9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRusia ar putea să nu aibă nici măcar un atlet la Jocurile Olimpice

Rusia ar putea să nu aibă nici măcar un atlet la Jocurile Olimpice

GdS Sport

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat ieri că o decizie privind participarea atleţilor din Rusia la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia, va fi luată în urma unei întruniri care va avea loc pe 17 iunie, la Viena, informează Euronews.

În 13 noiembrie, Consiliul Federaţiei Internaţionale de Atletism a votat pentru suspendarea Federaţiei Ruse de Atletism (ARAF), după publicarea unui raport independent al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Documentul prezenta dovezi privind un presupus „dopaj sponsorizat de către stat”.

În condiţiile actuale, sportivii ruşi nu au dreptul să participe la Jocurile Olimpice 2016. Competiţiile olimpice de atletism încep în Brazilia pe 12 august.

Federaţia Internaţională de Atletism a stabilit condiţii pentru ca sancţiunea împotriva Rusiei să fie anulată. Autorităţile din Rusia trebuie să respecte criterii stricte, în conformitate cu regulile antidoping prevăzute de WADA şi IAAF. Federaţia rusă de Atletism trebuie să termine toate legăturile cu toţi sportivii condamnaţi pentru dopaj, trebuie să finalizeze investigaţiile disciplinare aflate în desfăşurare şi să cerceteze potenţiale cazuri de dopaj, dacă vrea să fie readmisă în competiţii.

Rusia a promis că va demara o serie de reforme în privinţa dopajului din sport, pentru a restabili credibilitatea, notează Euronews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS