14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii scăpară de griji

Pandurii scăpară de griji

Liga I
Pandurii Târgu Jiu – FCM Târgu Mureş 2-0

Stadion „Municipal“, spectatori: 300.
Au marcat: Lemnaru ’21, Ibeh ‘59.
Pandurii: Mingote – Viera, Cardoso, Rada, Vlad (’87, Al. Grigoraş)– Voiculeţ, Pintilii (’81, Cristea), Nistor – Maxim (’78, Batin), Lemnaru, Ibeh.
Antrenor: Petre Grigoraş.
FCM: Albuţ – Vagner (’69, S. Buş), Cordoş, E. Nicu, Sepsi, Szilagyi – Fl. Dan, Ilyeş (’46, Ghionea), Astafei – Bumba (’46, Ljubojevic), Bujor.
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Cartonaş galben: E. Nicu.
Au arbitrat: S. Colţescu – M. Orbuleţ, I. Busi.

Pandurii Târgu Jiu a obţinut prima victorie acasă în retur şi a scăpat de emoţiile retrogradării

După prestaţia submediocră de la Ploieşti, pandurii au înviat de Paşti. În faţa a circa 300 de spectatori, doar femei, copii şi oficiali ai ambelor grupări, echipa lui Petre Grigoraş s-a impus fără emoţii cu FCM Târgu Mureş. Lemnaru, titularizat inspirat, a deschis scorul cu o lovitură de cap din şase metri, după o centrare perfectă a lui Vlad (1-0, ‘21), iar Ibeh a fructificat pasa genială a lui Pintilii cu un şut puternic la colţul lung (2-0, ‘59). Pandurii a irosit uşor multe alte ocazii clare, prin Maxim, Nistor şi Lemnaru, de două ori. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău şi-a făcut praf elevii după înfrângerea de la Târgu Jiu.
„Un meci dominat de Pandurii. Nu s-a pus problema cine va câştiga. Am anticipat şi la şedinţa tehnică, aşa cum au privit ei jocul, că o să luăm trei sau patru goluri. Am greşit, pentru că am luat numai două. Preocupările lor au fost altele decât cele de joc, cum să se distreze de Paşte, unde să plece, cum să plece. Noi, dacă nu suntem o echipă care să muncim, avem probleme. Am fost cu mintea în altă parte, nu am reuşit să comunicăm, să ne concentrăm. În situaţia noastră nu avem voie să arătăm aşa“, a declarat Sabău.

Grig: Suntem mai liniştiţi

După patru egaluri la rând, Pandurii a reuşit, în sfârşit, şi un prim succes acasă în retur, cu FCM Târgu Mureş. Petre Grigoraş priveşte mai liniştit spre următoarele etape. „Am aşteptat atâta timp victoria pe teren propriu în 2012. E bine că a venit şi acum. Nu ştiu dacă am făcut un joc strălucit, dar am fost peste adversar la toate capitolele şi cred că victoria este absolut meritată, ţinând cont de faptul că în afara celor două goluri am mai avut trei-patru situaţii de a marca. Am început şchiopătând 2012, dar această victorie ne dă puţină linişte şi privim de pe alte poziţii următoarele două jocuri cu Gaz Metan şi «U» Cluj din deplasare. Aveam nevoie şi din punct de vedere moral de acest succes. Sunt trei puncte extrem de importante. Ne apăsa meciul acesta. Mai avem nevoie de multe puncte pentru a ne încadra în primele zece“, a afirmat Petre Grigoraş.

Nistor, curtat de FC Krasnodar

Mijlocaşul pandurilor, Dan Nistor, a fost urmărit din tribune, la jocul cu Târgu Mureş, de un trimis al clubului rus FC Krasnodar. Pandurii s-ar despărţi din vară de fotbalist pentru două milioane de euro, o sumă care nu-i sperie pe ruşi. Nistor nu se gândeşte, încă, la plecare. „Nu ştiu nimic, doar ce am văzut în ziare. Atât. Nu aş vrea să plec. Deocamdată, sunt la Pandurii, sunt fericit că sunt aici şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Mai e până la vară“, a comentat fotbalistul. Petre Grigoraş spune că afacerea Nistor e problema conducerii. „Cred că a avut de notat mai puţin pentru că Nistor a avut o partidă mai puţin bună, dar e problema conducătorilor. Şi eu pot să mă duc să urmăresc nu ştiu ce jucători, să-mi iau notiţe despre ei. La vară, dacă va fi nevoie, cele două cluburi vor discuta şi dacă se va ajunge la o înţelegere, asta e situaţia“, a spus şi Grigoraş. Conform transfermarkt.de, cota de piaţă a lui Dan Nistor este de 800.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS