16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdelina Pastor: „Aşteptam de mult o medalie la Mondiale“

Adelina Pastor: „Aşteptam de mult o medalie la Mondiale“

Adelina Pastor (a doua din stânga) şi colegele sale din ştafeta României au scris istorie în SUA
Adelina Pastor (a doua din stânga) şi colegele sale din ştafeta României au scris istorie în SUA

Atleta legitimată la CSM Craiova a cucerit medalia de bronz cu ștafeta României la Campionatul Mondial de sală din SUA. E o performanță remarcabilă, care îi dă Adelinei Pastor speranța că va face un sezon în aer liber la fel de bun ca acela indoor.

Atletismul românesc a încheiat Mondialele de sală la Portland (SUA) cu două medalii, o performanță remarcabilă dacă ținem cont că reprezentanții țării noastre nu mai cuceriseră o medalie la Mondialele de sală din 2004. După argintul obținut de Andrei Gag la aruncarea greutăţii, a mai venit un trofeu duminică seară. Ştafeta feminină de 4×400 de metri, formată din Adelina Pastor, Elena Mirela Lavric, Andrea Miklos şi Bianca Răzor a încheiat pe locul trei finala, cu un timp de 3:31,51 (SB). Cvartetul tricolor a fost devansat de SUA – 3:26,38 şi de Polonia – 3:31,15.
Trebuie remarcat faptul că ştafeta jamaicană, una dintre favoritele la podium, a abandonat, după ce una dintre componentele echipei a căzut. În spatele României au terminat echipele Nigeriei și Ucrainei. De notat că proba de ștafetă 4×400 metri n-a avut parte de serii de calificare, desfășurându-se doar finala.

„Mă gândesc la Rio cu mare încredere“

Adelina Pastor este legitimată din luna aprilie a anului trecut la CSM Craiova, în dublă cu CSM Timișoara. După ce a obținut cea mai importantă medalie a sa la senioare, sportiva de 22 de ani a spus ieri, pentru GdS, că este o medalie neașteptată, iar bucuria este cu atât mai mare. „Sunt foarte fericită, nu pot să realizez nici acum această mare performanță. Mă bucur enorm că am reușit să îmi ajut echipa și împreună să urcăm pe podium. Am așteptat mult timp această medalie la seniori, nu pot decât să le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, familiei, iubitului meu și, nu în ultimul rând, antrenorului meu, Ioan Damaschin, care m-a format și fără de care nu eram astăzi aici! Sunt fericită, mulțumesc bunului Dumnezeu că am reușit, sunt sănătoasă și acum mă pot gândi la Olimpiada de la Rio cu mare încredere, pentru a prinde un loc în finală! Suntem o echipă tânără și, cu siguranță, dacă vom fi susținute, o să facem performanță pentru România“. Adelina Pastor a fost primul schimb în ștafeta României. A alergat pe culoarul șase și a fost întrecută doar de reprezentanta marilor favorite, gazdele din SUA.

Mircea Călin: Totul a fost la superlativ

Directorul CSM Craiova, Mircea Călin, a spus ieri că evoluția Adelinei Pastor a fost la superlativ și că, într-o scurtă discuție purtată cu sportiva, aceasta i-a spus că poate mai mult. „Ce ar mai fi de spus? Totul a fost la superlativ. Extraordinară
cursa făcută de Adelina Pastor! Am vorbit cu ea după cursă și mi-a zis că poate mai mult. Așteaptă cu nerăbdare să participe la Jocurile Olimpice de la Rio și este convinsă că va face și acolo o figură frumoasă. Până atunci, mai are un «hop», Campionatul European din 6-10 iulie, de la Amsterdam. Se pare că echipa noastră de ștafetă este deja calificată la Jocurile Olimpice, pentru că se califică primele 16 până la expirarea perioadei, adică în luna mai. Acum suntem în cele 16 echipe. Sperăm să rămânem acolo. Adelina va încerca să realizeze barem de calificare și în proba de 400 m, de fapt acesta este obiectivul principal“, a menționat directorul de la CSM pentru GdS.

Atleții din Bănie au cucerit încă opt medalii

Speranța Costea a obținut titlul național la marș
Speranța Costea a obținut titlul național la marș

Atleții craioveni au participat weekendul trecut la două competiții naționale, reușind să urce din nou pe podium. La Reșiţa s-a desfășurat Campionatul Național de marș (seniori, tineret, juniori 1, 2 , 3). De la CSM Craiova, Speranța Costea a cucerit titlul național la junioare 3, iar în vitrina clubului craiovean au mai intrat alte trei medalii de bronz, cucerite de Ionela Oltean (junioare 2), Liliana Manolache (tineret) și echipa feminină de senioare, alcătuită din Liliana Manolache, Alina Nițuleasa, Neli Arvatu și Alina Băţilă. Antrenori sunt Gabriela Ustabacieff și Justinian Chirilă. Și Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie a avut un sportiv medaliat, Cătălin Odină, care a urcat pe treapta a treia a podiumului la juniori 2.

Vanessa Balaci a devenit vicecampioană națională la junioare 3. Sportiva este pregătită de antrenorul Nicușor Bugiulescu.
Vanessa Balaci a devenit vicecampioană națională la junioare 3. Sportiva este pregătită de antrenorul Nicușor Bugiulescu.

Tot în weekend, la Bacău s-a desfășurat Campionatul Național de sală rezervat juniorilor 3. Andrei Șandru, de la CSM Craiova, a cucerit medalii de argint în două probe, 400 și 800 metri. Tot medalie de argint a cucerit și Vanessa Balaci de la LPS „Petrache Trișcu“, în timp ce ștafeta feminină de 4×400 de metri, din care au făcut parte Vanessa Balaci, Andra Bojneagu, Marinela Stănucă și Alexia Șovar, s-a clasat în apropierea podiumului, pe locul patru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS