11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – România a remizat la Belfast

Fotbal – România a remizat la Belfast

Vlad Chiricheş (în galben) a avut multă treabă în jocul de la Belfast
Vlad Chiricheş (în galben) a avut multă treabă în jocul de la Belfast

Naţionala României a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Windsor Park” din Belfast, cu Irlanda de Nord, contând pentru etapa a 6-a din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

Irlanda de Nord: McGovern – McLaughlin, J. Evans (’80, Cathcart), McAuley, Ward (’79, C. Evans) – S. Davis, Baird, Norwood – S. Dallas, K. Lafferty, Brunt. Selecţioner: Michael O’Neill

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Grigore, Sepsi – Pintilii, Prepeliţă – Torje, Maxim (’89, Tamaş), Chipciu (’61, B. Stancu) – Keşeru (’72, Fl. Andone). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Cris Brunt / Pintilii, Sepsi, Torje.

Au arbitrat: Carlos Velasco Carballo – Roberto Alonso, Juan Yuste – Carlos Del Cerro, Santiago Jaime; Marcos Alvarez Moreno.

În celelalte două meciuri din etapa a 6-a ale grupei F, Finlanda a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, în faţa Ungariei, iar selecţionata Insulelor Feroe a câştigat, acasă, cu 2-1, cu Grecia.

Clasament:

1. România    6    4    2    0    7-1    14
2. Irlanda de Nord    6    4    1    1    8-4    13
3. Ungaria    6    3    2    1    5-3    11
4. Insulele Feroe    6    2    0    4    4-8    6
5. Finlanda   6    1    1    4    5-8    4
6. Grecia    6    0    2    4    2-7    2

Etapa viitoare (4 septembrie): Ungaria – România, Feroe – Irlanda de Nord, Grecia – Finlanda.

 

Declaraţii după meci:

 

Vlad Chiricheş: „A fost un rezultat muncit, am suferit în acest joc. Trebuie să ne mulţumim cu rezultatul de egalitate. Au fost mult mai agresivi decât la Bucureşti şi asta ne-a dat planurile peste cap. Nu îmi place personal cum am jucat astăzi, dar echipa a muncit şi asta e tot ce contează. Ne-am dorit să câştigăm acest meci, deşi au fost momente când am considerat că 0-0 este un rezultat bun. Trebuie să jucăm cât mai bine în dubla cu Ungaria şi Grecia”.

 

Anghel Iordănescu: „Sincer să fiu, ne bucură acest punct. Poate să însemne enorm de mult în economia calificării la final. E adevărat, am suferit mult, dar având în vedere accidentările cred că am obţinut un punct mare. Îmi pare rău că nu am reuşit să ieşim din jocul de uzură al adversarilor, aş fi vrut mai mult de la jucătorii noştri. Ceea ce e de remarcat e că au reuşit să se lupte cu nord-irlandezii, să intre într-un joc de angajament şi să nu piardă. Urmează meciul cu Ungaria, rivala noastră de-o viaţă. Sper să avem mai puţini jucători indisponibili şi să învingem. Aştept o altă prestaţie la Budapesta”.

 

Mircea Lucescu: „E un punct extraordinar pentru calificare, obţinut cu o organizare bună defensivă, o disponibilitate a jucătorilor să acopere terenul. Nu putea fi un joc spectaculos, mă aşteptam mai mult la jocul nostru de pase, dar am fost blocaţi şi de pressing-ul irlandezilor. A fost o echipă care a jucat direct, iar echipa noastră a încercat să iasă din apărare jucând cu pase. Un meci echilibrat din toate punctele de vedere. Şi noi am avut situaţii, şi ei au avut situaţii. Cred că a fost fault în  atac la Lafferty, la cea mai mare ocazie a lor. Repet, e un rezultat care convine ambelor formaţii. Noi ne dorim mai mult pentru că avem altă cultură a fotbalului, cu pase multe, deschiderea adversarului. Sunt mulţumit că nu am cedat. Rezultatul este excelent. Irlanda de Nord e o echipă de mâna a doua, dar cu un potenţial fizic excelent, care poate să compenseze prin asta. O echipă creşte prin rezultate, important e să ne calificăm şi sunt convins că echipa va juca cu totul altceva la Euro”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS