6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTorcea, revenire spectaculoasă

Torcea, revenire spectaculoasă

Costel Torcea a luat argint la Trofeul „Hercule“ şi vizează noi medalii în viitor
Costel Torcea a luat argint la Trofeul „Hercule“ şi vizează noi medalii în viitor

Culturismul de performanță presupune multe ore de antrenament, o alimentație și o viață foarte calculate. Orice mică întrerupere a activății duce la o mare perioadă de recuperare, iar atunci când accidentările te țin departe de „fiare“ mai mult timp, ca să revii la forma dorită este un adevărat chin. Prin asta a trecut multiplul campion național Costel Torcea, care în ultimii doi ani, din cauza unor probleme medicale, a lipsit din concursurile pe care în trecut le câștiga cu ușurință. El s-a mulțumit până acum doar să-și îndrume elevii de la Clubul Sportiv Gladiator Gym spre podiumul performanței, trăind emoțiile concursurilor alături de aceștia. De săptămâna trecută, însă, lucrurile au intrat în normal, Torcea a revenit în competiție și nu a făcut-o oricum, ci ca un adevărat „gladiator“, obținând medalia de argint la Concursul Internațional de Fitness și Culturism Trofeul „Hercule“, la categoria 80 kg – masters. Aceasta este o competiție extrem de importantă, care a ajuns la ediția 39, iar dificultatea a fost dată de faptul că la startul concursului, găzduit de Băile Felix, s-au regăsit 102 sportivi proveniți de la cluburi de renume din România, Italia, Serbia, Slovacia, Ungaria, SUA și Cehia.

„Nu mă așteptam să obțin un rezultat atât de bun“

Costel Torcea a povestit pentru GdS că nu i-a fost deloc ușor să urce din nou pe scenă și a mărturisit faptul că nu se aștepta să „prindă“ podiumul ținând cont de ultimele evenimente din viața sa. „Mă simt ca după concurs, sunt foarte obosit, dar, după cum vedeți, am început antrenamentul pentru altă provocare, care va avea loc peste o lună, la Lugoj. Și acolo este un campionat internațional și vreau să obțin primul loc, așa cum am fost învățat în toți acești ani. Argintul de la Trofeul «Hercule» este un rezultat care mă mulțumește, având în vedere perioada de pauză de doi ani și accidentările pe care le-am suferit. În plus, este campionatul cu cea mai mare vechime în România și este inclus și în circuitul competițional internațional. Este un deschizător de drumuri pentru campionatele balcanice, europene și mondiale. Faptul că aici iei medalie nu înseamnă că poți să speri la același rezultat la un campionat european sau mondial“, a spus „gladiatorul“ craiovean. „În competițiile de culturism, orice an de pauză contează, pentru că adevăratul progres îl vezi de la an la an, atunci când faci slăbirea și prinzi forma de concurs necesară. Abia când te cântărești în ziua concursului îți dai seama care este progresul tău față de anul trecut. La mine, perioada de pauză a fost foarte mare și, sincer, nu mă așteptam să obțin un rezultat atât de bun. Îmi doream, în schimb, să prind o formă foarte bună de concurs și să mă evaluez singur ca nivel de pregătire“, a completat Costel Torcea, care se apropie cu pași repezi de 50 de ani.
În ciuda medaliei obținute, culturistul din Cârcea a fost mâhnit de deciziile arbitrilor: „Atunci când nu faci parte din anumite bisericuțe, apar neplăceri pe podium. Asta este soarta noastră, a celor care suntem corecți cu noi înșine și cu sportul pe care-l facem. Nu vreau să discutăm sau să pară ca o scuză pentru că nu am luat aurul, dar cei care vor să se convingă de cele spuse de mine pot viziona concursul pe internet. Trebuie să încurajăm sportul și sportivii, dar nu prin decizii voit greșite“.

Îi este „sete“ de performanță

Întrebat despre viitor, Costel Torcea a afirmat că în 2015 și-a propus să participe la multe concursuri puternice, atât ca sportiv, cât și ca antrenor. „Ținând cont de evenimentele prin care am trecut eu, dar și clubul Gladiator Gym, nu ne putem plânge deloc. Am avut multe medalii și anul acesta, dar tot timpul vreau mai mult, pentru că trebuie să performăm în continuare. În anul competițional 2015, mi-am propus să merg la mai multe concursuri, pentru că simt că pot. Și am o echipă de elevi cărora le mulțumesc din suflet, pentru că mă ajută foarte mult. E vorba de Basem, Robert, Alex și Nasim, care stau în permanență la spatele meu. Primesc ajutor și din partea apropiaților, a familiei, în primul rând, oameni care simt că mă iubesc, iar lucrul ăsta m-a motivat să iau decizia de a merge la campionatele balcanice, europene și chiar mondiale. Prima provocare din 2015 este Campionatul Național, apoi vine cel balcanic, european și în toamnă mondialul. Important este să pot rezista la un asemenea nivel de pregătire. Nu mi-am făcut niciodată probleme și nu-mi fac nici de data asta. Cu atât mai mult că la campionatul ăsta, Trofeul «Hercule», chiar a fost o perioadă foarte dificilă din viața mea, pentru că mi-am pierdut tatăl și a trebuit să continuu pregătirea. O durere mai mare nu este și cu siguranță că-ți afectează pregătirea. Eu am reușit să merg înainte și, după cum vedeți, se pare că am și reușit“, a punctat Costel Torcea. „Ca antrenor, atenția cea mai mare stă îndreptată spre Anca Ștefan, care cred că are un potențial extraordinar, dar și spre băieții care au mers în competiții și care anul acesta au obținut rezultate bune. Avem mult de lucru, dar ne place enorm ceea ce facem“, a încheiat Costel Torcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS