11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad Popescu şi-a găsit modul de viaţă: karate tradiţional

Vlad Popescu şi-a găsit modul de viaţă: karate tradiţional

Karateka Vlad Popescu practică acest sport încă înainte de a începe clasa întâi. În cei 13 ani de activitate a cucerit numeroase medalii, la nivel european şi mondial, fiind singurul reprezentant al Craiovei la cele mai importante competiţii de karate tradiţional, la juniori şi tineret.

Când mulţi copii se gândesc în ce fel să se joace sau să se distreze, Vlad a descoperit un sport care i-a dezvoltat gândirea şi fizicul. Datorită energiei prea mari pe care o emana, părinţii au decis să îl trimită la karate şi nu a mai plecat de acolo. „Părinţii nu mă puteau stăpâni şi au hotărât să mă trimită la un sport. La acea vreme nu ştiam nimic despre karate tradiţional, dar m-am adaptat rapid şi au început să apară şi rezultatele“, povesteşte Vlad Popescu, elev la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova.
Tânărul s-a maturizat mult mai repede decât puştii de vârsta lui. „Practic Karate Tradiţional de la vârsta de cinci ani şi jumătate în cadrul clubului sportiv Centura Neagră. Acest sport reprezintă pentru mine un mod de viaţă. Mi-a plăcut din prima clipă în care am venit la antrenamente“, a rememorat Vlad Popescu începuturile în karate. Primul pas spre locurile fruntaşe a fost după numai doi ani de activitate (la şapte ani şi jumătate), când a ocupat locul patru la Campionatul Naţional.
Nu au lipsit nici rezultatele, în ultimul an având performanţe internaţionale. „În luna mai a acestui an am participat la Campionatul European de Karate Tradiţional Shotokan-Fudokan, în Italia, unde am devenit dublu campion european. În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie am cucerit o medalie de aur la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional Shotokan-Fudokan, desfăşurat în capitala Cehiei, Praga. Având în vedere efortul depus şi numărul mare de competitori prezent, la categoria juniori, am obţinut medalia de aur“, a precizat sportivul de 18 ani.

Singurul junior karateka din Bănie, prezent la marile competiţii

Performanţele au venit şi atunci când a participat împotriva unor sportivi mai mari decât el. „La Campionatul European de Karate Tradiţional, am participat la o categorie superioară, cea de tineret (n.r. – 18 – 20 de ani). Am reuşit să obţin o medalie de aur şi trei de argint. A fost greu, dar important este că m-am descurcat. Este o senzaţie extraordinară când urci pe podium. Mă bucur că din Craiova, am fost singurul participant şi, totodată, sunt unicul campion mondial şi multiplu campion european al acestui oraş“, se mândreşte Vlad.
Deşi are un program încărcat, Vlad Popescu a recunoscut că fără antrenamente şi multă muncă nu ar fi putut să ajungă la acest nivel. „Lungul şir de antrenamente cu lotul României desfăşurat la Bucureşti, în complexul sportiv „Lia Manoliu“, m-a ajutat enorm să acumulez, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Fără multă pregătire nu ar fi fost posibilă urcarea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la cele mai importante competiţii. Le mulţumesc părinţilor mei, care au fost alături de mine în tot acest timp, pe parcursul tuturor anilor de performanţă şi care m-au sprijinit mereu“, a încheiat Vlad Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS