13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNimic nou pe „Extensiv”

Nimic nou pe „Extensiv”

Bogdan Vătăjelu a marcat din penalti, dar golul său nu a contat la final (foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu a marcat din penalti, dar golul său nu a contat la final (foto: Alexandru Vîrtosu)

Suporterii craioveni prezenţi ieri seară pe stadionul „Extensiv”, la meciul CS Universitatea – Steaua, din etapa a 8-a a Ligii I, au avut o senzaţie de deja-vu: alb-albaştrii se agită, aleargă mult, dar nu se aleg cu nimic sau cu maximum un punct. De data aceasta tabela a indicat la final 2-1 pentru campioana României, care a arătat mai multă maturitate şi eficienţă în joc, iar în Bănie s-a instalat deznădejdea.

Oaspeţii au deschis scorul prin Nicolae Stanciu, care a reluat cu capul la colţul lung o centrare venită de pe stânga, de la Guilherme (’18). Replica alb-albaştrilor a venit prin Bogdan Vătăjelu, care a transformat cu precizie o lovitură de la unsprezece metri, obţinută de Andrei Ivan (’38). Steaua şi-a adjudecat toate cele trei puncte în urma unui penalti fructificat de Tade în minutul 85 şi dictat după un contact între Enceanu şi Dumitraş.

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Dumitraş, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Madson (’87, Băluță), Zlatinski (’79, Bawab) – Ivan (’60, Bancu), Rocha, Herghelegiu. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Steaua: Niţă – Râpă, Toșca, Varela, Guilherme – Filip, Sulley (’70, Breeveld) – Ad. Popa, Stanciu (’82, Enceanu), Chipciu – Tudorie (’54, Tade). Director sportiv: Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: Mateiu ’34 / Filip ’26, Râpă ’33.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Vladimir Urzică, Adrian Radu Ghinguleac; Marian Balaci.

Observatori: Stan Prodan, Paul Mincu.

În etapa viitoare, CS Universitatea Craiova va evolua în compania formaţiei FC Voluntari, disputa fiind programată vineri, de la ora 18.30, pe stadionul „Dinamo” din Bucureşti.

 

Cârţu: Nu ştiu ce soluţii sunt

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a spus că Steaua nu merita să câştige, dar a explicat că are fotbalişti mai buni, mai experimentaţi şi mai responsabili şi astea au contat în stabilirea rezultatului final.

„Este o zi tristă pentru noi, pentru că am pierdut meciul nedrept la modul cum s-a desfăşurat. Au fost şi momente bune, dar ne-a lipsit acea pasă decisivă din care să facem diferenţa şi am jucat la fel cum am făcut-o în multe partide din acest campionat şi am pierdut tot la fel. Poate că nu meritam să câştigăm, dar în nici un caz nu trebuia să pierdem. Am avut şi noi ocazii, dar ei s-au dovedit mai eficienţi, cu o experienţă competiţională mai bună şi au ştiut să presteze şi să aibă o atitudine pentru un joc aşa cum se anunţa acest Craiova – Steaua. Ei au arătat că sunt o echipă matură şi că pot să treacă peste momentul nefericit pe care l-au avut la mijlocul săptămânii. La noi nu se prea întâmplă aşa. Aţi văzut, când am pierdut cu Viitorul, nu am putut să trecem peste şi să câştigăm la Timişoara. Suntem pe drum şi poate o să ajungem o echipă de tipul Stelei şi ceea ce am trăit până acum ajută la experienţa competiţională. N-am fost în stare să menţinem un ritm bun tot timpul, pe ceea ce se cere la o partidă cu Steaua: agresivitate, responsabilitate, conştientizare. Am avut câteva momente în timpul jocului pe care puteam să le exploatăm, dar să fi avut mai multă experienţă şi un caracter mult mai puternic”, a spus Cârţu.

„Apropo de greşeala arbitrului: am înţeles că a fost penalti. Sigur că nu îţi convine că îţi dă un penalti în minutul 85, dar dacă ai comis-o n-ai ce să faci. Dar arbitrul greşise şi pentru noi, când nu a sesizat că portarul Stelei este căzut şi a mai lăsat cel puţin zece secunde jocul să curgă. Iar dacă tu (Rocha – n.r.), dacă eşti cu fotbalist cu capul sus, exploatezi, aşa cum au făcut şi ei la primul gol. Sunt faze din care numai fotbaliştii mari pot scoate maximum din aşa ceva. Poate în timp vor mai învăţa ceva, dacă nu, îi evaluez şi… Ca să ajungi să faci paşi înainte trebuie să ai o tactică învăţată şi să o respecţi, îţi trebuie jucători de o anumită calitate, pentru că aţi văzut şi voi că jocul Stelei s-a schimbat de când a intrat Tade. N-am câştigat nici un duel la cap şi toate fazele lor periculoase au plecat din duelurile câştigate de Tade cu apărătorii noştri. Nu ştiu ce soluţii sunt. Probabil să ajungem să trecem de minutele astea de la final, pentru că este incredibil câte meciuri s-au pierdut pe sfârşit de meci, ce goluri uşoare se primesc”, a completat Sorin Cârţu.

 

Săndoi: Nu am putut să aliniem un unsprezece standard

 

La rândul său, antrenorul principal al grupării oltene, Emil Săndoi, s-a plâns de subţirimea lotului datorată problemelor medicale.

„O primă repriză cât se poate de echilibrată, cu ocazii şi de o parte şi de cealaltă. În partea a doua, Steaua a avut un plus în joc. Ne confruntăm cu multe probleme, avem mulţi jucători accidentaţi. Nu am putut să aliniem un unsprezece standard. Lovitura de pedeapsă nu pot să o comentez, am fost departe de fază. Rocha dacă era mai inspirat şi mai informat la ceea ce se întâmpla în teren puteam să conducem noi cu 2-1. Trebuie să recuperăm toţi jucătorii accidentaţi, să folosim formula de bază şi atunci vor veni şi rezultatele. Este vina noastră, a tuturor, nu-i putem acuza pe jucători. Au arătat dăruire, ca şi în repriza a doua de la Timişoara. Dar am fost taxaţi la primul gol la o greşeală de poziţionare“, a explicat Emil Săndoi.

 

Vătăjelu: Golul meu nu mai contează, atât timp cât am pierdut

 

Fundaşul stânga al CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, nu s-a putut bucura de reuşita sa, acuzând rezultatul final.

„Aveam aşteptări foarte mari de la acest meci. Ne pare rău că nu am putut face mai mult pentru aceşti suporteri. Ne doream o victorie într-o asemenea atmosferă. Am atacat, am avut ocazii, nu le-am fructificat. Dacă anul trecut aveam două ocazii şi dădeam două goluri, acum avem multe şanse, dar înscriem puţin. Este o situaţie puţin disperată pentru noi toţi. Domnul Cârţu are şi de ce să fie supărat, cu o victorie în opt etape nu are de ce să aibă prea multe motive de fericire. Are şi de ce să ne reproşeze, pentru că toată echipa a greşit. Golul meu nu mai contează, atât timp cât am pierdut. La cum am jucat, cred că noi, jucătorii, ar trebui să părăsim echipa, dar antrenorului i se sparg toate în cap. Sper să găsim soluţii şi să urcăm în clasament“, a spus Bogdan Vătăjelu.

 

Bălgrădean: Am sperat până în ultimul minut să egalăm

 

Nici căpitanului alb-albaştrilor, Cristi Bălgrădean, nu-i vine să creadă în ce situaţie este CS Universitatea Craiova după opt etape, devenind sceptic în privinţa accederii în play-off-ul Ligii I.

„Am sperat până în ultimul minut să egalăm, după ce am luat gol în minutul 85. Trebuie să ne revenim, este o situaţie foarte grea pentru noi acum. Avem şase puncte. Avem un obiectiv de îndeplinit: intrarea în play-off, dar pe măsură ce trec partidele părem că ne îndepărtăm de el. Din păcate nu mai sunt 34 de etape, ci 26 pentru atingerea lui. La urma urmei era bun şi un punct, în condiţiile în care am pierdut acest meci. Nu vreau să comentez arbitrajul, dacă domnul Comănescu a acordat probabil că a fost. Am crezut în unele momente ale jocului că putem învinge, din păcate nu am reuşit“, a declarat Cristi Bălgrădean.

 

Pedrazzini: Am muncit pentru această victorie

 

Din tabăra Stelei, antrenorul din acte, italianul Massimo Pedrazzini, a admis că victoria a fost foarte muncită şi că a dat echipei sale un plus de moral.
„A fost o victorie foarte importantă pentru noi, muncită, care ne ridică moralul după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Noi ştiam ce înseamnă Craiova, niciodată nu a fost un meci uşor aici şi ne bucură atitudinea băieţiilor. Mai contează dacă am meritat sau nu să câştigăm? În fotbal câştigă cine dă un gol în plus. Noi am muncit pentru această victorie, nu ne-a făcut-o nimeni cadou. Dedicăm victoria tuturor celor care au suportat presiunea zilnică şi la orice meci. Rădoi este alături de noi, este o figură foarte importantă pentru băieţi şi pentru clubul Steaua. El e primul care se bucură de această victorie şi a dedicat-o băieţilor”, a afirmat Pedrazzini.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu, a văzut cum un stadion întreg l-a omagiat pe fiul său şi pe căpitanul Craiovei Maxima, Costigă Ştefănescu
Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu, a văzut cum un stadion întreg l-a omagiat pe fiul său şi pe căpitanul Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu
Metodistul Ionuţ Moşteanu a urmărit meciul din "oficială", fiind suspendat de conducere
Metodistul Ionuţ Moşteanu a urmărit meciul din „oficială”, fiind suspendat de conducere
Scouterul Nae Ungureanu, în dialog cu fanii de la tribuna 0
Scouterul Nae Ungureanu, în dialog cu fanii de la tribuna 0
De pe "Extensiv" nu a lipsit nici Eugen Trică
De pe „Extensiv” nu a lipsit nici Eugen Trică
Apostol Popov a suferit din tribună pentru colegii săi
Apostol Popov a suferit din tribună pentru colegii săi
Pavel Badea, optimist înaintea confruntării cu Steaua
Pavel Badea, optimist înaintea confruntării cu Steaua
Conducătorii centrului de copii şi juniori, Ciprian Urican şi Silviu Bogdan, au aşteptat cu încredere primul fluier
Conducătorii centrului de copii şi juniori, Ciprian Urican şi Silviu Bogdan, au aşteptat cu încredere primul fluier
Jucătorii celor două combatante au păşit încrezători pe teren
Jucătorii celor două combatante au păşit hotărâţi pe teren
Emil Săndoi şi Emil Pieleanu, încântaţi de atmosfera din tribune
Emil Săndoi şi Emil Pieleanu, încântaţi de atmosfera din tribune
Sorin Cârţu a fost aplaudat la început şi hulit la final
Sorin Cârţu a fost aplaudat la început şi hulit la final
Mirel Rădoi a revenit după mulţi ani pe stadionul în care a făcut primul pas în fotbalul mare
Mirel Rădoi a revenit după mulţi ani pe stadionul în care a făcut primul pas în fotbalul mare
Fanii au expus primul mesaj la "obiect"
Fanii au expus primul mesaj la „obiect”
Mateiu (la minge) a fost foarte activ la mijlocul terenului
Mateiu (la minge) a fost foarte activ la mijlocul terenului
Zlatinski nu a adus plusul aşteptat la fazele ofensive, fiind foarte şters în acest joc
Zlatinski nu a adus plusul aşteptat la fazele ofensive, fiind foarte şters în acest joc
Suporterii le-au cerut jucătorilor să lupte pentru culori
Suporterii le-au cerut jucătorilor să lupte pentru culori
Mateiu a şutat de câteva ori de la distanţă, dar fără rezultat pe tabelă
Mateiu a şutat de câteva ori de la distanţă, dar fără rezultat pe tabelă
Andrei Herghelegiu (la minge) i-a dat bătăi de cap lui Cornel Râpă
Andrei Herghelegiu (la minge) i-a dat bătăi de cap lui Cornel Râpă
Bogdan Vătăjelu a fost de ajutor colegilor din atac
Bogdan Vătăjelu a fost de ajutor colegilor din atac
Râpă s-a ales cu "galben" după ce l-a scăpat pe Herghelegiu
Râpă s-a ales cu „galben” după ce l-a scăpat pe Herghelegiu
Acka şi ceilalţi fundaşi ai Craiovei au avut mult de lucru în acest meci
Acka şi ceilalţi fundaşi ai Craiovei au avut mult de lucru în acest meci
Stanciu a şutat periculos din lovitură liberă, dar Bălgrădean a fost la post
Stanciu a şutat periculos din lovitură liberă, dar Bălgrădean a fost la post
Madson a făcut o partidă bună
Madson a făcut o partidă bună
Craiovenii nu au câştigat nici un duel aerian în careul stelist
Craiovenii nu au câştigat nici un duel aerian în careul stelist
Acţiunile lui Achim de pe dreapta nu au prea avut succes
Acţiunile lui Achim de pe dreapta nu au prea avut succes
Zlatinski le-a cerut colegilor săi să iese la joc de multe ori
Zlatinski le-a cerut colegilor săi să iese la joc de multe ori
Adi Popa i-a suflat mingea lui Zlatinski, iar publicul l-a taxat pe bulgar
Adi Popa i-a suflat mingea lui Zlatinski, iar publicul l-a taxat pe bulgar
Varela a fost ca un zid pentru atacanţii Craiovei
Varela a fost ca un zid pentru atacanţii Craiovei
Andrei Ivan a hărţuit permanent fundaşii campioanei
Andrei Ivan a hărţuit permanent fundaşii campioanei
Vătăjelu l-a executat pe Niţă de la punctul cu var
Vătăjelu l-a executat pe Niţă de la punctul cu var
Hristo Zlatinski a rămas dator publicului după această partidă
Hristo Zlatinski a rămas dator publicului după această partidă
Nuno Rocha (în albastru) nu mai are randamentul din sezonul trecut
Nuno Rocha (în albastru) nu mai are randamentul din sezonul trecut
Andrei Ivan a ieşit şifonat din multe dueluri cu adversarii
Andrei Ivan a ieşit şifonat din multe dueluri cu adversarii
Rocha nu l-a păcălit deloc pe Varela
Rocha nu l-a păcălit deloc pe Varela
Steliştii au aglomerat mai bine zonele de "lucru" ale craiovenilor
Steliştii au aglomerat mai bine zonele de „lucru” ale craiovenilor
Publicul a crezut până în ultima secundă că favoriţii vor câştiga
Publicul a crezut până în ultima secundă că favoriţii vor câştiga
Nuno Rocha nu a ştiut să profite de neparticiparea portarului Niţă
Nuno Rocha nu a ştiut să profite de neparticiparea portarului Niţă
Introducerea lui Bawab nu a adus nimic nou în jocul CSU
Introducerea lui Bawab nu a adus nimic nou în jocul CSU
Steliştii au dat lovitura pe final şi s-au bucurat intens
Steliştii au dat lovitura pe final şi s-au bucurat intens
Suporterii de la peluză au afişat un banner legat de înfrângere imediat după ultimul fluier, semn că se aşteptau la o nouă dezamăgire din partea fotbaliştilor lui Cârţu şi Săndoi
Suporterii de la peluză au afişat un banner legat de înfrângere imediat după ultimul fluier, semn că se aşteptau la o nouă dezamăgire din partea fotbaliştilor lui Cârţu şi Săndoi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS