19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia a cucerit Ardealul

Energia a cucerit Ardealul

Energia Pandurii Târgu Jiu a câştigat turneul amical dotat cu Cupa Clujului după ce a învins pe Dinamo Braşov, scor 33-24, CSM Satu Mare, scor 31-26 şi echipa gazdă, „U“ Transilvania Cluj, scor 33-30

Deşi a pierdut mulţi jucători de valoare în ultima perioadă, Energia Pandurii pare capabilă să se lupte pentru un loc în prima jumătate a clasamentului ediţiei viitoare a Ligii Naţionale de handbal masculin. A arătat-o în turneul de verificare de la Cluj-Napoca, unde a învins trei dintre componentele Ligii Naţionale, teoretic, de aceeaşi valoare.
Portarul Adrian Rădulescu a fost numărul 1 pentru gorjeni la Cluj, arătând o formă bună în toate jocurile, în condiţiile în care Florin Dragomir, cu probleme la spate, nu a fost utilizat deloc. Nici Mledenciu nu a prins decât primul joc, fiind obligat la repaos din cauza unei contuzii puternice.
Energia a trecut la pas de Dinamo Braşov, scor 33-24, în prima partidă a turneului de pregătire, şi apoi la fel de lejer de CSM Satu Mare, scor 31-27. Deşi părea echilibrat, ţinând cont că sezonul trecut Energia a terminat pe locul 7 în Liga Naţională, iar CSM Satu Mare pe locul 8, gorjenii au condus ostilităţile şi au reuşit un ecart maxim de 10 goluri, 27-17. Doar prezenţa rezervelor gorjene pe parchet, în final, a mai strâns scorul la 31-26.
Finala dintre Energia şi „U“ Transilvania Cluj i-a avut pe târgujieni în prim-plan. Oltenii au condus în permanenţă, chiar şi la şase goluri, 29-23 (‘43), deşi echipa lui Liviu Andrieş a suportat 12 minute de penalizare spre deosebire de doar 2 minute ale gazdelor. În două rânduri, Energia a avut câte doi jucători eliminaţi, dar a rezistat cu brio.
Portarul Rădulescu, din nou excelent, a terminat cu 17 intervenţii, protejat foarte bine de oamenii din faţa sa. Clujenii au forţat în ultimele minute un egal nesperat datorită a trei goluri consecutive, dar Vali Popescu a lămurit lucrurile, scor 33-20. Cu trei victorii, Energia şi-a adjudecat Cupa Clujului, după ce cu o săptămână înainte se impusese şi în triunghiularul de la Turda.

Apărarea, punctul forte

Cu trei săptămâni înainte de startul Ligii Naţionale, Liviu Andrieş a cristalizat un prim „şapte“ plus două-trei soluţii de schimb, însă e clar că nu se poate baza pe ceilalţi handbalişti de pe bancă. Energia intră pe teren în formula: Rădulescu – Asoltanei, Păiuş, Giotoiu, An. Popescu, Mazilu, Apolzan, iar pe faza de apărare An. Popescu schimbă cu Ilieş. Mai contează cu adevărat Vali Popescu şi Enache. „Se ştie că ăştia sunt. Avem 9-10 jucători de bază, restul sunt tineri care trebuie să crească“, a recunoscut Andrieş. Tehnicianul este mulţumit de jocul de apărare, arma numărul unu pentru olteni în viitorul sezon, dar şi de atitudinea elevilor săi  în ansamblu. „E bine. Îmbucurător e faptul că nu au fost accidentaţi, iar jocul începe să se lege. Punctul forte al nostru pentru sezonul viitor va fi apărarea, dublată de contraatacuri, iar la Cluj am avut o apărare agresivă aşa cum ne-am dorit. Echipa e schimbată în bine. Victoriile te încarcă pozitiv şi prin jocuri creştem. E un nucleu bun de jucători. Şi relaţiile personale dintre ei sunt ok, sunt prieteni, nu sunt animozităţi, iar asta se vede în teren. Am speranţe că putem avea rezultate bune în sezonul viitor cu condiţia să nu avem parte de accidentări“, a declarat Andrieş.

Rezultate Cupa Clujului
Dinamo Braşov-Energia Pandurii Târgu Jiu 24-33, U Transilvania Cluj-CSM Satu Mare 25-23, Energia Pandurii Târgu Jiu- CSM Satu Mare 31-27, U Transilvania Cluj- Dinamo Braşov 34-27, Dinamo Braşov- CSM Satu Mare 26-31, U Cluj- Energia Pandurii Târgu Jiu 30-33.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS