11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal transferă din Republica Moldova

Real transferă din Republica Moldova

Ca să ia medalie și sezonul viitor, antrenorul echipei de fotbal feminin Real Craiova a apelat la trei jucătoare din Republica Moldova.

Cu mai puțin de o lună înainte de debutul Superligii de fotbal feminin, echipa Real Craiova a participat la un turneu de pregătire la Brazi, alături de alte trei formații (Brazi, Alexandria, Târgoviște).
Elevele lui Sorin Pătrașcu s-au întors acasă cu trofeul, după ce au disputat două meciuri și le-au câștigat pe ambele. În prima partidă, oltencele au învins echipa din Târgoviște, scor 6-0, iar în finală, Real a trecut cu scorul de 2-0 de formația locală CS Brazi, stricându-le gazdelor sărbătoarea de zilele comunei.  Iulia Obreja, de la formația craioveană, a fost desemnată cea mai bună jucătoare și golghetera competiției, cu patru goluri marcate.
La acest turneu, antrenorul Sorin Pătrașcu a urmărit la lucru trei jucătoare din Republica Mondova, Dumitra Prisecaru, Cristina Cerăscu și Natalia Munteanu. „Fetele au stat câteva zile la noi, au jucat la turneul de la Brazi și au lăsat o impresie bună. Vin de la echipa de pe locul doi din Republica Moldova și sperăm să rezolvăm repede cu transferul internațional. Avem nevoie de ele să întărim lotul în vederea realizării obiectivului propus, clasarea pe locul doi“, a menționat antrenorul formației Real, medaliată cu bronz sezonul trecut.
În afară de cele trei fotbaliste din țara vecină, la Real au mai ajuns și alte jucătoare în această vară. Este vorba despre Iulia Niculescu, portarul titular al naționalei U19 a României, Maria Bârdea  – mijlocaș central, vine de la Brazi, Oana Dragu – mijlocaș stânga, adusă de la Viitorul Buzău și Ioana Bîscoveanu, care a revenit de la Fair Play București.
Pe lângă acestea, Pătrașcu se află în tratative cu Ionela Streche, mijlocaș dreapta, de la Alexandria. O veste bună este că nu au mai plecat fete ca în anii trecuți. Singura care și-a manifestat dorința să se despartă de clubul din Bănie este Mirabela Ristache, care vrea să evolueze la formația cipriotă Anorthosis Famagusta. În ceea ce privește partea financiară a echipei, antrenorul are semnale pozitive. Acesta a spus că pentru turneul de la Brazi cheltuielile au fost achitate de primarul Craiovei: „Doamna Vasilescu a plătit din banii personali. Este un prim pas important și sperăm că ne va ajuta pe viitor și municipalitatea, așa cum se întâmplă la celelalte echipe din țară“.  

Pătrașcu și-a depus dosarul pentru națională

La fel cum s-a întâmplat și în fotbalul masculin, Răzvan Burleanu, președintele FRF i-a invitat pe antrenorii din fotbalul feminin românesc să-și depună CV-urile pentru loturile naționale U15, U16, U17, U18 și U19. Sorin Pătrașcu și-a depus și el dosarul, urmând ca o comisie condusă de Anghel Iordănescu să stabilească criteriile, interviul și alegerea antrenorilor. „Consider că experiența mea, atât la fotbal feminin, cât și la fotbal masculin îndeplinește cerințele din fișa postului. Dacă voi fi ales, aș prefera naționala U19“, a spus Pătrașcu, care în trecut s-a mai ocupat de naționala U17.
În urmă cu o săptămână, antrenorul craiovean a făcut parte din delegația României care a însoțit echipa de senioare la un turneu în Ungaria. În perioada următoare, alt oficial al clubului Real, președintele Fănel Văduva, va însoți naționala U15 la un stagiu de pregătire la Ocna Șugatag, apoi la un turneu în Austria. Din lot face parte și tânăra jucătoare craioveană Genoveva Roșie, care la doar 12 ani și 10 luni are deja patru selecții la națională și un gol.

Se schimbă sistemul de punctaj

Superliga Națională de fotbal feminin, cea mai valoroasă ligă din România, va cuprinde în sezonul viitor opt echipe: Real Craiova, CFR Timișoara, Olimpia Cluj, ASA Târgu Mureș, FC Brazi, Fair Play București, Universitatea Alexandria și Heniu Prundul Bârgăului. Primele patru clasate la finalul sezonului regulat se califică în play-off, iar următoarele patru în play-out. Anul acesta s-a schimbat sistemul de punctaj. La intrare în play-off, punctajul se va face înjumătățind numărul de puncte acumulate de fiecare echipă la finalul sezonului. Dacă acest număr este impar, se va rotunji în sens pozitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS