10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKrim cu faima, Craiova cu victoria

Krim cu faima, Craiova cu victoria

Echipa feminină de handbal SCM Craiova rămâne neînvinsă în Cupa Cupelor. În faţa a peste 3.000 de spectatori, elevele Simonei Gogârlă au câştigat meciul tur cu Krim Ljubljana, formaţie venită din Liga Campionilor, şi sunt încrezătoare că sâmbătă se vor califica în sferturile de finală.

Peste 3.000 de oameni au venit sâmbătă la Sala Polivalentă din Bănie să asiste la meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova şi Krim Mercator Ljubljana din optimile de finală ale Cupei Cupelor, manşa tur.
Pe unii i-a atras spre sală numele echipei oaspete şi au fost curioşi să vadă pe viu o formaţie cu o bogată
experienţă internaţională, în vitrina căreia strălucesc două trofee ale Ligii Campionilor.
Mult mai mulţi au fost cei care au venit să încurajeze echipa SCM Craiova, aflată la prima participare într-o cupă europeană, dar care eliminase deja o echipă, pe Radnicki Kragujevac (Serbia).
Şi formaţia oaspete s-a bucurat de susţinători, un grup de 30 de suporteri sloveni. Aceştia erau nelipsiţi de la deplasările din Liga Campionilor, dar au continuat să fie alături de favorite şi după ce Krim a „retrogradat“ din Ligă în Cupa Cupelor.
Suporterii sloveni, dar şi cei români – cei mai vocali dintre ei fiind poziţionaţi la sectorul J – au cântat, au suflat în vuvuzele şi au bătut la tobe, făcând o atmosferă ca în marile arene.

Craiova a condus şi la patru goluri, dar a tremurat pentru victorie

Jucătoarele de la SCM Craiova, coordonate de pe margine de fosta mare handbalistă Simona Gogârlă şi de Grigore Albici, au început bine meciul şi au condus cu 4-1. Slovenele au reintrat în joc. Mai întâi au egalat (6-6, minutul 15), apoi chiar au avut un avantaj de două goluri (minutul 22). Gazdele au revenit, iar la pauză au condus cu 12-11. După pauză, echipa olteană a revenit în forţă şi s-a distanţat la 18-14, iar diferenţa de patru goluri s-a înregistrat şi mai târziu (24-20, minutul 48).
Ultimele zece minute de joc i-au ţinut pe spectatori cu sufletul la gură.
Echipă mult mai experimentată, Krim a revenit şi s-a apropiat la doar un gol (28-27, minutul 55). Finalul a fost palpitant, iar Craiova a tremurat pentru victorie. Meciul se putea încheia la egalitate, dar oaspetele au ratat ultimul atac. SCM s-a impus cu scorul de 30-29 şi a obţinut cel mai valoros rezultat din istoria echipei. Returul este programat sâmbătă, în Slovenia.

Mirela Paşca, greu de învins

Trimisă între buturi încă din primul minut, Mirela Paşca a făcut un meci senzaţional, închizând bine poarta echipei SCM. „De când am revenit în echipă, am mai avut un meci tot aşa de bun, dar acesta a fost mai important, iar adversarele mai puternice. Sunt mulţumită de ce am reuşit cu Krim. Este un rezultat foarte bun pentru moralul nostru, iar în retur trebuie să fim mai puternice, pentru că ne aşteaptă un joc mult mai greu“, a spus portarul echipei SCM Craiova, care a apărat aproape tot meciul, cu excepţia unei lovituri de la 7 metri, unde a fost schimbată cu Diana Petrescu, medaliată cu bronz alături de naţionala României la Campionatul Mondial din luna decembrie a anului trecut.
Principala marcatoare a formaţiei craiovene a fost sârboaica Jelena Jivkovic, cu 9 goluri, urmată de Dana Băbeanu (6), Cioaric (5), Șelaru (3), Iovănescu (3), Landre (2), Alexandra Andrei (1), Florica (1). Horobeţ şi Georgescu au jucat, dar nu au reuşit să marcheze.
Antrenoarea Simona Gogârlă şi-a felicitat toate jucătoarele pentru efortul depus şi pentru modul în care s-au luptat pentru fiecare minge: „Felicit fetele, au jucat extraordinar. Au fost minunate, au dat dovadă de ambiţie, atitudine şi dăruire în teren, cum de mult nu am mai văzut. Am învins dubla câştigătoare a Ligii Campionilor. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în noi, spectatorilor care
ne-au fost alături pe parcursul întregii partide. Sunt fericită că atâţia oameni au fost alături de noi“.
Formaţia craioveană a avut mai multe perioade în care a jucat în superioritate numerică, dar nu a reuşit să fructifice avantajul. „Deşi noi am lucrat la antrenament superioritatea numerică, slovenele ne-au surprins. Din dorinţa de a da mai repede gol, am făcut unele greşeli“, a explicat tânăra antrenoare a Craiovei, care a trăit la intensitate maximă fiecare fază. „Emoţiile sunt foarte mari pentru mine. Ca jucătoare, ştii ce ai de făcut. Intri în febra meciului şi te deconectezi, dar ca antrenoare depinzi de ce fac jucătoarele în teren“, a adăugat Gogârlă.

„Calificarea ar fi istorică“

Fosta jucătoare a echipei naţionale a României, dar şi a celor de la Krim Ljubljana, Simona Gogârlă, a spus că victoria de sâmbătă a Craiovei este importantă, dar calificarea în sferturile Cupei Cupelor ar fi una istorică, ţinând cont că formaţia olteană este debutantă în Europa. „Cred că este o victorie foarte mare, iar o calificare în sferturi ar fi istorică. Am condus chiar şi la patru goluri, dar ne-am impus la un singur gol diferenţă. Acolo va fi alt meci, cum se spune în handbal, a doua repriză. Sper la un meci bun!“.

Mâine evoluează cu Dunărea Brăila

Până la meciul retur cu Krim Mercator Ljubljana, SCM Craiova va disputa mâine (ora 18.00, DigiSport) prima partidă în Liga Naţională din 2016. Oltencele vor primi vizita formaţiei Dunărea Brăila, în prima etapă a returului. În acest joc ar putea fi trimisă în teren şi Maria Alecsandra Gavrilă, jucătoare care a semnat vineri cu SCM Craiova, dar care nu a putut fi utilizată în confruntările cu Krim Mercator. Craiova a încheiat turul Ligii Naţionale cu şase victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri şi un total de 20 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS