6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni s-au relaxat la muzeu

Voleibaliștii craioveni s-au relaxat la muzeu

Voleibaliştii s-au arătat interesaţi de tot ce le-a prezentat muzeografa de la Secţia de Științele Naturii a Muzeului Olteniei
Voleibaliştii s-au arătat interesaţi de tot ce le-a prezentat muzeografa de la Secţia de Științele Naturii a Muzeului Olteniei

Dănuț Pascu, antrenorul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, le-a pregătit ieri o surpriză jucătorilor. Tehnicianul le-a dat voleibaliștilor întâlnire în centrul orașului, pentru o vizită la Secția Științele Naturii a Muzeului Olteniei.
Încă de când au pășit în sala de la parter, Laurențiu Lică și colegii săi au ascultat cu mare atenție explicaţiile muzeografei și au pus și întrebări, pentru a-și satisface curiozitatea. În prima sală, jucătorii și antrenorii au văzut oase de mamut și piese din structura geologică a zonei, mărturii paleontologice ale evoluției vieții, în cadrul expoziției „Oltenia-Terra Fossilis“, apoi, la etajul întâi au admirat aproape speciile de plante din vegetația spontană și fauna sălbatică din Oltenia, dar și din alte zone ale țării, iar în final au încercat să descopere tainele Universului și au vizionat un filmuleț la Planetarium. Dacă la etajele inferioare cei trei jucători sârbi din lot au înțeles mai greu ce spunea muzeografa, la Planetarium nu au mai avut probleme, filmul fiind în limba engleză. Ieșirea la muzeu i-a relaxat pe sportivii de la SCM-U, iar câțiva dintre ei au promis că vor reveni însoțiți de copiii lor. „A fost o ieșire frumoasă. Spre rușinea mea, nu am mai fost până acum, dar voi veni împreună cu fetița mea. Suntem încărcați de muncă și această vizită ne-a făcut foarte bine. Sperăm că astrele se vor alinia în favoarea noastră în acest sezon, unul în care multe echipe vor lupta pentru supremație“, a spus Laurențiu Lică, liderul echipei alb-albastre.

Manda: Poate luăm din răutatea unor animale

Și colegul său, Ionuț Manda, a spus că cele câteva zeci de minute petrecute la muzeu au reprezentat un real câștig: „Ne-am bucurat de această vizită. Am mai văzut lucruri specifice Olteniei. Eu fiind din Slatina, când eram mai mici, am mai fost la muzeu. Știam în mare despre ce este vorba, dar am aflat multe noutăți. Poate luăm puțin din răutatea unor animale în meciuri. Ne-a plăcut și la Planetarium. Am fost fascinați de ce am găsit aici“.

Pascu: Niciodată nu am avut timp să vin aici

Antrenorul Dănuț Pascu s-a felicitat pentru ideea de a-i aduce pe băieți la muzeu: „Sunt mândru că avem în oraș asemenea muzeu. Am simțit nevoia să facem o ieșire din rutină și cred că am făcut bine că am venit aici. Jucătorii s-au relaxat, au privit cu mult interes această vizită. Și eu sunt impresionat și, deși sunt craiovean, nu am avut timp să vin aici, sau mereu am amânat, dar invit toți craiovenii să vină la muzeu“.
SCM-U Craiova începe campionatul luni, când va primi vizita formației Unirea Dej, în Polivalentă, de la ora 17.00. Până atunci, jucătorii vor încerca să atragă craiovenii la meci, iar, în acest sens, sâmbătă seară, în jurul orei 19.30, vor merge la mall și vor împărți pliante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS