11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, alergică la penaltiuri

CSU, alergică la penaltiuri

Simon Măzărache (albastru) l-a învins pe Miron, dar portarul băcăuan s-a revanşat la loviturile de departajare (Foto: csuc.ro)
Simon Măzărache (albastru) l-a învins pe Miron, dar portarul băcăuan s-a revanşat la loviturile de departajare (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova nu a reușit calificarea în optimile de finală ale Cupei României, fiind învinsă ieri seară, în Moldova, după executarea loviturilor de departajare, cu scorul de 6-4 (1-1 în timpul regulamentar), de formația SC Bacău (Liga a II-a), în șaisprezecimile competiției.
Moldovenii au deschis scorul rapid, în minutul 3, când Andrei Pavel, nemarcat, a pus latul de la șase metri la o centrare venită de pe dreapta. În replică, gruparea din Bănie a scuturat plasa porții adverse de două ori, dar reușitele lui Băluță (‘6) și Măzărache (‘19) au fost anulate pe motiv de ofsaid. Alb-albaștrii au restabilit însă egalitatea până la pauză, asta după ce Ferfelea a centrat de pe dreapta pentru Măzărache, iar acesta a reluat cu capul, din interiorul careului mic, la colțul scurt, în vinclul porții lui Miron (‘44).
La reluare, cele două combatante au fost preocupate mai mult să nu greșească și și-au creat puține ocazii clare de gol. Craiova ar fi putut da Bacăului lovitura de grație în prelungiri, când a irosit două oportunități mari de a înscrie. Prima, la o lovitură de cap a lui Curelea, plasată la „rădăcina“ barei din stânga porții, dar Miron a respins incredibil (‘90+2). Apoi la faza imediat următoare, când Mateiu a șutat puternic, cu pământul, de la 25 de metri, Miron a respins în față, iar Băluță a reluat în poartă din apropiere, însă arbitrul asistent a ridicat steagul, indicând ofsaid (‘90+3).

Alb-albaștrii s-au jucat cu ocaziile în prelungiri

Alb-albaștrii au presat și în prima repriză suplimentară și s-au apropiat de multe ori periculos de poarta băcăuană, trecându-și în cont și o bară, șutul lui Popov de la 14 metri fiind respins în transversală de Miron (‘100). În repriza a doua suplimentară s-a jucat pe contre, cu ocazii mari la ambele porți, însă tabela a rămas nemodificată până la final, ajungându-se astfel la loviturile de departajare.
La penaltiuri, pentru CS Universitatea Craiova au marcat Vătăjelu, Popov și Băluță, iar Ivan a ratat, șutând „telefonat“, pe centru, mingea fiind respinsă de Miron. Pentru Bacău au înscris toți executanții, în speță Vraciu, C. Neagu, Adăscăliței, Drugă și Hurdubei.
SC Bacău: Miron – Mihălăchioaie, Lozneanu, Ursu, Druga – Dumitriu, Adăscăliței – Pungă (‘62, Hurdubei), Tuțu (‘72, C. Neagu), Pavel (‘57, Grumezescu) – Vraciu. Antrenor: Cristi Popovici.
CS Universitatea: Straton – Achim, Popov, Bancu (‘77, Ivan), Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Ferfelea (‘88, Rocha) – Măzărache (‘68, Acka), Herghelegiu, Curelea. Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonașe galbene: Mihălăchioaie ‘37, Drugă ‘50 / Vătăjelu ‘36, Achim ‘80, Mateiu ‘95.
Au arbitrat: Andrei Chivulete – Alexandru Midvichi, Adrian Vornicu; Dan Boteanu.
Observatori: Ionuț Borcan, Haralambie Meregiu.
Este al doilea meci pierdut la penaltiuri de către CS Universitatea, primul fiind în optimile Cupei Ligii, Craiova fiind eliminată atunci de FC Viitorul, care s-a impus cu 9-8.
Următoarea confruntare a grupării din Bănie va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv“, oponentă fiind cealaltă reprezentantă a Olteniei din Liga I, Pandurii Târgu Jiu.

Săndoi: Ivan era foarte afectat după ratarea penaltiului

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a fost dezamăgit de deznodământul partidei cu SC Bacău. „N-am reușit să ne atingem nici unul dintre obiective azi. Ne-am dorit să câștigăm și să finalizăm jocul după 90 de minute. Am primit gol repede, însă apoi am ratat nenumărate ocazii de gol. De aceea e frumoasă Cupa României, pentru că produce și surprize. Am întâlnit o echipă disciplinată, care a stat bine pe teren. Ivan era foarte afectat pentru că a ratat penaltiul, l-am încurajat și eu, și colegii, ăsta este fotbalul“, a declarat Emil Săndoi, la Dolce Sport.
„N-a fost ofsaid la golul marcat de noi pe final, dar asta este. Adversarii noștri ne-au surprins, ne-au luat pe nepregătite. Am egalat, însă am ajuns la penaltiuri, unde se putea întâmpla orice, totul ține de noroc acolo. Nu suntem supărați pe Ivan, e un jucător de echipa națională“, a spus atacantul CSU, Simon Măzărache.
De partea cealaltă, tehnicianul echipei SC Bacău, Cristi Popovici, s-a bucurat intens pentru calificarea în optimi: „Este o bucurie mare pentru noi. Am avut ocazia asta și anul trecut, când am pierdut în prelungiri. Sperăm ca victoria asta să atragă cât mai multă lume la stadion și în viitorul apropiat să ajungem în Liga I. Cupa României e competiția surprizelor și mă bucur că noi am reușit să trecem mai departe. Le-am spus înainte de penaltiuri că au făcut un efort mare și trebuie să fie atenți acum pentru că e munca lor“, a spus Cristi Popovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS