11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudoka din Bănie, medaliați la două competiții

Judoka din Bănie, medaliați la două competiții

poza gup U14 Miercurea Ciuc 17-04-2016

Judoka craioveni au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la două competiții, Campionatul Național U14 și Campionatul Național Universitar.
Finala de la U14 s-a desfășurat la Miercurea Ciuc, iar oltenii s-au întors încărcați de medalii. Ionela Băran (categoria 40 kilograme, LPS „Petrache Trișcu“), Oana Andrei (48 kg, LPS), Andreea Balica (+63 kg, CSM Craiova), Andrei Pasăre (46 kg, LPS) și Răzvan Dumitru (66 kg, LPS) au cucerit medalii de aur, devenind campioni naționali, Andreea Stan (57 kg, LPS) și David Mitran (50 kg, LPS) au obținut medalii de argint, iar Ștefania Balica (+63 kg, CSM) s-a clasat pe treapta a treia a podiumului. În întrecerea feminină pe echipe, Craiova a cucerit medalia de bronz, iar cea masculină s-a clasat pe locul cinci. Din echipa feminină au făcut parte sportivele Băran, Andrei, Văduva, Stan, D. Popa, A. Balica, Șt. Balica, iar echipa masculină a fost compusă din David Mitran, Andrei Pasăre, Mircea Iancu și Răzvan Dumitru. Sportivii sunt pregătiți de Mihai Voinea și Adrian Nicola. La echipe ne-am clasat în fața Bucureștiului, dar ne-au depășit cele din Ardeal, Baia Mare, Cluj, Oradea. La fete eram favorite la titlu. În ceea ce privește concursul individual, mă așteptam la cinci-șase medalii, dar m-au surprins plăcut unii sportivi, cum ar fi Stan, care este mai mică decât categoria de vârstă și a luat argintul, sau Pasăre, care anul trecut a fost medaliat cu bronz, iar acum a devenit campion“, a explicat Mihai Voinea pentru GdS.
Tot în weekend, la Sibiu, s-a disputat Campionatul Național Universitar, acolo unde reprezentanții Universității din Craiova au obținut patru medalii, după cum urmează: Amalia Doană – aur la 48 kg, Eusebio Dragotescu – aur la 60 kg, Andreea Ciurezu – argint la 78 kg și Ana Maria Stoian – argint la +78 kg. Sportivii au fost însoțiți de asistentul universitar Gabriel Popa.

Și karateka au urcat pe podium la Universitare

La București s-a desfășurat duminică o nouă ediție a Campionatului Național Universitar de karate, iar reprezentanții Universității din Craiova au cucerit patru medalii de aur și două de bronz. Ionuț Mitrică a urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului, la kata și kumite (60 kg), pe același loc clasându-se Anisia Iova (kumite, 61 kg) și Marius Florescu (kumite, 75 kg). Florescu și-a adjudecat și o medalie de bronz, la kata, tot locul trei obținând și Ionuț Luță (kumite, -64 kg). Cu excepția Anisiei Iova, care învață la Facultatea de Automatică, restul sportivilor medaliați sunt studenți la FEFS Craiova. Cu toții sunt antrenați de profesorul Geri Mitroi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS