci sport. Sperăm să terminăm returul, ăsta este obiectivul nostru, şi vedem ce va fi din vară. Sunt ceva promisiuni, dar dacă se vor concretiza vom vedea. Deocamdată e greu să continuăm, mai sunt câteva jocuri şi sperăm să le putem face faţă“, a declarat Mihai Cernica, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS