9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDubla cu Ungaria, decisivă pentru baraj

Dubla cu Ungaria, decisivă pentru baraj

Atacantul Ciprian Marica, autorul singurului gol al tricolorilor în meciul cu Olanda, a declarat că România îşi va disputa locul doi al Grupei D care duce la barajul pentru calificarea la CM din 2014 cu naţionala Ungariei. „Mare păcat că am pierdut în seara asta. După 4-1 nu mai este nimic de spus. Îmi pare foarte rău. Am primit rapid primele două goluri. La 2-1 am reuşit să relansăm jocul, am sperat şi păcat că pe finalul primei reprize am primit şi golul trei. Eram destul de departe, dar dacă la Tamaş s-a dat penalti se putea da şi la Adi Popa. După rezultatul de la Istanbul ne-am făcut speranţe mari şi ne propuseserăm minimum patru puncte din această dublă. România în această seară a arătat dorinţă, devotament şi încredere. Echipa naţională are potenţial. Am ieşit la joc, ne-am creat foarte multe ocazii, dar am întâlnit un adversar foarte puternic care ne-a taxat imediat. Însă, aşa cum au câştigat ei la Bucureşti, aşa putem învinge şi noi în Olanda. Trebuie să pregătim mai bine fazele fixe, să fim şi noi periculoşi. Dubla cu Ungaria va fi decisivă“, a spus Marica.
Atacantul Adrian Mutu crede că naţionala este pregătită să înfrunte Ungaria în derbiul pentru locul doi al Grupei D. „Publicul a fost fantastic. Ne-am făcut-o puţin şi cu mâna noastră contra Olandei. Suntem pregătiţi pentru meciul cu Ungaria. Am avut un moral bun, dar probabil am fost puţin obosiţi după meciul de la Istanbul. Probabil dacă marca Gabi Torje în startul meciului, alta era soarta partidei. Asta este, Olanda e mai bună ca noi. Arbitrul a fost cam cu ei“, a spus Mutu.

Torje, Raţ şi Goian
nu sunt impresionaţi
de olandezi

Mijlocaşul Gabriel Torje şi fundaşii Răzvan Raţ şi Dorin Goian au declarat că, în opinia lor, diferenţa de scor din meciul România – Olanda, 1-4, este exagerată şi nu reflectă realitatea din teren. „Probabil că şi oboseala din meciul cu Turcia s-a simţit, dar asta nu trebuie să fie o scuză. Nu cred că e diferenţă  aşa de mare între Olanda şi România. Olanda a fost mai atentă la detalii. Ne vom bate cu Ungaria şi Turcia pentru locul doi“, a declarat Torje. „Diferenţa este prea mare pentru că practic noi am luat trei goluri din faze fixe şi doar unul din acţiune. Nu vreau să dau vina pe arbitri, dar pentru noi a fost un arbitraj ostil. Ne-a tocat mărunt. Este destul de rău pentru noi că Ungaria a bătut Turcia“, a punctat Raţ. „Cam dură această înfrângere, nu cred că meritam să pierdem la acest scor. Nu vreau să scad din meritele Olandei, dar azi (marţi – n.r.) parcă toate au fost împotriva noastră. Trebuie să ţinem capul sus şi aşa cum am fost o echipă la victorii, să rămânem o echipă şi la înfrângeri. Sunt OK nouă puncte din patru meciuri, spun eu. Turcia, după înfrângerea din seara asta, a ieşit definitiv din cărţi, iar noi trebuie să ne batem cu Ungaria pentru locul doi. Nu trebuie să ne gândim la locul întâi din grupă, trebuie să fim realişti“, a declarat Goian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS