17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRecoltă bogată de medalii

Recoltă bogată de medalii

Spadasinii craioveni au oprit acasă şapte medalii, dintre care două titluri naţionale

Timp de patru zile, sala de scrimă din incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a găzduit finala Campionatului Naţional de juniori, competiţie care a reunit peste 60 de spadasini din ţară. Ca de obicei, craiovenii au fost printre protagoniştii competiţiei, reuşind să oprească acasă şapte medalii, dintre care două de aur, două de argint şi trei de bronz. În întrecerea masculină, juniorii din Bănie au acaparat podiumul la individual.
Noul campion naţional este Ionuţ Trandafirescu (LPS „Petrache Trişcu“), acesta învingându-l în finală pe colegul său de club Lucian Ciovică. Podiumul a fost completat de Ştefăniţă Vâlceanu, de la CS Universitatea Craiova, sportiv pregătit de Dumitru Popescu.

Duel Craiova – Constanţa pentru titlu

Şi a doua zi de concurs, la echipe, a fost una cu o „recoltă“ bogată pentru craioveni. Cele două echipe de la LPS „Petrache Trişcu“ înscrise în concurs au obţinut medalii de aur şi bronz. LPS „Petrache Trişcu“ 1, în alcătuirea Lucian Ciovică, Laurenţiu Ricuţă, Ionuţ Trandafirescu, David Pokker, a obţinut titlul naţional, după ce a învins în finală pe CSS CSM 1 Constanţa cu scorul de 45-39, după un meci aprig disputat. Şi spadasinii de la echipa a doua LPS „Petrache Trişcu“ – Tatian Bolboceanu, Mario Persu, Mihai Zamfir, Mateiţă Leonard – au urcat pe podium, cucerind bronzul, după ce au depăşit, destul de clar, în finala mică echipa a doua de la CSS-CSM II Constanţa, scor 45-26. Interesant este că în sferturile de finală, LPS 1 şi LPS 2 s-au întâlnit între ele, aşa cum s-a întâmplat şi cu cele două echipe de la CSS-CSM Constanţa.

Fetele au luat două medalii

Dacă la masculin craiovenii au luat patru medalii, în întrecerea feminină gazdele au oprit acasă doar două medalii. La individual, Claudia Năboiu (LPS „Petrache Trişcu“) a urcat pe a treia treaptă a podiumului, fiind depăşită în semifinale de către Greta Veşeş (CS Satu Mare). Noua campioană este Amalia Tătăran, din Satu Mare. La echipe, spadasinele de la LPS „Petrache Trişcu“ au ocupat locul doi, fetele care au contribuit la acest rezultat fiind Claudia Năboiu, Cezara Constantin, Alice Tudor şi Alexandra Ionică-Cârstea. Oltencele au fost învinse în finală de echipa din Satu Mare. Sportivii craioveni sunt antrenaţi de Mădălina Mincu (feminin); Radu Podeanu şi Daniel Matache (masculin). Cătălin Brânduşoiu, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, a vorbit despre rezultatele craiovenilor: „Sunt nişte rezultate bune, deşi se putea mai bine la feminin. Totodată, suntem mulţumiţi deoarece majoritatea sportivilor sunt mai mici decât adversarii. Mulţi dintre ei sunt la prima categorie de juniorat. Mă bucură faptul că la masculin am disputat finale, atât la individual, cât şi la echipe“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII