9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPintilii: Pentru mine există doar Pandurii

Pintilii: Pentru mine există doar Pandurii

Căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, se simte la Târgu Jiu ca acasă şi nu ia în calcul, deocamdată, o despărţire e gruparea gorjeană

S-a născut la Iaşi în 1984.
Auxerre Lugoj, prima echipă la care a fost legitimat.
Trei goluri a reuşit în sezonul 2011-2012.
1.299 de minute, în 16 jocuri, a evoluat în acest campionat pentru Pandurii.
900.000 de euro este cota de transfer a jucătorului pe transfermarkt.de.
Trei jocuri la naţională a bifat în acest an, cu San Marino (1-0), Belgia (1-2) şi Grecia (3-1).

Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul 2011 pe locul şase în Liga 1, rezultat total neaşteptat în lumea fotbalului, după ce sezonul trecut a luptat pentru evitarea retrogradării. „Nimeni, niciodată, nu se aştepta să facem 30 de puncte în acest an. Şi noi suntem mulţumiţi. Anul trecut aveam 19 puncte şi ne băteam la retrogradare şi acum uite unde suntem“, susţine Mihai Pintilii. Unitatea de grup este cheia succesului, dar şi libertatea oferită de tehnicianul Petre Grigoraş şi înţeleasă corect de jucători. „De când am venit eu la Târgu Jiu, acum cred că suntem mai uniţi ca niciodată. Au venit Batin, Lemnaru, Rusu, dar eu zic că suntem o familie închegată acum. Cheia reuşitei e forţa grupului. Ne înţelegem extraordinar. Meritul, în primul rând, este al domnului profesor Grigoraş. Ştie ce vrea şi ne lasă să facem şi ce vrem noi. Noi ştim ce vrea el să exprimăm în teren şi asta facem. Ne înţelegem în vestiar şi facem totul ca să fie bine. Când ne uitam sezonul trecut în clasament şi vedeam echipa pe locul 15, 16, ne rugam să nu bată contracandidatele ca să nu intrăm mai rău în subsol. Acum, când eşti pe locul patru, cinci, şase, te simţi altfel ca fotbalist. Şi, Doamne, ce bine e! Eşti mai relaxat. Pot să spun că e cel mai bun an din cariera mea“, a mai afirmat căpitanul pandurilor.

„Naţionala, o dorinţă a mea“

Evoluţiile constant bune de la Pandurii l-au adus pe Mihai Pintilii în atenţia marilor cluburi din România, precum şi a selecţionerului Victor Piţurcă. Pintilii a debutat în 2011 la naţionala de seniori a României alături de alţi doi colegi, Vlad Chiricheş şi Marian Pleaşcă, şi speră ca acest vis să continue. „Naţionala e o dorinţă a mea. Dacă o să am evoluţii bune la club e posibil să mă mai cheme la naţională. Aşa am fost chemat şi în tur şi mi-a făcut o mare plăcere. Au fost trei jucători de la Pandurii la echipa naţională de seniori în acest an, lucru în premieră la Pandurii. Mai greu aşa ceva“, a mai afirmat Pintilii. Numele său a fost vehiculat de presă ca fiind pe lista de transfer a mai multor cluburi, însă liderul pandurilor exclude o despărţire de gruparea gorjeană. „Eu nu am zis niciodată că vreau să plec de la Târgu Jiu. Dinamo, Vaslui, Steaua nu există pentru mine. Pentru mine există doar Pandurii. Mă simt extraordinar la clubul acesta, eu vreau să rămân aici. Sunt aproape de casă (Petroşani – n.r.), oamenii sunt în regulă. Mie îmi place să fiu acasă şi aici, la 50 km, e acelaşi lucru pentru mine. Dacă va veni vreo ofertă avantajoasă pentru mine şi pentru club o analizez, dacă îmi convine bine, dacă nu, voi rămâne la club. Mă gândesc doar la Pandurii. Acum Pandurii e pe primul loc pentru mine“, a spus Pintilii.
Preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu, a promis de curând că vor fi efectuate trei transferuri în pauza de iarnă pentru a acoperi pierderile din acest an, iar jucătorii se pot gândi, în aceste condiţii, şi la performanţă. „De ce să nu ne gândim şi la performanţă acum? Cu două-trei întăriri de valoare în lot cum s-a vehiculat prin ziare am reuşi. Chiricheş va fi o pierdere foarte mare, dar sper să se aducă un jucător de valoarea lui care să acopere gaura“, a declarat Pintilii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII