19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJaka Stromajer, salvatorul

Jaka Stromajer, salvatorul

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1-1
Stadion
“Ceahlăul”, spectatori: 1.000
Au marcat: Gafiţa ’25 / Stromajer ’48
Ceahlăul: Villadsen – Dumitraş, Cazan, Forminte, Barna – Omerbegovic (’58, Bădescu), Achim (’67, Chiacu), Cebotaru, Monroy, Stana (’90, Radovanovic)- Gafiţa. Antrenor: Costel Enache.
Pandurii: Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Grecu (’46, Vlad) – Cristea (’64, Brata), Pintilii (’77, Nistor), Vranjes – Lemnaru, Batin, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Dumitraş, Stana / Pintilii, Cristea, Viera
Au arbitrat: R. Dumitru – Ov. Artene, D. Hulubei.

Pandurii a debutat cu o remiză la Piatra Neamţ, scor 1-1, graţie unei execuţii fantastice a lui Stromajer,
antrenorul Grigoraş fiind însă nemulţumit de rezultat

Gruparea din Târgu Jiu s-a urnit greu la debut, trupa lui Petre Grigoraş fiind, cel puţin în prima parte, departe de aşteptările acestui sezon. Cu cele trei achiziţii în „unsprezecele“ de start, Rusu, Cristea şi Batin, oltenii au construit greu, linia de la mijlocul terenului fiind parcă o barieră greu de depăşit. Aşezarea gorjenilor, 4-3-3, a fost doar un pretext ofensiv al lui Grigoraş, ocaziile fiind numărate la poarta lui Lazar. Gafiţa s-a dovedit cel mai mare pericol, atacantul nemţean trimiţând cu capul pe lângă buturi din şapte-opt metri la o nesincronizare a defensivei lui Grigoraş (‘8). Tot Gafiţa, şut de la distanţă (‘11) şi Monroy, blocat la sacrificiu, în ultimul moment, de Rusu (‘12) au speculat vulnerabilitatea oltenilor. Până la urmă inevitabilul s-a produs. Viera a greşit o pasă simplă la centrul terenului, iar Ceahlăul a contraatacat letal, Gafiţa învingându-l pe Lazar cu un şut la colţ (1-0, ‘25). Rusu s-a mai aruncat o dată în faţa mingii la şutul lui Forminte şi a evitat KO-ul (’36). Singura realizare ofensivă a pandurilor a rămas şutul telefonat al lui Batin din primele minute, dar la care Villadsen s-a bâlbâit din greu (‘36).

Pandurii, cu altă faţă

Petre Grigoraş a făcut o singură schimbare la pauză, Vlad, debutant la Pandurii, în locul lui Grecu, deşi s-ar fi cuvenit mai multe. Chiar şi aşa Pandurii s-a revigorat şi a dominat clar, mai ales că a avut şansa să echilibreze rapid situaţia pe tabelă. Stromajer şi-a făcut o minge la marginea careului şi a şutat extraordinar la colţul lung al porţii lui Villadsen (1-1, ‘48). Ceahlăul a primit din plin lovitura, însă Batin nu a reuşit să profite, lobându-l pe portarul danez, dar şi poarta într-o situaţie de unu la unu (‘54). Tot Batin a greşit de două ori serviciul în situaţii excelente de gol pentru Pandurii, dar ex-clujeanul nu a rămas cu atât. În minutul 83, acelaşi Batin, din marginea careului mic, a luat la ţintă telegondola din Piatra Neamţ, după o pasă bună a lui Stromajer, iar Pandurii a scăpat printre degete încă două puncte, spre nemulţumirea antrenorului Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII