11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTilihoi îl creditează pe Stângă

Tilihoi îl creditează pe Stângă

Unul dintre jucătorii emblematici ai Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, a declarat ieri, pentru GdS, că se bucură de faptul că au început să apară şi rezultatele pozitive la CS Universitatea Craiova, considerând, în schimb, că jocul încă suferă.
„Sigur că am urmărit evoluţia echipei de până acum şi pot spune că începe să mişte treaba aşa cum ne dorim cu toţii. Este o revenire de bun augur, am obţinut trei victorii din tot atâtea meciuri cu Stângă pe bancă şi din momentul ăsta începe să ni se lege şi jocul. Victoriile sunt victorii, dar ca joc mai e totuşi de lucru. Stângă ştie asta şi cu siguranţă că va încerca să îmbunătăţească acest aspect. Eu am încredere în echipă şi Stângă va face o treabă bună. Nu aş putea să remarc pe nimeni acum. Ei au crescut doar ca echipă în ultimul timp. Mă aştept la mai mult de la unii dintre jucătorii cu experienţă şi mă refer la Curelea, Pleşan şi Izvoranu. Aş vrea să-i văd mult mai implicaţi în joc şi să aibă evoluţiile acelea bune pe care le aveau la echipele la care au evoluat până acum. Ei pot mult mai mult decât au arătat până acum şi trebuie să pună mai mult osul la treabă“, a spus Nae Tilihoi.
Nae Tilihoi a vorbit puţin şi despre perioada nefastă de la începutul sezonului, punctând că aceasta a fost cauzată de tracul şi presiunea exercitate de publicul craiovean, dar are, în schimb, încredere în Ovidiu Stângă că va face ca relaţiile de joc să fie din ce în ce mai bune şi că gruparea alb-albastră va promova la finele sezonului. „De ce nu au apărut rezultatele de la început? Păi jucătorii aceştia abia se cunoscuseră şi nu erau obişnuiţi cu publicul craiovean, care este foarte exigent. A contat şi faptul că au jucat pe un stadion ca al nostru, încărcat cu istorie, i-a blocat psihic pe mulţi dintre ei, dar uşor-uşor s-au calmat şi acum, zic eu, sunt pe drumul cel bun. Nu aş vrea să vorbesc despre ce a fost la început, pentru că pe atunci nu eram un apropiat al echipei. Aşa au decis atunci oamenii care dau banii, iar timpul şi rezultatele au demonstrat că nu a fost o decizie prea bună. Schimbarea lui Lincar cu Stângă a produs o reacţie pozitivă, zic eu, dar, repet, mai e mult de muncă până la un joc aşa cum ne-am dori cu toţii, care la finalul campionatului să ne aducă promovarea mult râvnită“, a mai afirmat „fundaşul de fier“ al Craiovei Maxima.

„Nu am pus condiţii când am aderat
la acest proiect“

Nicolae Tilihoi a vorbit şi despre ultimele schimbări din staff-ul CS Universitatea Craiova, mai exact cooptarea lui Nae Ungureanu şi Ion Geolgău, punctând că s-au făcut două mutări normale şi că, în ceea ce-l priveşte, în prezent poate ajuta doar cu sfaturi. „Am văzut că Bădiţă l-a pus pe Ungureanu să caute tineri fotbalişti şi pe Geolgău director tehnic şi eu zic că a făcut un lucru bun, pentru că ambii sunt calificaţi pentru asta şi le place foarte mult. În ceea ce mă priveşte, mie nu mi s-a propus nici o funcţie, dar nu este nici o supărare, pentru că nu am pus condiţii când am aderat la acest proiect. Am zis «da» pentru renaşterea fotbalului craiovean şi pentru că mi s-a părut că este un proiect bun, de viitor. Eu ajut cu sfaturi în momentul acesta, aşa cum o fac mai mulţi colegi de-ai mei. Sprijinim fotbalul craiovean necondiţionat“, a punctat „Limbă“.
Întrebat care va fi deznodământul întâlnirii de sâmbătă, de la ora 21.00 (TVR 1), de pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu FC Olt Slatina, Nicolae Tilihoi a afirmat că mizează pe un succes al trupei lui Stângă, fiind convins că „Gheorghiţă“ Geolgău (fostul preşedinte al grupării alb-vişinii – n.r.) îi va furniza toate datele necesare antrenorului craiovean. „Ştiu că FC Olt este o echipă incomodă atunci când joacă în deplasare, ceea ce mă face să cred că va fi un meci greu. Ţinând cont de ultimele evoluţii ale noastre şi de moralul bun, cred că vom câştiga şi vom urca în curând, acolo sus, în clasament, dar mai multe poate să spună Geolgău, care a fost preşedinte acolo până săptămâna trecută. El a construit echipa acolo, în vara trecută a adus mulţi jucători la Slatina, şi ştie care sunt atuurile şi punctele slabe ale lui FC Olt. Sunt sigur că i le va comunica lui Stângă şi astfel ei nu ne pot surprinde cu nimic şi vom obţine o victorie frumoasă“, a conchis Nicolae Tilihoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS