9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBăieții lui Pascu încep amicalele

Băieții lui Pascu încep amicalele

Cea mai performantă echipă de la SCM Craiova, cea de volei masculin, va disputa săptămâna aceasta primele jocuri de verificare. Elevii lui Dănuț Pascu și Claudiu Mitru se vor deplasa în Banat pentru o dublă confruntare cu nou-promovata Volei Club Banatul Caranșebeș. Meciurile vor avea loc mâine și vineri, de la ora 19.00, respectiv 11.00.
Formația din Bănie, care a încheiat campionatul trecut pe locul patru, are acum nu mai puțin de șapte componenți noi în lotul de 11 jucători. Interesant este că majoritatea voleibaliștilor care s-au despărțit de SCM-U au ajuns la echipa din Caransebeș. Este vorba despre Laurențiu Vânătoru, Vladan Aleksic, Vladimir Jovic și Filip Todor, iar alți trei jucători, Dan Borota, Ionuț Teleleu și Raul Oprișor, au evoluat în trecut în Bănie. De altfel, Borota, care a revenit în voleiul românesc după un sezon petrecut în Franța, a fost aproape de o revenire la SCM-U în această vară.

Ultimul transfer – un secund din naționala Macedoniei

Vorbind despre noile achiziții, ultima noutate în lotul oltean este Vlado Milev, component al naționalei Macedoniei. Milev a ajuns în Bănie la sfârșitul săptămânii anterioare, iar zilele trecute a semnat contractul cu gruparea alb-albastră. Vlado Milev evoluează pe postul de secund, are 27 de ani, 1,95 metri înălțime. A mai jucat pentru: VC Strumnica (Macedonia), Ferram Opava (Cehia), Baniyas Sports Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), Argex Duvel Puurs (Belgia), EA Patras (Grecia), Union Arbesbach (Austria) şi Al Nasr (Libia). SCM-U Craiova a mai făcut în vară două transferuri externe, sârbii Predrag Bicanin (26 de ani, 1,90 m, coordonator) şi Petar Turanjanin (28 de ani, 2.02 m, centru), iar ceilalți jucători achiziționați sunt Bogdan Ene, Mihai Mărieș, Răzvan Vâlcelean și Ion Ionuț Velicu, care revine în Bănie. Din lotul de anul trecut au mai rămas Laurențiu Lică, Ionuț Manda, Florin Voinea și Nicu Ghionea.
După amicalele de la Caransebeș, voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor participa sâmbătă la Craiova SportFest, unde vor fi prezentați suporterilor, în centrul orașului, același lucru urmând să se întâmple și cu celelalte echipe din cadrul SCM. Săptămâna viitoare, mai exact între 19 și 21 septembrie, în Bănie va avea loc Memorialul „Radu Zamfirescu“, unde alături de gazde vor mai participa Steaua, Dinamo și Caransebeș.

Va fi un campionat aprig

Obiectivul echipei masculine de volei SCM-U Craiova în acest sezon este clasarea pe un loc care să permită participarea în cupele europene, o comportare onorabilă în Cupa României și o bună reprezentare în CEV Cup.
Antrenorul Dănuț Pascu crede că va fi o concurență aprigă pentru primele locuri în Divizia A1. „Toate echipele declară că trag la titlu, la podium, la cupele europene. Pe lângă Constanța și Zalău, Dinamo, Caransebeș, Șimleul Silvaniei, chiar și CSM București vor în locurile din față. Aceste echipe și-au adus câte trei-patru străini buni. Va fi o nebunie totală și multe rezultate imprevizibile. Noi am avut același buget ca anul trecut și am încercat să scoatem maximum de eficiență. Am mai avut nevoie de un centru, dar în România nu mai găsim, iar singurul străin pe care l-am mai putea aduce ar fi pe postul de libero, dar nu avem nevoie pe acest post, pentru că l-am adus pe Mărieș, libero-ul naționalei României“, a menționat Pascu. Campionatul Diviziei A1 va debuta pe 11 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS