8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova are interzis în Europa!

CSU Craiova are interzis în Europa!

Felix Grigore (dreapta) a încercat în zadar să-i liniştească pe Cârţu şi Săndoi cu privire la participarea în cupele europene (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Felix Grigore (dreapta) a încercat în zadar să-i liniştească pe Cârţu şi Săndoi cu privire la participarea în cupele europene (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Prima înfrângere a CS Universitatea Craiova din mandatul lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu, 1-2 cu ASA Târgu Mureş, a fost urmată de o veste cât se poate de proastă: răspunsul UEFA cu privire la dreptul de participare al alb-albaştrilor în ediţia 2015/2016 a cupelor europene este negativ.
„UEFA consideră că gruparea CS Universitatea Craiova nu îndeplineşte condiţiile privind participarea în ediţia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al FRF“, a informat Mediafax.

Ţinând cont de poziţiile ocupate în clasament, echipele eligibile să participe în cupele europene sunt FCSB, ocupanta locului unu, în Liga Campionilor, ASA Târgu Mureş (locul doi), Astra Giurgiu (locul cinci) şi FC Viitorul (locul şapte), în Liga Europa. Ocupanta poziţiei a treia, Petrolul Ploieşti, se află în procedură de insolvenţă şi nu poate participa în ediţia viitoare a cupelor europene. În aceeaşi situaţie se găseşte şi Dinamo Bucureşti, ocupanta locului şase.

 

Felix Grigore a „cântat” fals, a apărut comunicatul

 

Contactat telefonic, managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a infirmat informaţia apărută în presa centrală. „Nouă nu ne-a venit absolut nimic de la UEFA sau de la FRF. Noi acum am fost la Comisia de Licenţiere şi am cerut licenţă UEFA, în ideea că vom primi un răspuns afirmativ de la forul european. Noi am cerut o dispensă, atâta tot, dar nu există un termen când trebuie să primim răspunsul. UEFA poate să acorde sau nu, dar cert este că noi nu am primit nici un răspuns până la ora asta“, a declarat, Felix Grigore, pentru GdS.
Aseară însă, clubul s-a văzut nevoit să recunoască înfrângerea suferită la UEFA, explicând printr-un comunicat că nu renunţă la visul de a evolua în competiţiile europene, fiind decis să-şi caute dreptatea la TAS. „(…) La mijlocul lunii februarie, CS Universitatea Craiova a depus spre analiza UEFA o cerere cu privire la dreptul clubului nostru de a evolua în competiţiile organizate sub egida forului continental în sezonul 2015-2016, însoţită de documentaţia aferentă. În urmă cu câteva minute, în cursul acestei seri (ieri – n.r.), CS Universitatea a primit răspunsul din partea UEFA privitor la solicitarea de a participa în competiţiile europene. Este un răspuns nefavorabil, deşi forul continental precizează că CS Universitatea Craiova a respectat toate regulamentele. UEFA rămâne însă consecventă regulii ca pentru a participa în cupele europene, toate cluburile trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la federaţiile naţionale, motivând astfel decizia. Potrivit regulamentelor, CS Universitatea Craiova are dreptul de a ataca hotărârea UEFA la TAS. Din respect faţă de dorinţa suporterilor noştri de a vedea cât mai repede echipa revenită în competiţiile europene, acolo unde a reuşit performanţe fantastice, fiind prima formaţie din România care a atins semifinalele unei cupe europene, clubul nostru va face acest demers. Vrem să reuşim în demersul nostru deoarece ştim că fotbalul craiovean, Ştiinţa noastră dragă, Craiova Maxima, Campioana Unei Mari Iubiri merită această şansă”, se arată într-un comunicat postat pe csuc.ro.

 

Săndoi: Sperăm într-o clasare cât mai bună

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a declarat, pentru GdS, că va încerca să-şi ţină elevii în „priză“ până la finalul campionatului şi să obţină o clasare foarte bună. „Sper din tot sufletul să mai existe căi de recurs, pentru că ar fi păcat de munca noastră. Indiferent de ce se va întâmpla, noi trebuie să ne jucăm partidele rămase cu aceeaşi dăruire de care am dat dovadă până în prezent şi să sperăm într-o clasare cât mai bună şi, de ce nu, într-o soluţionare pozitivă. Nu va fi uşor, dar trebuie să rămânem concentraţi până la finalul campionatului, pentru că nu poţi să ştii ce va fi în viitor“, a spus tehnicianul alb-albaştrilor, prefaţând totodată şi întâlnirea de duminică, de la ora 17.30, cu Dinamo: „Este un joc al orgoliilor, pe care toţi oltenii îl aşteaptă. Cred că rivalitatea dintre Craiova şi Dinamo este imensă. Chiar dacă avem câţiva jucători suspendaţi (Achim şi Madson – n.r.), sperăm să ne prezentăm aşa cum am făcut-o în cele 20 de meciuri de până acum, de când suntem noi la echipă, pentru că şi la Târgu Mureş au fost câteva faze discutabile, care au influenţat rezultatul final. Ne pare rău că am pierdut. Am făcut şi noi greşeli, dar ăsta este fotbalul, până la urmă nu există o echipă invincibilă. Trebuie să ne capacităm şi să obţinem punctele“.
Spre deosebire de Săndoi, directorul tehnic Sorin Cârţu a părut resemnat în privinţa dreptului de participare în Liga Europa. „Nu e nici o problemă. Ne pregătim pentru la anul. Stăteam în dubiu, aveam ceva speranţe, dar asta e, nu putem face nimic. Ne pregătim pentru la anul, oricum nu era confortabil să fii în cupele europene şi să joci prin alte părţi. Dacă primeam acceptul, nu am fi refuzat, normal“, a spus Cârţu, la Dolce Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS