5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAne Eidem nu are nevoie de operație

Ane Eidem nu are nevoie de operație

Ane Eidem a făcut investigații medicale și în Norvegia și a aflat că nu trebuie să se opereze acum
Ane Eidem a făcut investigații medicale și în Norvegia și a aflat că nu trebuie să se opereze acum

Handbalista norvegiană poate ajuta SCM Craiova pe final de sezon. Medicii din Norvegia au reconfirmat ce spuseseră doctorii din Craiova, adică faptul că tânăra jucătoare nu trebuie să se opereze acum.

Antrenorii echipei feminine de handbal SCM Craiova, Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, au primit o veste excelentă. Ane Eidem, singura jucătoare străină din lotul craiovean, nu are nevoie de operație, după accidentarea de la sfârșitul lunii trecute, în partida de pe teren propriu cu CSM Cetate Deva, când a suferit o entorsă de gradul doi, cu leziuni de ligamente colaterale la un genunchi.
Jucătoarea norvegiană se află de mai bine de o săptămână în țara natală, iar medicii de acolo i-au dat același răspuns ca și cei de la Craiova: accidentarea nu este atât de gravă încât să necesite o intervenție chirurgicală imediată. În consecință, handbalista va reveni în România săptămâna aceasta.
„Ane va reveni în curând la echipă. Medicii de acolo au confirmat ce spuseseră și doctorii de la noi, adică faptul că nu este cazul de operație acum. Jucătoarea se antrenează deja acolo, face recuperarea, alături de un antrenor personal. O așteptăm să revină alături de noi“, a spus ieri antrenorul Gheorghe Sbora pentru GdS.
O eventuală operație a interului de 22 de ani, o jucătoare importantă pentru SCM Craiova, ar fi afectat serios forța lotului oltean, mai ales în contextul în care în luna februarie, portarul Mirela Pașca a devenit indisponibilă, după ce s-a accidentat la antrenament, iar ulterior s-a operat.

Roșca, Munteanu și Zamfirescu, la loturile naționale

După ce au petrecut Paștele în sânul familiei sau cu prietenii, jucătoarele craiovene au revenit ieri la antrenament, sub comanda lui Gheorghe Sbora. Au lipsit antrenorul Aurelian Roșca, dar și două dintre jucătoare, portarul Ionica Munteanu și Mădălina Zamfirescu, care participă la acțiuni ale loturilor naționale ale României.
Roșca împreună cu un alt tehnician oltean, slătineanul Gavril Kozma, pregătesc naționala de tineret a României, care la sfârșitul acestei săptămâni va susține la Roman un turneu de calificare la Campionatul European, care va avea loc în vară, în Spania.
Tricolorele, nimeni altele decât fetele care anul trecut cucereau titlul mondial la junioare, vor întâlni Slovacia (vineri, ora 19.00), Serbia (sâmbătă, ora 17.00) și reprezentativa din Kosovo (duminică, ora 17.00). Primele două clasate se vor califica la turneul final.
Gheorghe Sbora îi ține pumnii colegului său de la SCM Craiova, Aurelian Roșca, și crede că naționala României de tineret nu va rata calificarea la turneul final al CE: „Îi țin pumnii. Cred că nu vor avea probleme să se claseze pe primele două locuri. Au experiență ca echipă și au o stare psihică favorabilă“.

„Avem și alte fete care vor bate la poarta naționalei“

Dacă selecționata de tineret a României va avea meciuri oficiale, naționala mare s-a reunit pentru un stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei, sub comanda suedezului Thomas Ryde, dar și a ajutorului său, craioveanul Bogdan Burcea. Fetele se pregătesc în vederea barajului cu echipa Serbiei, din iunie, pentru ediţia Campionatului Mondial din decembrie 2016. Sbora este bucuros că selecționerul a convocat și două jucătoare de la SCM Craiova și consideră că mai sunt și alte fete care ar putea fi chemate la lotul de senioare: „Acum au fost convocate Ionica Munteanu și Mădălina Zamfirescu, dar mai avem și alte fete care vor bate curând la poarta naționalei“. Ionica Munteanu a avut evoluții bune tot sezonul și a revenit în circuitul naționalei încă din toamna trecută și chiar a participat la Europene, în timp ce tânăra coordonatoare de joc a oltencelor, Mădălina Zamfirescu, a intrat acum în atenția noului selecționer, care a decis să o cheme la acțiunea de la Cheile Grădiștei.

Se pregătesc pentru meciul cu Brașovul

SCM Craiova vrea să se califice, în premieră, în cupele europene și are două șanse să realizeze acest obiectiv, prin intermediul campionatului, dar și al Cupei României. De aceea, Ana Maria Tănasie și colegele sale trag tare la antrenamente și vor să aibă un final de sezon cât mai bun.
Aflate pe locul patru în Liga Națională, craiovencele vor disputa marțea viitoare ultimul meci din returul campionatului, urmând să primească vizita vicecampioanei Corona Brașov. Indiferent de rezultat, cele două formații știu deja de pe ce locuri vor intra în play-off: Brașovul de pe locul trei, iar Craiova, de pe locul patru, urmând să înfrunte în turul întâi din play-off pe HCM Roman.
După acest joc, oltencele se vor concentra pe Cupa României. SCM va întâlni în semifinale pe CSM București, pe 25 aprilie, în cadrul turneului Final Four găzduit de orașul Baia Mare. În cealaltă semifinală se vor înfrunta HCM Baia Mare și Neptun Constanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS