8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au încântat în meciul de la Ploieşti

Alb-albaştrii au încântat în meciul de la Ploieşti

Nuno Rocha (în alb, stânga) le-a creat mari probleme fundaşilor petrolişti (foto: csuc.ro)
Nuno Rocha (în alb, stânga) le-a creat mari probleme fundaşilor petrolişti (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a înregistrat o victorie foarte frumoasă în această seară, scor 2-1, la Ploieşti, contra Petrolului, într-o partidă în care a demonstrat că ştie să joace şi fotbal de calitate, nu doar defensiv. Trupa lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu îşi continuă invincibilitatea, bifând astfel cel de-al 16-lea rezultat pozitiv din campionat, impresionând în acest joc prin dăruire, pragmatism şi eficienţă.

Vătăjelu a "blocat" drumul pe partea sa (foto: csuc.ro)
Vătăjelu a „blocat” drumul pe partea sa (foto: csuc.ro)

Alb-albaştrii au început prudent partida, s-au aşezat bine în teren şi au aşteptat greşeala adversarilor, care a venit în minutul şase, la o fază fixă. Brandan a centrat excelent de la 22 de metri, lateral dreapta, iar Nuno Rocha, nemarcat, a reluat cu capul imparabil de la şase metri (0-1).

Alb-albaştrii au făcut un meci foarte bun pe terenul "lupilor galbeni" (foto: csuc.ro)
Alb-albaştrii au făcut un meci foarte bun pe terenul „lupilor galbeni” (foto: csuc.ro)

Primirea golului i-a buimăcit pe „lupii” lui Rednic, care au răspuns abia în minutul 27, când Kronaveter a reluat din voleu direct în braţele lui Bălgrădean, asta după ce Pecanha a prins în doi timpi o minge de sub bară, în urma unei lovituri de cap a lui Rocha (’23). Petrolul a presat spre finalul primei părţi, dar tabela a rămas nemodificată, pentru că Astafei a şutat pe lângă de la 16 metri (’35), Brandan i-a blocat şutul lui Teixeira (’41), iar Bălgrădean a fost la post la lovitura de cap a lui Geraldo (’42).

 

Craiovenii, mult mai ofensivi după pauză

 

La reluare, CS Universitatea a trecut pe lângă majorarea diferenţei chiar în minutul 46. Târnăcop a centrat de pe stânga, Bawab a prelungit cu capul până la Mateiu, iar acesta a şutat din dreapta, în diagonală, puţin pe lângă bara a doua, Nuno Rocha fiind şi el aproape să împingă mingea în poartă.

Ionuţ Târnăcop a stat bine pe picioare la atacurile petroliştilor (foto: csuc.ro)
Ionuţ Târnăcop a stat bine pe picioare la atacurile petroliştilor (foto: csuc.ro)

Contrar cursului jocului, Petrolul a egalat la o fază care nu a anunţat nimic: Mareş a prelungit cu capul o minge pentru Victor Astafei, iar acesta a ţâşnit printre Acka şi Izvoranu şi a finalizat cu un şut de la opt metri lateral dreapta (’49, 1-1).

Bawab le-a "pitulat" de multe ori mingea fundaşilor ploieşteni (foto: csuc.ro)
Bawab le-a „pitulat” de multe ori mingea fundaşilor ploieşteni (foto: csuc.ro)

La doar un minut, Bawab i-a pasat pe culoar lui Rocha, iar africanul, scăpat singur cu portarul Pecanha, a fost agăţat cu piciorul de Ipsa, Balaj fluierând prompt penalti, acordându-i doar „galben” fundaşului gazdelor. Cel care şi-a asumat responsabilitatea executării penaltiului a fost Pablo Brandan, şutul căpitanului Craiovei, tare şi pe mijloc, fiind imparabil (’52, 1-2).

Brandan a făcut diferenţa în disputa de pe "Ilie Oană"
Brandan a făcut diferenţa în disputa de pe „Ilie Oană”

Gruparea din Bănie a avut din nou şansa desprinderii la două goluri în minutul 56, Nuno Rocha a făcut o cursă de zece metri talonat de Geraldo, dar şutul său a trecut mult peste poartă. Tot Rocha a creat panică în careul prahovean în minutul 59, la un corner executat de pe stânga de Brandan, africanul Craiovei a reluat cu capul, iar Pecanha a respins de pe linia porţii.

Petrolul a avut şi un penalti, dictat corect de Balaj după un henţ involuntar comis de Izvoranu, dar Bălgrădean şi-a arătat clasa, apărând lovitura de pedeapsă executată de Felipe Teixeira (’78).

CS Universitatea Craiova ar fi putut încheia socotelile în minutul 88, când o centrare-covrig a lui Achim nu a fost ajunsă de Nuno Rocha, portarul Pecanha fiind ieşit aiurea din poartă.

Mateiu a "strecurat" câteva pase bune pentru colegii din ofensivă (foto: csuc.ro)
Mateiu a „strecurat” câteva pase bune pentru colegii din ofensivă (foto: csuc.ro)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone – I. Filip (’73, Al. Coman), L. Marinescu (46, Mareş) – Nepomuceno (’61, Vasilache), Kronaveter, Teixeira – Astafei. Antrenor: Mircea Rednic.

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Madson (’90+3, Kay), Mateiu (’80, Băluţă) – Târnăcop, Bawab (’86, Herghelegiu), Brandan – Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Filip ’18, Ipsa ’50, Alcenat ’57, Vasilache ’90+4 / Mateiu ’41, Nuno Rocha ’45+1, Achim ’83, Târnăcop ’90+4.

Au arbitrat: Cristi Balaj – Vasile Marinescu, Valentin Avram.

Observatori: Alexandru Deaconu, Paul Mincu.

Următorul meci al CS Universitatea Craiova va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), pe stadionul „Extensiv”, în compania Astrei Giurgiu, duelul contând pentru etapa a 23-a a Ligii I.

 

Cârţu: Încă nu suntem salvaţi de la retrogradare

 

La finele partidei de pe „Ilie Oană”, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a afirmat că se bucură pentru victoria care a propulsat echipa pe locul patru în clasament, dar a punctat că matematic alb-albaştrii nu sunt salvaţi de la retrogradare.

Sorin Cârţu, pus pe glume după victoria cu Petrolul (foto: Look TV)
Sorin Cârţu, pus pe glume după victoria cu Petrolul

„Mă simt bine, mai ales că veneam după meciul cu Gaz Metan Mediaş, care a avut un rezultat nedrept. Dar ce am pierdut atunci s-a echilibrat în această seară. Mă gândesc la penaltiul apărat de Bălgrădean. Deşi, după cum a arătat meciul în repriza a doua, puteam câştiga mult mai clar”, a declarat „Sorinaccio”, la Look TV. „Învăţăm să jucăm şi meciurile de tipul ăsta, cu o încărcătură foarte mare, pentru că am întâlnit o echipă bună, Petrolul. Încă nu suntem salvaţi de la retrogradare. Cu 38 de puncte nu eşti salvat. Nu ştiu dacă suntem o echipă de podium, dar e greu de jucat cu noi. Avem prestaţii fluctuante, aşa cum a fost în prima repriză aici. Le-am şi spus în prima repriză că nu avem nici o şansă dacă jucăm aşa. Iar în repriza a doua şi-au schimbat atitudinea şi am câştigat”, a adăugat Sorin Cârţu.

 

Săndoi a dezvăluit secretul rezultatelor pozitive

 

Antrenorul principal al alb-albaştrilor, Emil Săndoi, şi-a felicitat elevii pentru evoluţia excelentă de pe stadionul „Ilie Oană“.

Emil Săndoi a dat "vina" pe disciplină şi muncă pentru seria de 16 meciuri fără înfrngere
Emil Săndoi a dat „vina” pe disciplină şi muncă pentru seria de 16 meciuri fără înfrngere

„A fost un spectacol frumos, o propagandă bună adusă fotbalului. Până la acest meci eram neînvinşi de 15 etape, acum am trecut şi de valul 16. Ocaziile de gol au fost împărţite şi nu cred că sunt subiectiv când spun că mai clare au fost ale noastre. În repriza a doua am avut şanse clare, două imense prin Nuno Rocha. Am primit gol pe o greşeală de poziţionare, şi puţină întâmplare. Am reacţionat imediat, ceea ce e important pentru noi. Apoi Bălgrădean a fost foarte inspirat la penalti. Suntem o echipă disciplinată şi organizată, cu o pregătire fizică fără reproş. Acesta este secretul rezultatelor şi evoluţiilor noastre de până acum. Cu echipa de tineret am mai avut 17 meciuri fără înfrângere, dacă nu se ia în calcul o partidă susţinută împotriva unei echipe olimpice. Oricum, nici în campionatele puternice din Europa nu cred că sunt echipe care să aibă o astfel de serie. Şi trebuie ţinut cont că avem zece victorii şi doar şase egaluri. Ne dorim să ajungem cât mai sus în clasament şi să prelungim cât mai mult seria de invincibilitate“, a spus Săndoi, prefaţând şi jocul de sâmbătă: „Şi Astra are un lot foarte valoros. Din câte ştiu, la începutul campionatului, atât Petrolul, cât şi Astra, au anunţat intenţiile de a câştiga titlul naţional. Ne aşteaptă un nou meci greu, aşa cum a fost şi acesta. Ne dorim să obţinem victoria şi din partida de sâmbătă“.

 

Bălgrădean: Este un record pentru club şi istoria României

 

Portarul Craiovei, Cristi Bălgrădean, a fost fericit la finalul disputei cu Petrolul, mulţumind totodată divinităţii pentru fetiţa dăruită luni.

Bălgrădean este în al nouălea cer după ce a devenit tătic
Bălgrădean este în al nouălea cer după ce a devenit tătic

„Aş dori să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ieri mi-a dăruit o fetiţă foarte frumoasă”, a spus „Pufi” la începutul interviului dat la Look TV. „Am făcut un meci bun, am întâlnit o echipă foarte valoroasă, cu jucători care pot face oricând diferenţa. În prima repriză poate am fost puţin relaxat, dar e bine că nu am luat gol. Cred că este un record pentru club şi pentru istoria României seria noastră de 16 meciuri fără înfrângere. Suntem o familie şi asta a dus la asemenea rezultate. Noi, când am venit la echipă, aveam două puncte, dar acum cu atâtea meciuri fără înfrângere… la final vom trage linie şi vom vedea. Mai sunt 12 etape de jucat, nu pot să dau un pronostic”, a mai spus Bălgrădean.

 

Brandan: Sunt fericit la Craiova!

 

Căpitanul echipei CS Universitatea, argentinianul Pablo Brandan, a afirmat că se simte excelent la Craiova şi a dedicat victoria fetiţei lui Bălgrădean.

Brandan se simte minunat în tricoul alb-albastru
Brandan se simte minunat în tricoul alb-albastru

„A fost un meci foarte complicat, Petrolul are o echipă foarte bună, dar băieţii au reacţionat foarte bine. Am avut şi puţin noroc, am marcat, ne-am aşezat bine în teren. Noi trebuie să fim realişti, să o luăm pas cu pas. Suntem o echipă de muncitori şi dacă lipseşte unul, echipa nu arată bine. Pe final o să tragem linie. Am avut încredere în acest proiect şi le mulţumesc că au avut şi ei încredere în mine. Sunt fericit la Craiova! Astăzi am fost toţi uniţi pentru fetiţa lui Pufi”, a declarat Brandan.

 

Rednic şi-a pus la zid jucătorii

 

Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Mircea Rednic, a dat vina pe jucătorii săi pentru înfrângerea suferită în faţa Craiovei.

Mircea Rednic şi-a făcut praf jucătorii
Mircea Rednic şi-a făcut praf jucătorii

„Nu ştiu dacă să-i felicit pe craioveni sau să fiu supărat pe jucătorii noştri. Le-am făcut cadou această victorie. Chiar e inadmisibil ca meci de meci să iei gol la fazele fixe, la pretenţiile noastre. În repriza a doua am reuşit să egalăm şi imediat am luat gol. Asta nu mai e responsabilitea mea, ştiu cum am pregătit meciul. E inadmisibil ca în faţa suporterilor tăi să pierzi aşa. Dacă nici din penalti nu reuşeşti să dai gol… Ştiu cum am pregătit meciul, ştiu că am insistat pe fazele fixe, l-am pregătit pentru contraatacul lui Rocha, se ştia că ei lovesc pe centrul defensivei. Dacă la nivelul ăsta şi la experienţa jucătorilor noştri luăm asemenea goluri, nu ştiu ce să mai zic. Poate e bine să mai joace şi alţii. Eu vreau mai mult de la ei şi ei pot mai mult. Aştept să fie deschişi şi să-mi spună că aşteaptă să treacă returul şi să ne vedem de drumul nostru”, a afirmat Mircea Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS