9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletismul craiovean, la înălțime

Atletismul craiovean, la înălțime

Andrei Ștefana a cucerit două titluri naționale la Pitești
Andrei Ștefana a cucerit două titluri naționale la Pitești

Atleții craioveni s-au remarcat din nou, de data aceasta la Campionatul Național pentru seniori și tineret desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Pitești. Reprezentanții clubului CSM Craiova au obținut 17 medalii. Andrei Ștefana a câştigat medalii de aur la 3.000 de metri obstacole și 5.000 m. Sportivul aflat în dublă legitimare cu Steaua București a spus ieri pentru GdS că aceasta a fost cea mai reușită competiție pentru el. „Sunt titlurile cu numărul doi și trei după ce la Campionatul Național de sală de anul acesta am luat tot aurul. Am avut parte de încurajările unei galerii minunate. Totodată, mă bucur că și iubita mea, Florina Pierdevară, o sportivă tot din Craiova, a cucerit titlul de campioană la 1.500 m. Am muncit mult împreună, ne-am ajutat reciproc. Vreau să-i mulțumesc și antrenoarei Margareta Barbu“, a spus Andrei Ștefana.

Cosmin Sorescu a cucerit un nou titlu național
Cosmin Sorescu a cucerit un nou titlu național

Tot medalie de aur au cucerit Cosmin Sorescu la aruncarea ciocanului, şi ștafeta masculină de 4×100 m, alcătuită din Octavian Iureș, Doru Teofilescu, Silviu Nișu și Cornel Bănănău. Juniorul Ionuț Drăgușin, legitimat recent la CSM Craiova, a obținut trei medalii: aur la tineret la 1.500 m, argint la tineret la 5.000 m și bronz la seniori în proba de 1.500 m. „Sunt mulțumit de ce am realizat la Campionatul Național de seniori, trei medalii, în condițiile în care eu sunt încă junior. Veneam după o prestație proastă la Europene și eram puțin demoralizat. Sincer să fiu nu mă așteptam la rezultate așa bune la Pitești“, a precizat Drăgușin.

La competiție a fost prezent și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care a oficiat premierea a doi dintre campionii craioveni. Medaliați cu argint au mai fost Marius Bușcă (10.000 m), Ileana Sorescu (aruncarea discului), Ana Maria Roșianu (100 m, tineret), iar pe a treia treaptă a podiumului au mai urcat ștafeta feminină 4×400 m (Ștefania Sandu, Mihaela Popescu, Elena Moagă, Cătălina Chircă), Ana Maria Roșianu (100 m, senioare) și Delia Pădureanu (3.000 m obstacole, tineret).

Patru medalii și la marș

Duminică s-a desfășurat și Campionatul Național de marș, iar sportivele de la CSM Craiova au obținut patru medalii. Claudia Ștef a obținut medalie de argint, echipa feminină (Neli Arvatu, Liliana Manolache, Alina Bățilă) a obținut aur la tineret și bronz la seniori, iar Neli Arvatu a urcat pe treapta a doua a podiumului la tineret. Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, este mulțumit de performanțele obținute de sportivi: „Am obținut 17 medalii la Pitești, iar eu zic să sunt rezultate extraordinare. Cred că am fost în topul medaliilor, la bătaie cu Steaua. Am obținut titlul național la ștafetă, ceea ce dovedește că suntem un club puternic. Am avut și ceva absențe. Am preferat să sacrificăm cinci-șase medalii cât ar fi obținut Pițigoi și Budin, sportivi care au participat la un concurs mult mai important în Turcia și au realizat record național“.
Roxana Ene de la CS Universitatea Craiova a cucerit două medalii, ambele la 400 de metri garduri, aur la tineret și bronz la seniori, iar colega sa de club, Luminița Achim, a luat medalie de argint la 10.000 m tineret. Altă atletă craioveană, Adelina Tănasie (CSM Sfântu Gheorghe), a obținut patru medalii: aur la 800 m (tineret) și bronz la senioare în aceeași probă, iar la 1.500 m a cucerit argintul la tineret și bronzul la senioare. „La 1.500 mi-am făcut record personal, ceea ce mă bucură, deoarece pregătirea mea a fost mai mult focalizată pe proba de 800 m, pentru Campionatul European de tineret. Mulțumesc antrenorului meu, Mircea Alexandrescu, care mă sprijină și îmi este ca un al doilea tată, clubului CSM Sfântu Gheorghe, dar și iubitului meu Dănuț Ceici, care și-ar fi dorit să concureze, dar problemele de sănătate nu i-au permis, dar și celor dragi care au facut efortul pentru a veni la Pitești să mă sustină“, a spus Adelina Tănasie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS