12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNoi teste pentru echipele oltene

Noi teste pentru echipele oltene

Cele trei formaţii oltene de handbal din Liga Naţională, SCM Craiova, Oltchim Râmnicu Vâlcea (ambele la feminin) şi Energia Pandurii Târgu Jiu (masculin) participă, zilele acestea, la turnee de verificare în ţară şi în străinătate

Cu două săptămâni înainte de debutul unui nou sezon din Liga Naţională de handbal, cele trei echipe din Oltenia angrenate în această competiţie sunt în plină perioadă de pregătire. SCM Craiova şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (ambele la feminin), dar şi Energia Pandurii Târgu Jiu (masculin) participă începând de astăzi la turnee de verificare.
Handbalistele de la SCM Craiova, pregătite de Bogdan Burcea, au plecat ieri spre Braşov, urmând să evolueze la Cupa Corona, alături de formaţia locală Corona Braşov şi de două divizionare A, Ştiinţa Bacău şi HCF Piatra Neamţ.
Oltencele vor juca astăzi două partide, de dimineaţa cu Ştiinţa Bacău şi după-amiaza cu formaţia gazdă, pregătită de Mariana Târcă. Braşovencele au participat, weekendul trecut, alături de SCM Craiova, Oţelul Galaţi şi HK Zajecar la turneul de la Filiaşi, reuşind să câştige „Cupa Olteniei“, cu victorii pe linie. În disputa directă, Corona Braşov, care se anunţă o candidată la locurile de cupe europene, a învins SCM Craiova cu scorul de 30-23. La Braşov, în cel de-al treilea meci, craiovencele vor întâlni formaţia HCF Piatra Neamţ.
„Va fi un turneu de pregătire puternic, foarte util pentru noi. Spre deosebire de săptămâna trecută, avem tot lotul la dispoziţie, inclusiv cele trei fete care au venit de la naţionala de tineret, Apipie, Florica şi Ianaşi, şi avem posibilitatea ca după aceste trei jocuri de pregătire să evaluăm nivelul la care ne aflăm“, a spus înainte de plecare antrenorul Burcea.

Campioane din patru ţări la „Schmelz Cup“

Pentru campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea urmează o perioadă de foc.
După turneul disputat în Ungaria, unde au ocupat locul trei, fetele antrenate de Radu Voina participă, în perioada următoare, la două turnee extrem de importante în Germania.
Primul este „Schmelz Cup“, turneu care debutează mâine şi la care Oltchim va juca în grupă cu Thuringer HC (Germania) şi Byasen HE Trondheim (Norvegia).
În cealaltă grupă se întrec TSV Bayer 04 Leverkusen (Germania), Handball Metz (Franţa) şi Gyori Audi ETO (Ungaria). „La acest turneu participă patru campioane naţionale, din România, Franţa, Germania şi Ungaria. Sperăm ca antrenorul să poată pune la punct partea de pregătire tehnică şi să contureze un prim 7“, a declarat Petre Berbecaru, preşedintele clubului vâlcean. Săptămâna viitoare, Oltchim va participa, tot în Germania, la „Sika Cup“ de la Bad Urach, alături de echipele TSV Leverkusen Bayer04, Zaglebie Lubin, Dinamo Volgograd, Buxtehuder SV, Hypo Niederösterreich, TuS Metzingen şi Byasen HB Elite.

Energia, la Cupa Clujului

Handbaliştii echipei Energia Pandurii Târgu Jiu participă, la sfârşitul acestei săptămâni, la un turneu de pregătire la Cluj-Napoca, alături de alte trei echipe din Liga Naţională, Dinamo Braşov, CSM Satu Mare şi „U“ Transilvania Cluj. Gorjenii debutează astăzi, de la ora 9.30, cu Dinamo Braşov, iar de la ora 16.30 întâlnesc CSM Satu Mare. Ultimul joc al trupei lui Liviu Andrieş este programat sâmbătă, de la ora 13.00, în compania echipei gazdă, „U“ Transilvania Cluj. „Sunt meciuri de pregătire foarte bune. Avem ocazia să vedem unde suntem cu pregătirea“, a spus Andrieş. Pentru Energia Pandurii Târgu Jiu este al treilea turneu de pregătire al verii, după „dubla“ cu HC Caraş Severin de la Târgu Jiu şi „triunghiularul“ de la Turda. Altfel, CS Energia Rovinari a pus deja în vânzare abonamente pentru sezonul competiţional 2011-2012 atât la handbal, cât şi la baschet masculin. Abonamentele pot fi procurate de la sediul clubului din incinta Sălii Sporturilor. Preţul unui abonament la meciurile echipei de handbal Energia Pandurii este de 100 de lei. În preţul abonamentului sunt incluse meciurile din campionat, dar şi cele din Cupa Cupelor. Tot 100 de lei costă un abonament la meciurile echipei de baschet şi este valabil pentru partidele din cadrul campionatului naţional Divizia A, inclusiv play-off sau play-out (după caz) şi Cupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS