12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Meci cu garda jos

Formaţia FC Universitatea Craiova va întâlni astăzi, de la ora 16.00, pe stadionul „Municipal“, din Drobeta Turnu Severin, pe CS Mioveni, într-o partidă din cadrul etapei a 18-a din Liga a II-a, seria 2.
După eşecul din runda precedentă de la Vâlcea, FCU a coborât de pe locurile de play-off şi a ajuns pe poziţia a opta. Rezultatul meciului cu CS Mioveni ar putea conta în clasamentul play-out-ului, iar antrenorii celor două echipe nu concep decât varianta victoriei.
Tehnicianul gazdelor, Dragoş Bon, este mulţumit de modul în care jucătorii s-au pregătit şi este convins că va obţine victoria în faţa argeşenilor. „Ne aşteaptă un meci greu cu CS Mioveni, în care sunt vitale cele trei puncte. Băieţii sunt capacitaţi şi vor să aducă primele trei puncte din acest miniretur. În ultimul timp, s-au pregătit bine şi cred că le stă în putinţă să se impună în faţa argeşenilor. Acum suntem la un potenţial bun şi sper să revenim cât mai repede pe primele locuri şi, evident, în play-off. Obiectivul rămâne promovarea în Liga I şi nu se pune problema că am putea rata primele şase locuri“, a afirmat Dragoş Bon, pentru GdS.
Dragoş Bon a fost completat şi de team-managerul FCU, Florin Dumitru. „Faptul că am ajuns în play-out este ceva trecător. Pot să vă spun că nu doar vom ajunge în play-off, ci vom reuşi chiar promovarea în Liga I. Avem o echipă puternică şi am ajuns la un potenţial destul de bun din punct de vedere al pregătirii. Uşor, uşor am recuperat perioada în care nu ne-am pregătit şi lucrurile merg bine acum. Sper ca din etapa viitoare să vină şi victoria, ar fi importantă pentru moral şi, evident, am reveni acolo unde ne este locul, în play-off“, a precizat team-managerul FCU, Florin Dumitru, pentru GdS. Astăzi, în jurul orei 10.00, jucătorii se vor întâlni cu fanii din Severin şi vor da autografe.

Ciucă şi Popa vor fi marii absenţi

Înaintea duelului direct, ambii tehnicieni se confruntă cu probleme de lot. În timp ce Dragoş Bon nu va putea conta pe căpitanul Mădălin Ciucă, suspendat pentru cumulul de cartonaşe galbene, antrenorul argeşenilor, Marius Stoica, nu îl va utiliza pe Alin Popa. „Avem jucători suficient de buni pentru a-l înlocui pe Alin la acest meci. Numai că el va fi o absenţă importantă din jocul nostru ofensiv, dar nu mai avem nimic de pierdut şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a realiza un joc cât mai bun şi pentru a acumula un punct sau trei după meciul împotriva lor. Am reuşit să îi învingem în tur, aşa că avem motive suficiente să sperăm că putem da lovitura şi la acest joc“, a precizat tehnicianul grupării CS Mioveni, Marius Stoica.
În partida tur, CS Mioveni a provocat primul eşec al FCU în acest sezon, câştigând cu 2-1, după ce Bălan deschisese scorul pentru gruparea alb-albastră. În ultimul sfert de oră, argeşenii au revenit punctând prin Stan şi Olteanu, ultimul înscriind în minutele de prelungire.
Cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 8, respectiv 9, fiind despărţite de trei puncte. Dacă CS Mioveni s-ar impune, ar mai avea speranţe că ar putea prinde play-off-ul. Acelaşi lucru este valabil şi pentru FCU, care, în cazul unui succes, are şanse mari să revină în primele şase locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS