9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul eşec în Polivalentă

Primul eşec în Polivalentă

http:http://www.youtube.com/watch?v=iJPMGhG92Do
http:http://www.youtube.com/watch?v=t1jwTcJNvq8
http:http://www.youtube.com/watch?v=zPiMQexkWRg

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au înregistrat primul eşec în Sala Polivalentă. După un meci electrizant, jucătorii lui Mandic au fost învinşi de Energia Rovinari, cu scorul de 84-83. Americanul Darby a înscris coşul victoriei, cu câteva secunde înainte de final.

Energia Rovinari este prima echipă de baschet masculin care a reuşit să învingă SCM-U Craiova în „noua casă“, Sala Polivalentă. Acest lucru s-a întâmplat sâmbătă, după opt etape în care adversarii craiovenilor au părăsit, rând pe rând, terenul învinşi.
Gorjenii s-au impus la limită, scor 84-83 (20-21, 22-20, 19-19, 23-23), la finalul unui meci echilibrat şi electrizant. Dramatismul a atins cote maxime în ultimele minute ale partidei, iar coşul victoriei reuşit de Darby de la distanţă, cu şapte secunde înainte de finalul meciului, a adus stări de spirit diferite, pe parchet şi în tribune. Jucătorii Energiei, staff-ul şi grupul de fani veniţi de la Târgu Jiu sărbătoreau victoria care le dă speranţe de calificare în play-off, în timp ce craiovenii erau cuprinşi de tristeţe şi nervozitate.
Înainte de joc, tehnicianul sârb al Energiei, Slobodan Nikolic, declarase următoarele: „Trebuie să avem mare atenţie la Dzambic şi Drăguşin“, iar la final s-a dovedit că de cei doi jucători depinde foarte mult rezultatul final. În ceea ce-l priveşte pe „Turbo“ Rade, sârbul a fost eliminat destul de devreme (în minutul 34, la scorul de 69-69), după cinci greşeli personale, iar absenţa sa de pe teren s-a simţit.
Drăguşin nu a fost deloc inspirat la aruncările libere, ratând 9 din 12 aruncări. Cu toate acestea, Ionuţ a reuşit al optulea double-double stagional, cu 13 puncte şi 10 recuperări. Pivotul, care măsoară 2,23 metri, a cerut scuze publicului pentru jocul slab. „Este foarte greu să câştigi când nu bagi mingea în coş. Până la urmă, era de aşteptat că va veni o înfrângere în noua sală. Ne cerem scuze suporterilor. Suntem puţin în scădere de formă, dar trebuie să muncim mai mult şi să ne revenim“, a spus Drăguşin, citat de Totalbaschet.ro. La primul meci pentru SCM-U Craiova, Brice Kabengele a stat şase minute pe teren, dar nu s-a evidenţiat din punct de vedere statistic. Jucătorul cu dublă cetăţenie, franceză şi română, care a evoluat şi la Rovinari, a spus că nu a avut timp să se acomodeze şi să asimileze schemele de joc în cele trei-patru zile de când s-a alăturat noilor colegi.

Mandic: Suntem un pic ieşiţi din formă

După a doua înfrângere consecutivă, după eşecul de la Timişoara, antrenorul SCM-U Craiova, Andelko Mandic, a spus că nu este un sfârşit de lume şi că adversarii s-a impus deoarece au fost mai concentraţi, în timp ce jucătorii săi au părut nepregătiţi din punct de vedere mental: „Felicit echipa Energia Rovinari, care, deşi era pe locul 9, iar noi pe locul 2, a jucat cu mai multă încredere, iar concentrarea lor a învins. Jucătorii mei au făcut tot ce le-a stat în putinţă, dar le-au ieşit mai puţine. Au avut probleme cu greşelile personale, cu aruncările de la libere. Cred că nu au fost suficient de pregătiţi din punct de vedere mental, nu fizic. Suntem un pic ieşiţi din formă şi sper că în următoarele patru meciuri care mai sunt de disputat din retur să avem evoluţii bune“. Mandic nu a fost surprins de reuşita de la distanţă a lui Darby şi a spus că a preferat să nu facă fault la jucătorul american. Darby, eroul gorjenilor, a declarat pentru Totalbaschet că a avut şi noroc: „Nu am fost sigur că aruncarea îmi va reuşi, dar uneori mai avem şi noroc. Am mai avut noroc şi cu eliminarea devreme a lui Dzambic, pentru că jocul craiovenilor nu a mai fost la fel fără el“.
Şi antrenorul Nikolic, aflat la meciul cu numărul 100 pe banca Energiei, a pus victoria la limită a echipei sale pe seama norocului: „A fost un meci foarte echilibrat, s-a jucat un baschet bun, iar noi am fost mai norocoşi. Atmosfera în Polivalenta din Craiova este de senzaţie, numărul unu în ţară, şi va fi greu pentru orice echipă adversă să joace aici“.
Pentru Craiova au evoluat: Habus (13 puncte), Drăguşin (13), Seals (11), Bureau (11), Dzambic (21). Au mai intrat: Djurasovic (10), Kabengele şi Hallik (4), iar pentru Energia au jucat: Janjusevic (8p), Darby (26), Wisseh (29), Kennerly (6), Nikolic (6). Au mai intrat: Gliga, Roşu, Lăpuşte, Steffel (9). SCM-U Craiova a coborât pe locul 4, iar Energia ocupă locul 9. Etapa viitoare, craiovenii se vor deplasa la Brazi, unde vor întâlni campioana CSU Asesoft Ploieşti, iar Energia va juca joi pe terenul vicecampioanei „U“ Mobitelco Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS