19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNoroc bun pentru gorjeni în Europa

Noroc bun pentru gorjeni în Europa

Energia Pandurii Târgu Jiu va întâlni gruparea italiană Pallamano Intini Noci în turul trei al Cupei Cupelor, o debutantă în cupele europene. Turul este programat în deplasare (26-27 noiembrie), iar jocul decisiv are loc la Târgu Jiu (3-4 decembrie).

Desemnată cap de serie de către EHF, Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu are parte de un adversar accesibil în turul III al Cupei Cupelor, Pallamano Intini Noci. Gruparea din sudul Italiei, deşi înfiinţată în 1976, are experienţă de un singur sezon în prima ligă din Peninsulă. Printre componenţii echipei se află şi Iulian Petru Pop, fost internaţional al României, cu 133 de meciuri sub tricolor, pentru care a marcat 284 de goluri. Pallamano Intini Noci este o necunoscută pentru gorjeni, însă, punând în balanţă nivelul handbalului din cele două ţări, Energia porneşte favorită. „La prima vedere, pare un adversar accesibil, dar nu trebuie să credem că suntem deja calificaţi. Vom vedea DVD-urile cu echipa italiană, ce jucători are şi abia atunci vom putea analiza şansele noastre. Totuşi, ţinând cont de valoarea superioară a handbalului de la noi şi de tradiţia handbalului românesc, s-ar putea spune că pornim cu prima şansă… Este adevărat că avem şi noi mai mult noroc la tragerea la sorţi decât am avut până acum în cupele europene. Să dea Dumnezeu să mergem mai departe, să trecem pentru prima oară de un tur! Oricum, şi din punct de vedere al distanţei se poate spune că am avut noroc, nu vom face o cheltuială aşa de mare, jucăm în Italia, nu în Portugalia sau în Insulele Feroe“, a declarat tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş.

Duel „fratricid“

Orăşelul de 20.000 de locuitori din zona Siciliei, Noci, este înfrăţit cu Târgu Jiu, iar relaţiile dintre cele două comunităţi sunt destul de strânse, chiar în această vară derulându-se o colaborare pe linie de învăţământ. Principala preocupare a italienilor este agricultura, în jurul oraşului fiind circa o mie de ferme atât pentru creşterea animalelor, cât şi pentru cultivarea viţei-de-vie. Noci are o sală de opt sute de locuri pe scaune, iar echipa este pregătită de Franco Trapani. Sezonul trecut, primul în elita handbalului din Peninsulă, gruparea din Noci a reuşit să câştige Cupa Italiei. Gorjenii se anunţă ospitalieri cu fraţii lor, însă numai în afara terenului de joc. „De data asta avem şanse reale să mergem mai departe, italienii erau echipa cea mai accesibilă dintre posibilele adversare şi cred că este cea mai uşoară misiune din tot ce am avut până acum în cupele europene. Suntem favoriţi, asta e clar, dar mă îngrijorează faptul că nu ştim mare lucru despre Pallamano Intini Noci. Nu vom accepta în nici un caz desfăşurarea ambelor partide pe terenul unei singure echipe. Noi vrem să jucăm în primul rând pentru public, iar Târgu Jiul merită să vadă un meci de cupe europene, doar pentru asta ne-am luptat în fiecare an“, a anunţat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.
Dacă italienii sunt debutanţi în Europa, nici gorjenii nu sunt departe. Energia a mai jucat în două rânduri în cupele europene, bilanţul fiind negativ, trei înfrângeri şi o victorie, fiind eliminată de fiecare dată de Gumarny Zubri (Cehia), respectiv FC Porto Vitalis (Portugalia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS