10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVătăjelu a salvat blazonul Craiovei cu FC Voluntari

Vătăjelu a salvat blazonul Craiovei cu FC Voluntari

Bogdan Vătăjelu (în albastru) a fost decisiv în partida cu FC Voluntari (foto: csuc.ro)
Bogdan Vătăjelu (în albastru) a fost decisiv în partida cu FC Voluntari (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1, la capătul unui joc anost, cu puţine ocazii de poartă, în partida disputată vineri seară, pe stadionul „Dinamo” din Bucureşti, în faţa nou promovatei FC Voluntari, contând pentru etapa a 9-a a Ligii I.

Alb-albaştrii au deschis scorul la prima lor ocazie notabilă, Băluţă a pus latul de la doi metri la o pasă venită de la Bawab, care a făcut mat apărarea gazdelor după o combinaţie cu Rocha (’61). FC Voluntari a restabilit egalitatea prin Voduţ, care l-a executat pe Bălgrădean cu un şut de la 20 de metri (’72). Gruparea din Bănie a „închis” tabela în minutul 88, Bogdan Vătăjelu marcând după o acţiune personală foarte frumoasă, cu un şut de la şapte metri, lateral stânga, la colţul lung.

FC Voluntari: Balauru – Rus, Maftei (’81, Novacovic), C. Achim, Fl. Maxim – Grigore (’46, S. Rădoi), Novac – Iorga, Cârstocea (’57, Voduţ), Pârvulescu – Pancu. Antrenor: Flavius Stoican.

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Popov, Acka (’46, Kay), Vătăjelu – Zlatinski (’63, Madson), Mateiu – Băluţă (’81, Curelea), Bawab, Rocha – Ivan. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: S. Rădoi ’90+3 / Curelea ’85.

Au arbitrat: Dragoş Istrate – Andrei Constantinescu, Bogdan Gheorghe; Florin Andrei.

Observatori: Cornel Fecioru, Imilian Şerbănică.

În partida viitoare, CS Universitatea Craiova va juca în Cupa Ligii, în compania celor de la FC Viitorul, confruntarea din optimile de finală fiind programată pe 10 septembrie, pe terenul grupării lui Gică Hagi.

 

Săndoi: Jocul – modest, victoria – meritată

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova a fost foarte bucuros la finalul partidei pentru punctele contabilizate, recunoscând însă că jocul nu l-a mulţumit. „A fost o victorie muncită şi binemeritată, pentru că suntem în criză de puncte, trebuie să recunoaştem asta. Jocul nostru a fost unul mai mult decât modest, dar este o victorie meritată până la urmă, gândindu-mă la ocaziile pe care le-am avut, au fost mult mai clare. Am pierdut atâtea puncte în ultimele minute în etapele trecute, că parcă meritam şi noi să mai şi câştigăm aşa. Dacă s-ar întoarce ghinioanele pe care le-am avut până în momentul de faţă în etapele care mai rămân cred că ar trebui să avem un parcurs bun spre foarte bun. Punctele erau vitale ca speranţele să rămână intacte pentru participarea în play-off, în rest mai puţin contează pentru cine stă la timonă. Că o să fim noi sau altcineva, este posibil orice. Dacă reuşim să legăm două-trei rezultate pozitive ne ducem în apropierea locurilor de play-off, sunt alte perspective şi eu cred că am şi merita. Dacă se pune problema plecării lui Sorin Cârţu, se pune pentru amândoi, dar nu ştim exact. Obiectivul nostru era să câştigăm meciul cu FC Voluntari, am făcut-o şi suntem bucuroşi. Îi felicit pe băieţi pentru rezultatul pe care l-au obţinut, meritul este numai al lor”, a declarat strategul craiovean.

Săndoi a comentat şi evoluţia lui Bogdan Vătăjelu, sperând să-l vadă la naţională pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia din preliminariile CE din 2016: „Să ştiţi că am avut o discuţie cu el chiar înainte de joc şi i-am spus că şi eu când eram antrenorul echipei naţionale de tineret făceam convocările după ultima etapă. M-aş bucura să fie convocat, pentru că a făcut o partidă bună şi cred că merită. În ultima perioadă noi ca echipă nu am avut nişte rezultate deosebite, poate şi el a mai făcut unele greşeli, dar să ştiţi că este un tânăr de mare perspectivă. Dacă nu acum, sigur va ajunge titularul echipei naţionale într-o perioadă cât mai scurtă”.

Emil Săndoi a explicat care este principalul obiectiv în pauza competiţională prilejuită de meciurile naţionalei României de la începutul lunii septembrie. „În pauza asta ne interesează foarte mult să ne recuperăm toţi jucătorii. La toate etapele de până acum am jucat cu fotbalişti nerefăcuţi total, care nu aveau cum să fie într-o formă sportivă maximă, deci a trebuit să improvizăm. Cât despre jocul din Cupa Ligii cu Viitorul, poate se întâmplă şi un revers al medaliei şi o să câştigăm şi noi la ei. Să fiu sincer aş prefera să fi câştigat în campionat şi n-ar fi fost atât de important meciul din Cupa Ligii pentru noi”, a spus Săndoi.

 

Băluţă: Trebuia să vină şi un rezultat pozitiv

 

Mijlocaşul Alexandru Băluţă s-a bucurat că a reuşit să marcheze şi CS Universitatea să bifeze succesul cu FC Voluntari. „Suntem fericiţi pentru această victorie. Trebuia să vină şi un rezultat pozitiv. Suntem bucuroşi pentru că am obţinut cele trei puncte, aveam mare nevoie de ele şi am mai ieşit din tensiune, pentru că toată săptămâna am fost foarte concentraţi pentru acest meci. Sper să avem continuitate. Ne aşteptam la un meci greu, pentru că şi ei erau în suferinţă, nu sunt pe o poziţie bună, dar eram datori faţă de suporteri şi faţă de noi. Ne bucurăm că de data asta am câştigat pe final”, a spus Alexandru Băluţă, aşteptând cu interes meciul din optimile Cupei Ligii: „Avem o revanşă de luat faţă de FC Viitorul, dar până atunci trebuie să punem la punct anumite greşeli pe care le-am făcut”.

 

Vătăjelu: Îmi doresc foarte-foarte mult să merg la naţională

 

Bogdan Vătăjelu, autorul golului victoriei cu FC Voluntari, a afirmat punctele obţinute contează enorm pentru CS Universitatea Craiova şi că îşi doreşte să joace împotriva Ungariei şi Greciei. „Mă bucur foarte mult că am câştigat. Golul lor nu ne-a picat prea bine, pentru că un semieşec nu ne convenea. Ştiam ce jucători are FC Voluntari, fotbalişti cu experienţă în Liga I şi ne aşteptam la un meci dificil. Ne-am descătuşat puţin, aveam nevoie de punctele astea. În etapa trecută, după meciul cu Steaua am zis că nu mai vreau să dau gol, dar să câştigăm. Am şi înscris şi am şi câştigat, deci mă bucur foarte mult. O să luăm în serios fiecare competiţie, pentru că este frumos să câştigi un trofeu, dar este şi dificil să lupţi pe mai multe fronturi. Cu  siguranţă că vom pregăti fiecare meci din Cupa Ligii şi din Cupa României, când o să înceapă, şi vrem să atingem fazele superioare”, a spus fundaşul stânga al Craiovei. „Îmi doresc foarte-foarte mult să merg la naţională. Am spus-o şi o repet: să joci la echipa naţională sau să stai măcar pe bancă este cel mai frumos lucru pentru un fotbalist. Chiar dacă nu voi fi acolo, mă voi uita cu multă plăcere la televizor şi sper să facem două jocuri bune, pentru că astea vor decide în mare parte calificarea noastră”, a punctat Bogdan Vătăjelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS