28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLui Grigoraş nu îi este frică de Dinamo

Lui Grigoraş nu îi este frică de Dinamo

Partida de sâmbătă, dintre Dinamo şi Pandurii, se va disputa cu porţile închise, terenul „câinilor“ fiind suspendat. Petre Grigoraş ar fi preferat ca meciul să se joace cu spectatori, chiar şi în faţa unui public ostil. „Faptul că se joacă cu porţile închise la Dinamo nu poate fi un atu pentru noi. Oricum, la Dinamo veneau câte 1.000 de spectatori şi distanţa de la galerie până la banca de rezerve e de vreo 100 de metri şi nu îi auzeam nici eu, jucătorii cu atât mai puţin. Nu prea s-au înghesuit spectatorii la meciurile lor, cred că au fost mai mulţi la Ploieşti. Nu e plăcut să joci cu porţile închise, eu mi-aş fi dorit să jucăm cu spectatori şi chiar să vină 5-6.000 de persoane la meciul cu Dinamo“, a afirmat Grig.

Două puncte e bine,
trei e perfect

Mulţumit cu bilanţul primelor două etape, Petre Grigoraş speră ca echipa sa să obţină măcar două puncte în următoarele două întâlniri, cu Dinamo şi CFR Cluj. „Aş fi ipocrit să spun că două rezultate de egalitate nu ar fi bune. Trei puncte ar fi foarte bune. Nu sunt negativist, asta încerc să le imprim şi jucătorilor. Dacă vor avea încredere totală, sunt convins că vom scoate un rezultat bun la Dinamo. Nu mi-e frică“, a spus Grigoraş.

Băcilă, singurul incert

După ce a ratat jocul cu Ceahlăul, Cosmin Băcilă ar putea pierde şi partida cu Dinamo Bucureşti din cauza unor probleme medicale. „Băcilă are probleme cu spatele, nu ştiu dacă va juca. Să vedem care va fi starea lui de sănătate până la ora meciului şi e posibil să schimb unu-doi jucători faţă de meciul trecut“, a spus Grigoraş. Chiar dacă au acuzat în această săptămână probleme medicale, Vranjes şi Viera vor fi pe teren cu Dinamo. „Vranjes e recuperat 100%. Viera mai acuză mici dureri la gleznă, dar nu se pune problema să nu joace“. De altfel, Ousmane Viera are un pariu cu închizătorul „câinilor“, Djakaridja Kone. Viera a mizat 1.000 de euro pe victoria pandurilor. „Ousmane a riscat atâţia bani, cât e el de zgârcit? Înseamnă că are mare încredere în echipă“, a comentat Grigoraş.

Chiricheş şi Pintilii au debutat în naţională

În amicalul României cu San Marino, scor 1-0, pandurii Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii au debutat pentru naţionala de seniori a României. Chiricheş a fost integralist, în timp ce Pintilii a evoluat doar în partea a doua. „Au fost un adversar modest şi un joc modest. Nu cred că a ieşit vreun jucător în evidenţă ca să putem face aprecieri pozitive sau negative la adresa unuia sau altuia. Important este că au jucat şi au simţit şi ei ce înseamnă tricoul echipei naţionale. Dacă te chinuieşti cu San Marino, atunci cât de bine trebuie să fii pregătit să joci cu Franţa, Anglia, Spania sau Olanda?“, a comentat Petre Grigoraş prestaţia elevilor săi. Deşi nu s-a simţit neapărat vizat, Grigoraş a ţinut să-i dea replica selecţionerului Victor Piţurcă. Acesta afirmase că jucătorii selecţionaţi sunt slab pregătiţi din puct de vedere fizic. „N-aş vrea să jignesc pe nimeni, dar şi eu, dacă vreau să fiu răutăcios, acum fac două-trei antrenamente cu jucătorii veniţi de la naţională şi le spun că sunt nepregătiţi. Poate, dintr-un anumit punct de vedere, în cazul anumitor jucători, a avut dreptate. Pintilii, care în perioada de pregătire a fost accidentat, nu a jucat decât o repriză în meciurile amicale şi s-a văzut că şi în meciurile oficiale nu a reuşit să ducă un meci întreg. La fel a fost şi Brata. Dar eu cred că a generalizat şi nu a dat nume de jucători care erau în această situaţie. În plus, nu ştiu ce rost aveau trei antrenamente pe zi. A fost o jignire, Piţurcă a jignit toţi antrenorii din Divizia A“, a afirmat Grigoraş.
Din cauza unei accidentări, Mihai Pintilii a ratat aproape complet stagiul de pregătire din Austria, iar în primele două jocuri din Liga I a fost înlocuit după o oră. Chiar şi aşa, Pintilii rămâne un jucător esenţial pentru Pandurii: „Pintilii este un jucător care depune un efort fantastic. Prefer să am trei-patru jucători de genul acesta, să joace 50-60 de minute ca Pintilii. Sper ca uşor-uşor să revină şi el, important e să fie sănătos şi se va vedea că în două-trei etape va fi din nou jucătorul care va putea evolua 90 de minute fără probleme“, a declarat Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS