28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMiracol la Cluj-Napoca

Miracol la Cluj-Napoca

„U“ Mobitelco – Energia Rovinari 89-92
Sala „Horia Demian“, spectatori 1.500
„U“: Chetreanu (8 puncte), Paul (8), Faur (2), Mijovic (19), Pop (2), Silvăşan (10), Lawrence (14), Morris (4), Dykes (22). Antrenor: Marcel Ţenter.
Energia: Kabengele (9 puncte), Darby (19), Steffel (21), Mocanu (5), Fields, Gilles (7), Nikolic (17), Guţoaia (14). Antrenor: Slobodan NIikolic.
Arbitri: Ciprian Stoica, Adrian Habor, Marius Epure

Energia Rovinari a obţinut prima victorie stagională în deplasare chiar pe terenul campioanei „U“ Mobitelco Cluj-Napoca, scor 92-89

Incredibil! Energia a învins, în premieră, pe terenul clujenilor după două reprize de prelungiri şi o luptă fantastică a băieţilor lui Slobodan Nikolic. Gorjenii au dat semne că sunt capabili de o surpriză în primul sfert, când au condus şi la 17 puncte, 26-9. Amfitrionii au recuperat însă punct cu punct, de la 13-26, reuşind să câştige următoarele două sferturi, 27-10 şi 24-16. Cine ar fi crezut că Energia va reuşi să recupereze diferenţa de la 52-64? Şi totuşi, în ultimul sfert, minunea s-a produs şi Darby a trimis meciul în prelungiri de la linia de libere, 72-72, în ciuda unor mici şicane ale arbitrilor.
Cum Steffel a fost eliminat în prima repriză suplimentară, Darby a luat jocul pe cont propriu, reuşind şase din cele opt puncte înscrise de echipa sa. Şi Guţoaia a punctat decisiv, egalând cu cinci secunde înainte de final, 80-80. Chiar şi fără cei mai buni oameni, Steffel şi Darby, eliminaţi, Energia a jucat perfect în cel de-al doilea extra-time, Stefan Nikolic ieşind la rampă cu trei libere transformate care au consfinţit victoria oltenilor.
 
Steffel, imperial
 
În lipsa lui Zoran Krstanovic, pivotul ceh al Energiei, David Steffel, i-a dominat clar sub panouri pe Mijovic şi Şanta. Steffel a încheiat cu 21 de puncte, 14 recuperări şi patru pase decisive. Aportul rezervelor a fost decisiv la Cluj. Dacă titularii celor două echipe au înscris la fel, câte 69 de puncte, meciul celor veniţi de pe bancă a fost câştigat de olteni, 23-20. Adrian Guţoaia a fost cel mai bun jucător român la Cluj, contabilizând 14 puncte, cinci recuperări, două intercepţii. „Am avut şansa ca echipa Clujului să nu aibă un om de bază, Krstanovic, şi într-o formaţie, când lipseşte o rotiţă dintr-un mecanism, e greu să câştigi. S-a întâmplat ca noi să ne agăţăm de acest lucru şi să câştigăm. Este un rezultat care încununează munca echipei şi pregătirea pe care a făcut-o. Arbitrajul, ca peste tot, ne-a fost defavorabil. Cu atât este mai mare meritul nostru că am învins. Energia este o echipă valoroasă, deși mulţi nu o văd aşa. Nu pot să nu-l nominalizez pe Steffel, care la Cluj a făcut un meci imperial“, a declarat preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia, Dan Cumpănaşu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU