9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDemonstraţi-vă valoarea!

Demonstraţi-vă valoarea!

http://www.youtube.com/watch?v=If6xOyXgdyw

Fără nici un punct câştigat în ultimele două jocuri din play-off, CS Universitatea Craiova a pierdut nu numai poziţia de lider al Ligii a II-a, seria 2, ci şi din încrederea suporterilor. La ultima reprezentaţie, cu Metalul Reşiţa, publicul de pe „Ion Oblemenco“ a cerut demisia antrenorului Gabi Balint şi a contestat vehement, pe diferite site-uri, interesul şi chiar valoarea unora dintre componenţii echipei, considerându-i incapabili să-şi atingă obiectivul. Afectaţi de toate acestea, reprezentanţii CSU îşi pun mari speranţe în jocul de sâmbătă, de la ora 11.00, din deplasare, cu CSM Vâlcea, contând pentru etapa a 5-a din minicampionat, considerând că o victorie i-ar mai îndulci puţin pe fani şi ar readuce liniştea în privinţa luptei pentru promovare.
„Suntem în acelaşi moment prost. Am pierdut acest meci (cu Reşiţa – n.r.) pe care nu meritam să-l pierdem, şi nu trebuie să gândim că jucătorii n-ar fi vrut sau că unii nu s-au întrebuinţat cât trebuie, pentru că eu sunt sigur că toţi au dat cât au putut. Voinţă a fost, motivare a fost, însă s-au făcut greşeli defensive colective. Am discutat cu băieţii, au vorbit şi ei în vestiar, şi trebuie să găsim soluţii pentru meciul de mâine (sâmbătă – n.r.), să obţinem un rezultat bun, care să ne pună din nou pe linia de plutire, pentru că suntem într-un moment destul de delicat şi dacă vom continua aşa riscăm să pierdem o clasare în primele două locuri. E foarte important să gestionăm bine meciul acesta. Noi trebuie să fim acum foarte pozitivi şi să credem în victoria de mâine. Dacă o să câştigăm, un lucru foarte posibil, pentru că eu consider că echipa noastră e mai bună decât a lor, lucrurile ajung din nou sub controlul nostru. Dacă nu reuşim, pentru că şi asta e posibil, vor fi probleme mari şi vom vedea ce se va întâmpla după aceea. Am făcut lotul, am lăsat acasă câţiva jucători să se odihnească şi i-am luat pe unii care au evoluat mai puţin, să încercăm să dăm prospeţime jocului“, a spus Balint, punctând că elevii săi nu sunt „mercenari“ şi că nu este nici o problemă dacă finanţatorii vor să-l demită. „Nu poţi să o zici pe aia că jucătorii sunt mercenari, că n-au nici o treabă, că nu vor să se implice mai mult… Nu e adevărat! Eu vă spun că la meciul cu Reşiţa fiecare a alergat la maximum, dar la nivelul lui fizic. Că a avut reuşite sau nu din punct de vedere tehnico-tactic e altă problemă. Nu ştiu ce salarii s-au dat la jucători, nu e treaba mea, dar prime de obiectiv există. Eu cred că jucătorii realizează ce-i aşteaptă dacă nu promovează. Trebuie să ne adunăm, să trecem peste momentele acestea. Când am venit la Craiova, am luat în calcul şi situaţia de acum. Nu mi-o doream, dar mă aşteptam, pentru că am văzut problemele de la echipă şi vi le-am spus. Încerc să remediez cât pot lucrurile negative, cât am şi eu posibilităţi. Întotdeauna antrenorul îşi are postul pus în pericol cât timp echipa pierde. Peste tot în lume e aşa, însă eu sunt un tip care nu crede că se termină viaţa dacă la o echipă nu-ţi ies treburile. Am făcut altceva, am mers înainte, vine altă echipă şi tot aşa… La fel fac toţi antrenorii. Nu o să mă sinucid, staţi liniştiţi“, a mai spus Gabi Balint în conferinţa de presă premergătoare întâlnirii din Zăvoi.

„Ne-am dori ca arbitrii să fie mai atenţi“

Căpitanul Mihăiţă Pleşan a afirmat, la rândul său, că îşi doreşte mult ca echipa să treacă rapid peste pasa proastă pe care o traversează şi să câştige disputa cu CSM Vâlcea. „Este un moment greu, de când am venit eu la echipă nu am trecut prin aşa ceva. Trebuie să arătăm că suntem caractere puternice, să strângem rândurile şi la Vâlcea să arătăm ca o echipă unită. Altfel, nu avem nici o şansă. Nu pot să vorbesc în numele fiecăruia dacă pun suflet sau nu în joc, vorbesc în numele meu, iar mie niciodată nu mi-a plăcut să pierd, nici la antrenamente. Sper că şi ei (colegii – n.r.) îşi doresc mereu să câştige şi să reîncepem seria victoriilor. Toţi sunt profesionişti şi suntem plătiţi pentru a da totul pe teren. Cred că ne lipseşte un dram de noroc. Ne-am dori şi ca arbitrii să fie mai atenţi, pentru că dacă ni se acorda acel penalti cred că astăzi vorbeam de victoria Craiovei în meciul trecut. Suntem pe loc promovabil şi ne aşteaptă trei meciuri în deplasare pe care vreau să le câştigăm. La Vâlcea sper să câştigăm, pentru că avem un moral mai bun faţă de ei şi în ultimele întâlniri ne-am impus în faţa lor. Dacă noi vom învinge mâine (sâmbătă – n.r.), Vâlcea va ieşi din calcule. Dacă noi vom reuşi să jucăm aşa cum o facem mereu, nu vom avea probleme la Vâlcea“, a punctat Mihăiţă Pleşan.
Optimist s-a arătat şi fostul component al Craiovei Maxima, Costică Donose: „În fotbal se spune că important este jocul care urmează. Am fost la Vâlcea şi am văzut cum joacă. Este echipă de învins şi chiar dacă nu câştigăm, promovarea se joacă. Am încredere în echipă şi sunt convins că ne vom atinge obiectivul“.
Partida CSM Vâlcea – CS Universitatea Craiova va fi arbitrată de Marcel Bârsan, la cele două tuşe regăsindu-se George Florin Neacşu (Câmpulung) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa), rezervă fiind Zoltan Iosif Erdei (Slatina). Observatori au fost desemnaţi Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), respectiv Nicolae Pantea (Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS