19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFetele care umplu plasele cu... goluri

Fetele care umplu plasele cu… goluri

Fotbalistele lui Sorin Pătraşcu vor să dea 50 de goluri în trei meciuri, primele 19 „boabe“ fiind reuşite deja etapa trecută

Nu se ştie dacă sunt gospodine pe acasă sau eleve eminente la şcoală. Se ştie însă că atunci când intră pe teren sunt gata să-şi calce adversarul în picioare. Sau mai bine zis, adversarele. Fetele lui nea Sorin, fotbalistele de la Real Craiova, căci despre ele este vorba, dau totul pe teren atunci când îmbracă echipamentul şi îşi pun crampoanele. Un dribling, o alunecare, ba chiar şi câte o foarfecă fac deliciul spectatorilor. 19-0 este scorul la care au învins ultima dată, în etapa a doua a Ligii I. E drept, după un „accident“ suferit la Cluj, o înfrângere cu 10-0 într-un meci în care în poartă a intrat una dintre atacantele echipei. „Floriana Bertea, portarul nostru, şi unul dintre cei mai buni din ţară – sezonul trecut a încasat doar 13 goluri în tot campionatul – şi-a dat demisia de la serviciu, a avut ceva probleme, s-a supărat şi n-a mai venit. Asta e, mergem înainte şi fără portar. Şi aşa pe la meciuri îmi strigă spectatorii să bag în poartă o jucătoare de câmp că nu prea luăm goluri“, a spus antrenorul Sorin Pătraşcu. După eşecul de la Cluj, Pătraşcu a stabilit obiectivul echipei pe termen scurt: „Am dat scris că vom da minimum 40 de goluri în următoarele trei meciuri. Dar eu cred că vom da 50. Deja cam jumătate de normă ne-am făcut după 19-0 cu Negrea Reşiţa. Pentru următorul joc, programat duminică cu Motorul Oradea, în deplasare, ne-am propus să marcăm între cinci şi zece goluri“. Antrenorul a explicat şi care este situaţia sa după suspendarea dictată de FRF: „Am primit decizia Comisiei de Disciplină a FRF prin care am fost amendat cu 15.000 de lei şi suspendat pe doi ani pe plan sportiv. Mâine (astăzi – n.r.) este recursul. Până la o decizie definitivă voi sta pe bancă, apoi vom mai vedea“.

Greu printre atâtea domnişoare
 
Sorin Pătraşcu se înţelege bine cu fetele, chiar dacă recunoaşte că nu îi este deloc uşor printre atâte domnişoare: „Cu fetele trebuie să fii ceva mai delicat decât cu băieţii. Eu mă mai agit, sunt mai vulcanic la meciuri, dar de multe ori fetele mă liniştesc. Avem şi stranieri la echipă, Linda Cergan, mijlocaş central, al cărei tată este ghanez, dar şi o fată din Republica Moldova, Alina Botnaru. De curând am făcut şi două transferuri, Manuela Voica şi Alexandra Mihălescu. Sezonul acesta vrem să ne calificăm în play-off, apoi din patru echipe promit că vom da cel puţin una la o parte pentru a lua din nou medalii. Nu ştim ce culoare vor avea acestea, sper să fie cât mai strălucitoare“. Surorile Simona şi Alina Peşu sunt componente de bază ale echipei. Ultima este căpitan, dar şi prietena unuia dintre fiii antrenorului. Cu toate acestea, nea Sorin dă asigurări că nu face echipa pe cumetrii: „Alina Peşu este cea mai veche dintre componentele lotului. Nu e căpitan de echipă pe pile şi nici din alte motive decât cele sportive. Surorile Peşu sunt şi arbitre, însă nu se ceartă la meciuri cu arbitrii când aceştia mai greşesc“. Când vine vorba de buget, Sorin Pătraşcu explică: „FRF plăteşte transportul, cazarea şi masa la meciuri. În rest, banii se strâng de la oameni de bine care vor să ajute“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII