12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Sentimental, e un meci special

Grigoraş: Sentimental, e un meci special

Antrenorul gorjenilor este creatorul actualei campioane Oţelul Galaţi, însă duminică nu concepe decât victoria pandurilor

Un meci contra echipei Oţelul Galaţi este unul aparte pentru Petre Grigoraş. Şi nu neapărat pentru că la Târgu Jiu vine campioana en-titre. Grigoraş este cel care a
creat, practic, actuala campioană, majoritatea fotbaliştilor fiind selectaţi şi promovaţi în mandatul său. „E un meci special pentru că am lucrat trei ani şi jumătate acolo cu majoritatea jucătorilor. Nimic mai mult. Au trecut deja peste doi ani de când ne-am despărţit, fiecare a apucat-o pe drumul lui şi îşi urmează destinul în viaţă. Al meu m-a adus la Târgu Jiu şi nu-mi pare rău deloc. Sentimental, e un meci special, dar sentimentele trebuie lăsate la o parte şi trebuie să ne intereseze punctele. Întâlnim campioana en-titre, o echipă care a jucat de la egal la egal cu una din forţele Europei, Manchester United“, a spus Grig.
De la plecarea sa de la Galaţi, în iunie 2009, Petre Grigoraş a mai întâlnit o singură dată Oţelul ca adversar, joc de care nu-şi aduce aminte cu plăcere. „Am avut o singură întâlnire cu ei. Eram la Iaşi, chiar spuneau cei de acolo că ştiu echipa foarte bine, că e un avantaj. Nu a fost nici un avantaj. Am dominat vreo 30 de minute şi la final s-a terminat 4-0 pentru ei. Îi ştiu foarte bine, le ştiu calităţile şi defectele, au mai crescut, s-au mai maturizat, dar nu e un avantaj. Nu contează cât de mult cunoşti adversarul, ci cât de bine eşti pregătit pentru acel meci. Calculul hârtiei o dă favorită pe Oţelul, că e campioana României. Nu există o ambiţie aparte din partea jucătorilor, îşi urmăresc ţelul în viaţă, respectă fotbalul, încearcă să joace cât mai bine la echipa care îi plăteşte. Nu cred că e vreun jucător de acolo să aibă vreo ambiţie împotriva mea“, a mai spus Grigoraş.

Vin cu elan

Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, crede că prestaţia bună a gălăţenilor pe „Old Traford“ poate să le dea multă încredere, chiar dacă trupa lui Dorinel Munteanu a pierdut, scor 0-2, cu Manchester United în grupele Champions League. „Surprinzător, cred că Oţelul a făcut unul din cele mai bune jocuri ale lor din grupă. Poate rezultatul este mincinos, 2-0, chiar dacă victoria gazdelor este meritată. Oţelul a făcut un meci extrem de curajos, a prestat un joc foarte bun, consistent, cu un presing permanent. După ultimele rezultate e pe val. Nu acelaşi lucru putem spune despre noi, care am avut în ultimele două jocuri puţine reuşite. Oţelul poate să vină la Târgu Jiu cu un elan superior, au văzut că poate să lupte de la egal la egal cu finalista de anul trecut a Champions League. O să-şi revină, au suficiente zile de recuperare şi la ora jocului cu noi nu se va pune problema oboselii. Sunt convins că vor fi apţi 100% fizic şi vor veni să câştige“, a punctat antrenorul gorjenilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS