10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU îi ține în priză pe foștii secunzi

CSU îi ține în priză pe foștii secunzi

Ionuţ Moşteanu va privi activitatea alb-albaştrilor din tribună până la vară (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ionuţ Moşteanu va privi activitatea alb-albaştrilor din tribună până la vară (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Oficialii CS Universitatea Craiova nu întâmpină probleme numai cu jucătorii Viorel Ferfelea, Costin Curelea şi Cristi Bălgrădean în privința rezilierii contractelor de joc, scadente în vară, ci și cu foștii secunzi ai lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Atât Ionuț Moșteanu, cât și Adrian Popescu nu doresc să părăsească gruparea până la finalul ediției de campionat, când le expiră înțelegerea, iar conducătorii clubului din Bănie încearcă să-i „plaseze“ în posturi utile, astfel încât să beneficieze de munca acestora dacă tot îi plătesc.

Moșteanu, analist la birou

Un caz special îl reprezintă Ionuț Moșteanu, deținător de licență Pro UEFA, care se ocupa în mandatul cuplului Cârțu – Săndoi de statistici, analize și configura antrenamentele alb-albaștrilor. Bucureșteanul de 41 de ani ar fi intrat în conflict cu unii jucători și în urma unor replici acide la adresa acestora, ajunse la urechile finanțatorilor, a fost suspendat de conducere și ținut în tribune la meciurile alb-albaștrilor. Ulterior, Ionuț Moșteanu a îmbrățișat o muncă de birou la CS Universitatea, cu program fix, și apare și în actualul staff tehnic ca secund, încasând 3.000 de euro lunar tot pe întocmirea statisticilor și pe studierea adversarilor.
„De la începutul lunii septembrie am fost detașat la birouri. Tot cu statisticile mă ocup, dar și cu alte lucruri. Probabil că știi conflictul care a degenerat în ceea ce mă privește, dar eu sunt în continuare sub contract cu Universitatea Craiova și îmi văd de treabă. O să văd ce o să-mi rezerve viitorul, dar s-a aruncat puțin cu noroi în munca mea și în mine și nu a fost corect. Lucrurile se vor limpezi însă la un moment dat. Consider că sunt un om serios, un profesionist bun și viitorul îmi va aparține, iar ce se întâmplă în momentul ăsta, în principiu îmi cam dă mie dreptate. Chiar dacă nu-mi place ce văd. Eu am program la CS Universitatea Craiova de la ora 9.00, la ora 17.00, la birouri. Fac analize și chestii de asta. Lumea mă vede pe mine analist, dar eu am licența Pro UEFA și sunt chiar printre primii din generația de absolvenți. Fac niște analize la un nivel foarte ridicat pentru România, chiar dacă nu e bine să mă laud singur. Fac proces de antrenament, așa cum m-ați văzut de atâtea ori la CSU. Sorin Cârțu și Emil Săndoi tot timpul au avut încredere în ceea ce am făcut eu și în sfaturile mele. Nu sunt un antrenor care a trecut doar cu mapa pe acolo, care a făcut niște analize și asta e toată șmecheria. Am niște competențe mai ridicate. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost, dar nu sunt un om care umblă cu minciuna. Îmi asum lucrurile pe care le-am făcut, bune și rele, și atâta tot“, a declarat Ionuț Moșteanu, pentru GdS. „Moșteanu este în continuare antrenor secund, că așa e scris pe contract. Înțelegerea cu noi e valabilă până la vară și lucrează la birou acum. Face niște analize la echipele pe care urmează să le întâlnim și alte chestii. El a sărit din schema activă, dar este în club“, a confirmat managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.

Adrian Popescu va primi o grupă de juniori

În ceea ce-l privește pe Adrian Popescu, fostul căpitan al Științei din anul 1991 urmează să primească o grupă de copii și juniori în cadrul Centrului și să pună în practică tactica de antrenament și joc a directorului tehnic Ciprian Urican.
„Adrian Popescu nu a dorit să reziliem contractul când a plecat Emil Săndoi, a zis că rămâne la dispoziția clubului atunci când l-am întrebat. Nici noi nu am dorit să-l îndepărtăm, pentru că și-a făcut bine treaba. El nu a intrat în actualul staff, pentru că a făcut parte din altă echipă de tehnicieni și mă refer la Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Ne-am gândit să-i dăm o grupă de juniori, pentru că a activat mult timp în domeniul juvenil și sigur va aduce un plus Centrului nostru. Este posibil să preia grupa care evoluează la Elită A, rămasă fără antrenor după promovarea lui Victor Naicu la prima formație a clubului, pentru că nu prea vrem să mutăm tehnicienii de colo colo și să-i bulversăm pe copii. Vom dezbate acest subiect într-o viitoare ședință la care va participa și finanțatorul Mihai Rotaru. Atunci vom pune la punct tot ce înseamnă Centrul de Copii și Juniori și echipa a doua, unde tindem să-i lăsăm în continuare pe Bogdan Vrăjitoarea, Alin Gavrilă și Tibi Lung“, a punctat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS