9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliași și Bistreț, umăr la umăr (galerie foto)

Filiași și Bistreț, umăr la umăr (galerie foto)

Jucătorii Filiaşiului (în albastru) au făcut un meci spectaculos în compania celor de la Bistreţ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii Filiaşiului (în albastru) au făcut un meci spectaculos în compania celor de la Bistreţ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

La doar o zi după victoria contra Viitorului Cârcea, scor 2-0, divizionara C CSO Filiași a susținut o nouă partidă de verificare, de data aceasta pe stadionul „Chimia“, în compania formației Dunărea Bistreț, una dintre echipele bune ale campionatului județean. Rezultatul a 1-1, Bistrețul a deschis scorul prin Mădălin Boerică (‘35), iar Filiașiul a replicat prin Andrei Ionescu (‘50).
Antrenorul grupării CSO Filiași, Viorel Cojocaru, a început meciul cu următorii jucători: Nica – Orban, Vulpe, Lupu, Neacșu – Moraru, Duriță, N. Popescu, Crețu – Fotescu, Bălă. În partea secundă, echipa gazdă a arătat astfel: Ionele – Fruntelată, Vulpe, Lupu, Neacșu – Pais, Obeanu, An. Ionescu, Crușoveanu – Pârvuică, Simcea. Au mai intrat: Tudorică, Petcu, Borneci, Mocârcioiu, Burdușel, Al. Ioan.
De partea cealaltă, tehnicianul echipei Dunărea Bistreț, Adi Nedelea, a mizat pe următorul unsprezece: Ciocârlan – R. Petrică, Goagă, Dreșcă, Mateiță – C. Niță, Boerică, Bouleanu, Luncan – Cimpoieru, Gae. Pe parcurs au mai fost introduși Viorel Popescu și Badea.
Viitoarea partidă amicală pe care o va susține CSO Filiași va avea loc mâine, de la ora 10.00, la stadionul „Chimia“, în compania echipei Viitorul Cârcea. În ceea ce privește Dunărea Bistreț, formația județeană va întâlni pe Progresul Segarcea săptămâna viitoare, ziua și ora disputării amicalului urmând să se stabilească în curând.

Orban: Jocul nostru este bun

Fundașul dreapta de la CSO Filiași, Frank Orban, a afirmat că echipa sa arată din ce în ce mai bine din punct de vedere al pregătirii și că totul va fi bine după cantonamentul de la Straja, programat să înceapă pe 30 iulie.
„Pregătirea decurge foarte bine, ne-am acomodat cu noul antrenor, cu noii coechipieri, doar căldura ne face unele probleme. Sezonul viitor va fi bun, pentru că avem un lot foarte valoros. Obiectivul este clasarea în primele patru locuri și sper să-l realizăm. N-am pierdut nici al doilea amical, ceea ce înseamnă că jocul nostru este bun. Oricum, este un debut de pregătire greu. N-am făcut cine știe ce până acum, am început cu anduranță, deci mai avem mult de muncă la capitolul fizic, dar sper să ajungem la parametrii optimi înainte de începutul campionatului. Vine și un cantonament greu acum, la Straja, și acolo, în vârful muntelui, sigur o să ne punem la punct“, a spus Frank Orban, pentru GdS.
„Este important și meciul de miercuri, din Cupă, cu CS Universitatea II Craiova, chiar dacă nu vom câștiga noi trofeul, pentru că tot cei din Liga I vor juca finala. Este un meci oficial, întâlnim un adversar mai bun și poate să crească moralul dacă trecem mai departe“, a completat fundașul Filiașiului.

Neacșu: E normal să ne fie greu

Încrezător în privința viitorului sezon s-a arătat și fundașul stânga de la CSO Filiași, Nicușor Neacșu recunoscând, în schimb, că nu este ușor deloc la pregătiri și că abia așteaptă să evolueze pe noua arenă din Filiași.
„Ne simțim obosiți după două meciuri consecutive. Suntem la început de pregătire și e normal să ne fie greu, dar ușor-ușor o să intrăm în ritm și sper să avem un sezon reușit. Contează și rezultatele din amicale, pentru că victoriile aduc alte victorii și atunci atmosfera de la echipă este altfel. La lotul care îl avem acum obiectivul este realizabil, pentru că au venit cinci-șase fotbaliști foarte buni, de care aveam nevoie, și o să facem o treabă bună împreună. Este un lucru bun faptul că vom juca pe stadionul «Chimia». Față de cum era terenul la Braloștița, aici gazonul este foarte bun. Noi am fi vrut să jucăm la noi în oraș, la Filiași, dar, deocamdată, nu se poate. Sperăm să se facă baza sportivă cât mai repede și să evoluăm curând în fața susținătorilor noștri“, a declarat Nicușor Neacșu, pentru GdS.

Dan Naicu: Ne gândim la promovare

Președintele formației Dunărea Bistreț, Dan Naicu, a subliniat faptul că echipa este net superioară celei de anul trecut și că anul acesta va încerca să câștige campionatul Ligii a IV-a și să promoveze în eșalonul trei. „A fost un meci bun de pregătire, în compania unui adversar dificil. Am avut numai 13 jucători astăzi (miercuri – n.r.), restul sunt în concediu la mare, deci pot spune că este un început bun. Am dirijat lupta pentru titlul județean și în 2014, și în 2015, să vedem ce va fi în sezonul viitor. Ne gândim la promovare, este adevărat, pentru că Adi Nedelea, antrenorul nostru, și-a propus să fie pe primul loc. Cred că avem șansa noastră la promovare, ținând cont că nu mai este în Liga a IV-a și CS Universitatea II Craiova. Am adus câțiva jucători buni, alții au plecat de la echipă, dar suntem pe plus, așa cum s-a văzut și acum pe teren. 100% suntem mai puternici decât anul trecut“, a punctat Dan Naicu, pentru GdS.
Conducătorul Bistrețului a fost completat de portarul Mihai Ciocârlan: „Avem de gând să promovăm și avem șanse destul de mari, ținând cont că avem jucători buni și sunt destul de puține echipe care aspiră la primul loc. Încercăm să fim cât mai sus“.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0008

_DSC0012

_DSC0014

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0019

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0030

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS