28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSupercupa neputinţei

Supercupa neputinţei

Pandurii Târgu Jiu a remizat cu divizionara „C“, Jiul Rovinari, scor 0-0, într-un joc amical disputat la Motru. Petre Grigoraş a cerut scuze publicului pentru evoluţia ruşinoasă a echipei sale.

Câteva sute de localnici au fost atraşi de vizita echipei de Liga I, Pandurii Târgu Jiu, care a disputat un amical cu Jiul Rovinari, joc denumit pompos Supercupa Minerul, însă nu au avut ce vedea. Doar dorinţa rovinărenilor, dusă uneori la extrem, de a nu pierde în faţa echipei de Liga I, a ieşit în evidenţă. Pandurii a aliniat cea mai bună formulă pe care a avut-o la dispoziţie: Mingote – Rusu, Tătaru, Cardoso, Vlad – Băcilă, Nistor, Voiculeţ – Lemnaru, Batin, Stromajer, dar jocul nu s-a legat chiar dacă s-a jucat numai în terenul Jiului. Singura şansă de gol a primei părţi a avut-o Lemnaru, cap din şase metri, scos excelent de portarul Voinea. Grig a forţat victoria şi nu a schimbat nimic la pauză, dar Lemnaru s-a dovedit a fi din nou atacantul risipitor, trimiţând în bară şi în portarul Nicolae. Cardoso a încasat două galbene în două minute, ambele prosteşti, şi şi-a lăsat echipa în zece jucători de câmp în minutul 52. Din minutul 64, Pandurii a schimbat liniile, doar Tătaru fiind menţinut în teren. Nici copiii nu au reuşit mare lucru, doar Maxim dovedind că are potenţial. „Maxim e un jucător care promite“, a comentat Grig prestaţia fostului jucător de la Espanyol Barcelona. „Max“ i-a servit pe tavă lui Bucur golul, dar atacantul adus de la Zlatna a ratat cu poarta goală din câţiva metri (‘86). Unguru s-a accidentat în minutul 80 şi Pandurii a terminat partida în opt jucători de câmp. Organizatorii au decis să se execute şi lovituri de departajare, unde Pandurii a fost mai precisă, reuşind să câştige cu 5-3, şi să-şi adjudece Supercupa. 

Toşca, pandur pentru o zi

 Alin Toşca, fotbalistul Stelei care a evoluat în Liga I pentru Unirea Urziceni, a fost testat de Pandurii în amicalul cu Jiul Rovinari, însă Petre Grigoraş nu a fost mulţumit de prestaţia sa. „Toşca 100% nu rămâne“, a decretat Grig după joc.
Jocul cu Jiul a mai făcut o „victimă“, Daniel Unguru, care a fost exclus pentru o perioadă nelimitată de timp din lotul echipei mari. „Unguru a fost lăudat că este cea mai mare speranţă a fotbalului gorjean, dar se va antrena cu echipa a doua, iar când va ajunge cu picioarele pe pământ s-ar putea să mai vină la prima echipă. Acum, în următoarele luni nu va mai face parte din lot“, a spus tehnicianul.
Grigoraş a fost foarte acid la adresa elevilor săi la finalul întâlnirii, declarându-i învingători morali pe cei de la Jiul.

„O ruşine de meci“

Tehnicianul şi-a cerut scuze spectatorilor pentru evoluţia jalnică a echipei sale. „A fost o ruşine de joc, ce să mai comentăm. Scurt: ruşine! Nu m-a interesat scorul sau cupa. Era vorba de atitudinea pe care trebuie să o aibă o echipă de Divizia A când evoluează cu un adversar inferior. Trebuie să demonstrezi prin joc şi atitudine că nu întâmplător eşti pe prima scenă. Învingătoare morală e Jiul Rovinari. Noi am câştigat că am avut şansă. Trebuia să fie un joc la discreţia noastră, iar diferenţa să fie de 4-5 goluri. E bine venit duşul acesta. Bine că nu s-a întâmplat în campionat să ne prezentăm aşa că ne dădeau 10, făceau scorul campionatului. Îmi cer scuze celor care au venit la meci şi nu am putut să le oferim mai mult. Dar nu e nici o pierdere, nu am pierdut nici un punct. Dacă jucam în Liga 1, indiferent care era ea, sigur era scorul campionatului“, a declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII