9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportViorel Ferfelea: Lumea a început să ne privească cu respect

Viorel Ferfelea: Lumea a început să ne privească cu respect

Viorel Ferfelea (dreapta) îşi doreşte în viitoarele confruntări rezultate cel puţin la fel de bune ca în meciul cu Rapid
Viorel Ferfelea (dreapta) îşi doreşte în viitoarele confruntări rezultate cel puţin la fel de bune ca în meciul cu Rapid

Mijlocașul formației CS Universitatea Craiova, Viorel Ferfelea, a afirmat că se bucură foarte mult de revenirea în primul unsprezece la jocul cu Rapid și speră ca Sorin Cârțu și Emil Săndoi să apeleze mai des la serviciile sale. „Forfelea“, poreclă cu care s-a ales după golul superb, din foarfecă, din amicalul cu Baia Zugdidi, s-a arătat optimist în privința viitoarelor confruntări din campionat, cu Ceahlăul (mâine, de la ora 15.30, pe „Ion Oblemenco“) și CFR Cluj (7 decembrie, ora 20.30, în deplasare), și cea din Cupa României, cu Steaua, de pe teren propriu (joi, 4 decembrie, de la ora 20.30). Acesta a mai spus că se așteaptă la o susținere puternică din partea publicului la ultimele două reprezentații de pe stadionul „Ion Oblemenco“, pentru că i-a simțit pe fani mult mai aproape de când au apărut rezultatele pozitive.
GdS: Felicitări pentru revenirea în primul unsprezece și pentru evoluția cu Rapid!
Viorel Ferfelea: Mulțu-mesc, am alergat mult și mi-am dorit mult de la mine și cred că am făcut o partidă bună. Încerc să-mi fac datoria indiferent de câte minute voi evolua, am fost fericit după ce am reușit să joc în campionat după mult timp. Am evoluat ultima dată cu FC Viitorul în etapa a doua, când am fost titular, dar nu este nici o problemă, mă pregătesc și sper să joc mai mult în partidele viitoare. A fost un meci greu, dar e bine că am câștigat, iar asta e foarte important.
GdS: Ai jucat acum la susținere, pe partea stângă, nu în centru cum eram obișnuiți cu tine. Cum te simți în acea zonă?
V.F.: Am mai jucat în stânga și îmi place în zona aceea, deci nu a fost nici o problemă. Mă simt bine oriunde atunci când joc.

„Ar fi senzațional să continuăm invincibilitatea“

GdS: Vine meciul cu Ceahlăul, ce facem?
V.F.: Important este să mergem pe linia asta. Mai avem câteva meciuri și trebuie să terminăm anul cu bine. Am început sezonul slab, sperăm să-l încheiem cu fruntea sus.
GdS: Să ne așteptăm la o mobilizare mare din partea Ceahlăului? Crezi că se va apăra pe două linii?
V.F.: Nu știu și asta e treaba lor. Noi știm ce o să avem de făcut și vom marșa pe strategia noastră, nu ne va interesa ce fac ei. Indiferent de tactica echipelor care au venit să joace pe „Oblemenco“, noi am jucat la fel. Și acasă, și în deplasare, noi am am încercat să ne impunem jocul.
GdS: Cum vezi acest ultim calup de partide?
V.F.: Nu știu câte puncte vom lua, dar important este să câștigăm cele două meciuri din campionat, cu Ceahlăul și CFR Cluj, iar meciul cu Steaua, din Cupa României, aș putea spune că este un bonus. Ca fotbalist, poate îl aștepți tot anul, atunci poți să-ți arăți valoarea, pentru că toată lumea urmărește meciul.
GdS: Păstrăm invincibilitatea până la final?
V.F.: Ar fi senzațional. La felul cum am început și la ce parcurs am avut acum, de când au venit noii antrenori, cred că nu se aștepta nimeni să luăm atâtea puncte. Cred că suntem revelația campionatului. Mai avem puțin de tras în campionat, unde eu consider că este mai important decât Cupa, pentru că retrogradează șase echipe și trebuie să ne numărăm printre cele care rămân, pentru că vrem să terminăm cât mai sus în clasament. Ne gândim de acum și la participare în cupele europene și bineînțeles că drumul cel mai scurt este câștigarea Cupei României. Eu zic că, dacă o să trecem de Steaua, putem bate pe oricine.

„Trebuie să ne așteptăm la un stadion plin“

GdS: Nae Ungureanu spunea că am ajuns de speriat după parcursul bun.
V.F.: E bine că am ajuns de speriat. Am reușit să arătăm altă față și lumea a început să ne privească cu respect. Sper să terminăm anul bine și să ne pregătim pentru a doua parte a campionatului, care o să fie mult mai grea.
GdS: Cu siguranță că ați simțit publicul mai aproape în ultima vreme.
V.F.: Da, au venit mulți suporteri și sunt convins că vor veni și mai mulți de acum înainte, pentru că meciul cu Rapid s-a jucat luni seară, a fost frig, iar acum susținem alte două meciuri foarte importante. Întâlnim Ceahlăul, care este foarte important în campionat, apoi pe Steaua, iar un astfel de duel nu mai are nevoie de prezentare. În plus de asta, mai e și ultimul meci de pe „Ion Oblemenco“ din câte știu eu. Trebuie să ne așteptăm la un stadion plin și la o susținere puternică din partea suporterilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS