11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni au părăsit Cupa României

Baschetbaliştii craioveni au părăsit Cupa României

Echipa SCM-U Craiova a fost eliminată din Cupa României, încă din primul tur. Oltenii au fost depăşiţi de „U“ Mobitelco Cluj, cu scorul general de 161-152.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au avut ghinion la tragerea la sorţi a Cupei României, deoarece a trebuit să întâlnească în turul inaugural una dintre cele mai puternice echipe din campionat, „U“ Mobitelco Cluj. Cu o grămadă de probleme de lot (accidentări, suspendări), echipa pregătită de Andelko Mandic şi Milan Nisic a câştigat săptămâna trecută, pe teren propriu, partida tur cu ardelenii, dar joi seara au părăsit învinşi parchetul sălii „Horia Demian“ din Cluj, gazdele impunându-se cu scorul de 83-70 (17-14, 19-21, 27-11, 20-24).
Pentru Craiova au evoluat jucătorii: LeVar Seals (24 de puncte), Nemanja Maric (11), Sten Sokk (10), Bogdan Popescu (10), Reinar Hallik (5). Au mai intrat: Travis Bureau (10), Cătălin Petrişor, Andrei Damian şi Andrei Căpuşan. Seals, Maric, Stokk şi Popescu au dus greul, în timp ce Petrişor şi Damian au stat mai puţin de un minut în teren. De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai clujenilor au fost Cuic (16 puncte) şi Kuburovic (20 de puncte).
Eliminată din Cupă, Craiova rămâne să se concentreze acum pe celelalte două competiţii, Liga Naţională şi Liga Balcanică. Campionatul va debuta sâmbăta viitoare, când SCM-U Craiova va avea încă un meci „de foc“, acasă cu BC Mureş Târgu Mureş.
Până atunci, jucătorii alb-albaştri vor participa sâmbăta aceasta la campania de ecologizare „Let’s Do It, România!“. Jucătorii şi antrenorii vor fi voluntari, ajutând echipele „Let’s do it, România“ să cureţe spaţiile verzi.

Energia speră la sferturile de finală

Cealaltă echipă olteană masculină, Energia Rovinari, va juca sâmbătă returul Cupei, acasă, cu Gaz Metan Mediaş, de la ora 19.00. În tur, ardelenii s-au impus la limită, scor 85-84, iar formaţia gorjeană, care a făcut un joc bun în prima confruntare, speră la o victorie care i-ar aduce accederea în sferturile de finală ale Cupei. Celelalte confruntări din optimile de finală (retur): sâmbătă: BC Mureş Târgu Mureş – CSU Atlassib Sibiu (ora 18.00, în tur 78-84), CSU Asesoft Ploieşti – BC Timba Timişoara (18.00, în tur 108-86), BC Timişoara – Steaua CSM Eximbank (18.00, în tur 74-65). Partida Concordia Chiajna – CSM Oradea s-a disputat vineri seară, după închiderea ediţiei. Meciul tur fusese câştigat de Oradea cu scorul de 81-53.

Junioarele de la
SCM-CSS au luat suta

Tot în Cupa României, dar la feminin, SCM-CSS Craiova a suferit, joi seară, pe teren propriu, un eşec usturător, fiind învinsă de Sepsi Sfântu Gheorghe, cu scorul de 101-51 (33-12, 19-14, 32-15, 17-10). Tânăra echipă din Bănie, antrenată de Daniel Vasile, a fost o victimă sigură pentru puternica echipă din Sfântu Gheorghe. Partida s-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar jucătoarele de la SCM-CSS Craiova au purtat echipamentul din sezonul trecut, pe care era inscripţionat numele altor baschetbaliste. Pentru SCM-CSS au intrat în teren următoarele: Irina Borş (10 puncte), Andreea Gligă, Daria Niţă, Janina Ninu (26), Maria Pirnea (6). Au mai jucat: Maria Magla, Izabela Tinca, Miruna Minculeasa, Andreea Olteanu şi Clara Smarandache. Partida retur se va disputa pe 4 octombrie, la Sfântu Gheorghe. Jocul de la Craiova nu a fost singurul disproporţionat din prima fază a Cupei. Echipa Danzio Timişoara a învins, pe teren propriu, echipa din Oradea, la 89 de puncte diferenţă (scor 113-24)!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS