20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai câștigă și Craiova la „masa verde“

Mai câștigă și Craiova la „masa verde“

Handbalistele craiovene (albastru) vor urca pe locul trei după omologarea rezultatului din partida cu CSM Bucureşti
Handbalistele craiovene (albastru) vor urca pe locul trei după omologarea rezultatului din partida cu CSM Bucureşti

După ce în sezonul trecut a intrat în istorie pierzând două meciuri la „masa verde“, handbalistele de la SCM Craiova au primit ieri o veste senzațională. Au câștigat meciul cu CSM București la „masa verde“ și urcă pe podiumul Ligii Naționale.

Federația Română de Handbal (FRH), prin Comisia de Apel, a decis ieri să dea câștig de cauză echipei SCM Craiova în cazul „ecusoanelor“. Formația olteană a câștigat la „masa verde“, scor 10-0, meciul cu CSM București, formația din Capitală a fost penalizată implicit cu un punct în clasament.
Decizia vine după ce, în urmă cu două săptămâni, altă comisie din cadrul federației, cea de Disciplină, omologase rezultatul înregistrat în teren în meciul dintre CSM București și SCM Craiova, din cadrul etapei a patra a Ligii Naționale, încheiat cu victoria bucureștencelor, cu scorul de 28-16. „S-a făcut dreptate! Doar s-a respectat regulamentul!“, a declarat ieri bucuroasă Adriana Ungureanu, membru în Consiliul de Administrație al clubului SCM Craiova și totodată unul dintre cei mai înfocați suporteri ai echipei de handbal feminin. „Deocamdată, nu am primit nici o decizie, dar, dacă este așa, ne bucurăm nu pentru faptul că am câștigat meciul, ci că s-a respectat regulamentul“, a completat antrenorul Gheorghe Sbora.

Povestea ecusoanelor

La finalul meciului disputat pe 14 septembrie 2014 la București, în cadrul etapei a patra din Liga Națională, echipa SCM Craiova a contestat faptul că CSM București nu a avut nici un antrenor pe bancă în timpul jocului. Mette Klit şi Adrian Vasile au fost opriţi să stea pe banca tehnică pentru că n-au avut la dispoziţie ecusoanele FRH. SCM Craiova şi-a susţinut cauza, invocând art. 2.2 din regulamentul de desfăşurare, în care se precizează că la competiţiile oficiale din Liga Naţională, prezenţa pe bancă a unui antrenor cu contract este obligatorie. Interesant este că echipa bucureşteană a acuzat furtul ecusoanelor, depunând chiar şi plângere la Poliţie.

CSM București va ataca decizia

Formaţia bucureşteană va face contestaţie după această decizie. Preşedintele lui CSM Bucureşti, Constantin Căliman, a reacţionat după decizia depunctării şi a declarat, pentru Digi Sport: „Necorelarea regulamentelor, împreună cu statutul au condus la o interpretare greşită din punctul meu de vedere şi s-a ajuns aici. Orice punct este important. Eu sper ca mâine şi duminică să revenim pe primul loc şi nici nu-mi pun problema să nu ni se dea înapoi punctele după efectuarea atacului la această decizie, indiferent unde: la TAS, la EHF, sau la Consiliul de Administraţie. Următoarea cale de atac este Consiliul de Administraţie. Sper să fie mai multă înţelegere şi o interpretare reală a regulamentelor, nu de o manieră subiectivă, aşa cum au făcut-o domnii de la Comisia de Apel!“.
Decizia de ieri aduce răsturnări de situație în clasamentul Ligii Naționale. SCM Craiova acumulează 18 puncte și va urca pe locul trei, la egalitate cu HCM Baia Mare și la un singur punct în spatele liderului Corona Brașov, în timp ce CSM București cade din fotoliul de lider pe locul patru, cu 17 puncte.
Elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora vor juca mâine, în deplasare, cu U Cluj, de la ora 17.00 (DigiSport 3), iar CSM București primeşte astăzi vizita echipei Corona Brașov, de la ora 19.30 (Digisport 3).
SCM Craiova a profitat de greșeala organizatorică a celor de la CSM București, dar, la rândul său, clubul oltean a pierdut anul trecut nu una, ci două meciuri la „masa verde“, cu HC Zalău și HCM Baia Mare. Partida cu Zalău s-a disputat, iar rezultatul din teren a fost egal, dar meciul cu Baia Mare nu a mai avut loc. În primul caz s-a contestat dreptul de joc al Ancăi Amariei, iar în partida cu Baia Mare formația olteană nu a avut viza medicală pusă pe carnetele jucătoarelor. Asta în condițiile în care acestea chiar efectuaseră controlul medical la termenul stabilit, dar s-a omis o simplă formalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS