19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii gorjeni, încă o sincopă prin Europa

Handbaliştii gorjeni, încă o sincopă prin Europa

Energia Pandurii Târgu Jiu a pierdut în manşa tur din turul III al Cupei Cupelor pe terenul italienilor de la Pallamano Intini Noci, scor 25-26. Calificarea în primăvara europeană a handbalului se va juca sâmbătă, 3 decembrie, la Târgu Jiu.
Gorjenii continuă să facă figuraţie în Europa, reuşind contraperformanţa să piardă şi în faţa unei debutante dintr-un handbal mediocru. Totuşi, trupa lui Liviu Andrieş îşi poate atinge scopul, calificarea în turul IV, printr-o victorie la două goluri în România, succes la îndemâna oltenilor.
Energia a început greu, fiind condusă în primele minute, 1-3, dar şi-a revenit şi a luat un avans de cinci goluri, 10-5. Oaspeţii au intrat la cabine cu trei goluri avans, 14-11, menţinut şi o bună bucată din partea secundă. De la 21-17, jocul românilor s-a tăiat şi italienii au pus pe tabelă trei goluri, 26-23. Din fericire, finalul a fost al românilor care au mai redus decalajul la minimum. Liviu Andrieş a explicat astfel înfrângerea: „Nu am mai găsit soluţii în atac. Dacă în apărare ne-am descurcat cât de cât bine, în atac, linia de nouă metri a fost pe lângă joc. Păiuş nu a marcat pentru că nu a aruncat la poartă. Echipa e în formă slabă şi ştiam lucrul acesta. Nu mă deranjează înfrângerea cât mă supără atitudinea jucătorilor. Putem să-i batem la Târgu Jiu, dacă ne trezim şi jucăm la adevărata noastră valoare“.
Pentru trupa din Târgu Jiu au evoluat: Dragomir, Rădulescu – Asoltanei (6 goluri), Mledenciu (4), Mocanu (4), Mazilu (3), Apolzan (2), Ilieş (2), Şandru (2), A. Popescu (1), V. Popescu (1), nache, Păiuş, Udriştoiu, Geică.
„A fost un meci de uzură, specific cupelor europene, cu multă tensiune şi multe ratări. Presiunea publicului a fost una mare, 1.000 de suporteri într-o sală mică. Nu am jucat foarte bine, dar nu se pune problema învingătoarei, cred că ne vom califica”, a declarat preşedintele gorjenilor, Gore Popescu, citat de handbalvolei.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS