10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM organizează colectă pentru handbalista Ada Iliescu

SCM organizează colectă pentru handbalista Ada Iliescu

ada3-e1455874502782

Echipa feminină de handbal SCM Craiova se alătură inițiativei mai multor cluburi de a sprijini o tânără handbalistă aflată în suferință. Adriana „Ada“ Iliescu (foto), jucătoare amatoare la HC Victoria București, are 23 de ani, nu mai aude cu urechea dreaptă și riscă să paralizeze, fiind depistată cu o tumoare la creier. În pauza meciului de sâmbătă dintre SCM Craiova și Unirea Slobozia, programat în Sala Polivalentă, cu începere de la ora 17.00, spectatorii sunt invitați să doneze bani pentru a o ajuta pe „Ada“ să adune suma necesară unei operații în Germania.
Adriana Iliescu este componentă a echipei de handbal HC Victoria București, o formație de amatori, alcătuită din fete și băieți.
Adriana este o jucătoare talentată și apreciată, dar de doi ani are mari probleme de sănătate. După mai multe controale și vizite în spitale, aceasta a fost diagnosticată cu o tumoare care se dezvoltă la baza creierului și afectează rădăcinile nervilor spinali.
Această boală este genetică și atât Ada, cât și sora ei au moștenit-o de la tatăl lor. Tumoarea Adei este greu de operat, doctorii spunându-i că există un risc foarte mare de a rămâne cu pareză și cu sechele, așa cum s-a întâmplat cu mătușa ei, operată în România, acum opt ani.
Cea mai bună variantă este o operație în Germania, la Hanovra. Intervenția este, însă, este extrem de costisitoare, iar Ada nu își permite să plătească cei 40.000 de euro necesari intervenției. Idolul Adrianei Iliescu, Ada Nechita, extrema de la HCM Baia Mare, își scoate la licitație bronzul câștigat cu naționala României la Mondialele de anul trecut, pentru a o ajuta pe handbalista aflată în suferință.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS