18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFields şi Gilles iubesc spectacolul

Fields şi Gilles iubesc spectacolul

Brandon Fields şi Robert Gilles, americanii achiziţionaţi în această vară de divizionara A de baschet masculin, Energia Rovinari, sunt pregătiţi să uimească România

Ambii au ajuns în România fiindcă „li s-a părut interesant“. Divizia A este comparabilă cu campionatul universitar din SUA, deci este un nivel bun. Şi oamenii din Târgu Jiu sunt pe placul americanilor, iar aceştia sunt decişi să-i răsplătească așa cum se cuvine în viitorul sezon. „Aici e un oraş mic, dar frumos şi avantajul unui oraş mic este acela că oamenii se cunosc mai bine şi sunt mai prietenoşi, mai deschişi cu străinii. Este o atmosferă foarte frumoasă la jocurile echipei de baschet, fanii sunt foarte aproape de jucători“, a spus Fields. Şi echipa este OK pentru că nu există deficienţe de comunicare. „Îmi place echipa, colegii m-au primit foarte bine. Şi mă bucur că aici toată lumea vorbeşte engleza, deci nu sunt deloc probleme legate de comunicare. Până acum a fost o atmosferă foarte bună la echipă. Şi eu, dar şi Robert (Robert Gilles – n.r.) ne simţim foarte bine“, a spus Fields. Acesta promite să joace pentru echipă, dar să facă şi spectacol. „Sunt un jucător exploziv. Dar, dacă tot am ajuns aici, voi juca pentru echipă, şi pentru faza de apărare, dar şi pentru atac. Oricum, vă daţi seama că iubesc spectacolul!“, a declarat Brandon.

Gilles: Să vorbim o singură limbă, a baschetului

Robert Gilles a fost curtat de Energia încă din iarnă, dar a ajuns abia acum sub comanda lui Slobodan Nikolic. „În iarnă s-au purtat câteva discuţii cu cei din conducerea clubului Energia, dar nu au fost finalizate, însă acum cei de aici chiar m-au convins să vin. Evident că a contat şi faptul că acum în campionatul românesc se joacă un baschet de calitate, iar la Energia se vrea performanţă. Din câte am înţeles, jucătorii străini sunt foarte bine primiţi aici. Apoi, a fost important și faptul că există un antrenor foarte bun, dar şi alţi jucători la fel ca mine. Deci, mi s-a părut o alegere bună“, a explicat Gilles. Faptul că în echipă sunt şi sârbi şi americani nu contează atâta timp cât toţi joacă baschet. „Cred că şi antrenorul, dar şi jucătorii se pot adapta foarte uşor la un singur stil: cel de baschet“. Robert îşi propune ca Energia să câştige omogenitate şi să facă o figură frumoasă în noul campionat. „Cred că ar trebui să luăm fiecare meci pe rând, să câştigăm la capitolul omogenitate întâi şi apoi să încercăm să aducem şi rezultatele. Noi nu putem decât să ne dorim să câştigăm fiecare meci atât din campionat, cât şi din cupă, să facem o figură frumoasă în ambele competiţii. Eu îmi doresc să muncesc cât mai mult în pregătire pentru a putea face cât mai mult şi în terenul de joc. Chiar dacă vorbim toţi engleza în echipă, cea mai bună limbă pe care trebuie să o folosim este baschetul“, a spus Gilles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS