9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLemnaru, un nou început

Lemnaru, un nou început

Atacantul Valentin Lemnaru a marcat cu FCM Târgu Mureş după 1.620 de minute fără gol şi, cu cinci reuşite în acest sezon, a revenit în fruntea topului marcatorilor echipei Pandurii.

Vali Lemnaru anunţa un sezon fulminant, cu patru goluri în primele opt etape, însă şirul reuşitelor s-a rupt în etapa a opta, în minutul 20 al partidei cu Astra Ploieşti (1-2). De atunci s-au scurs 1.620 de minute fără gol, echivalentul a 18 etape. Titularizat inspirat de Petre Grigoraş, Lemnaru a lovit din nou în victoria cu FCM Târgu Mureş (2-0). Cu cinci goluri în acest sezon, ex-clujeanul i-a egalat pe cei mai buni marcatori de la Pandurii: Batin, Cardoso şi Vranjes. „Dedic golul prietenei mele, care a fost alături de mine în perioada mai slabă pe care am avut-o. Nu am mai dat gol de multă vreme şi ea m-a sprijinit în tot acest timp. Încă o dată îi mulţumesc. Sper să fie un nou început pentru mine“, a spus Lemnaru. După acest gol, Petre Grigoraş aşteaptă descătuşarea elevului său. „Mă bucur că Lemnaru a înscris, poate depăşeşte şi el pasa proastă în care a fost şi ne va ajuta în meciurile următoare“, a afirmat Grigoraş.
Vali Lemnaru este convins că victoria cu Târgu Mureş garantează o clasare în primele zece. „O victorie meritată şi una foarte importantă pentru noi pentru că riscam să alunecăm spre zona retrogradării. Cred că acum avem şanse mari pentru îndeplinirea obiectivului, clasarea în primele zece. Prin acest meci am demonstrat că avem caracter şi am ascultat toate indicaţiile. Dacă ne vom clasa mai sus de locul zece, cu atât mai bine. Luăm pas cu pas fiecare meci şi vedem unde terminăm“, a mai afirmat Lemnaru.

Ibeh, la primul gol

Şi John Ibeh, venit în iarnă de la Oţelul, şi-a trecut în cont primul gol în tricoul pandurilor cu Târgu Mureş. „La Ibeh, situaţia era de aşteptat. Nu făcuse două din ultimele trei cantonamente cu Oţelul, avusese foarte puţine meciuri sezonul trecut şi era normal ca el să-şi intre în formă uşor-uşor. A depus un efort mare, mă bucur că a marcat“, a mai spus Grigoraş.

Ocazii multe, goluri puţine

Cu 37 de goluri marcate în 26 de etape, Pandurii Târgu Jiu are, în acest moment, al cincilea atac din Liga 1. Doar echipele care trag la titlu, CFR Cluj, 46 de goluri, Dinamo, Rapid şi Vaslui, toate cu câte 42 de goluri, sunt mai bune decât trupa lui Grigoraş. Dacă acestea au atacanţi de clasă, ce speculează fiecare oportunitate, Pandurii are nevoie de multe şanse de gol pentru a înscrie. Şi cu FCM Târgu Mureş, gorjenii s-au întrecut în ratări. „E bine că ne-am creat șapte-opt ocazii. Altfel, scorul ar fi fost 0-0 sau ne-ar fi dat un gol, mai făceam vreun cadou. Nu e bine să ai atât de multe ocazii și să înscrii doar de două ori. Cred că rata de a marca goluri în funcţie de ocazii este foarte mică. Deși avem 37 de goluri înscrise şi suntem pe locul 5 la goluri marcate, totuşi, sunt puţine, raportat la numărul de ocazii“, a comentat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS