25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, într-o altă prezentare

Energia, într-o altă prezentare

Divizionara A gorjeană de baschet masculin, Energia Rovinari, a renunţat la majoritatea titularilor din sezonul trecut şi s-a orientat către alţi jucători, cu pretenţii financiare pe măsura bugetului

Louis Darby, Rafal Bigus şi, posibil, Porter Troupe, trei dintre titularii echipei Energia Rovinari în campionatul trecut, vor rămâne din această vară doar în inimile gorjenilor din Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Darby a ales banii ciprioţilor de la Keravnos Strovolou, Bigus a preferat să rămână în Polonia, lângă familie, iar Troupe trebuie să accepte reducerea salariului pentru a continua la Târgu Jiu. „Am trimis în această săptămână o ofertă şi pentru americanul Porter Troupe. Contractul oferit este însă mai mic faţă de anul trecut. Nu ştim dacă va accepta acest contract, pentru că el a declarat că vrea să revină la Târgu Jiu pe acelaşi salariu. În plus, el doreşte şi un avans substanţial din contract. Aşteptăm un răspuns din partea lui Porter Troupe“, a declarat preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia, Dan Cumpănaşu.

Doar două semnături. Plus Nikolic

Oficialii echipei gorjene speră să definitiveze lotul până pe 31 iulie. Cu o săptămână înaintea expirării acestui termen, Energia şi-a asigurat semnăturile a doar doi jucători, americanul Robert Giles şi Viorel Mocanu. Şi antrenorul Slobodan Nikolic a semnat noua înţelegere, iar conducătorii Energiei îi trec la „certitudini“ şi pe Stefan Nikolic, Alexandru Gliga, Claudiu Alionescu şi Răzvan Bratoloveanu. „Nikolic a semnat, la fel cum o fac şi jucătorii, un contract pentru o perioadă de nouă luni, începând cu 1 august şi până la 30 aprilie anul viitor. În varianta în care vom ajunge să jucăm în faza finală a play-off-ului, adică pentru locurile 1-4, lucru pe care îl doresc cu toată ardoarea, fiecare contract se va prelungi cu o lună“, a spus Cumpănaşu.
Energia a mai anunţat prin oficialii săi că s-au mai înţeles cu americanul Brandon Fields, Adrian Guţoaia (CSU Asesoft Ploieşti) şi sunt în tratative cu Cristian Crăciun (CSU Atlassib Sibiu). „Crăciun trebuie să ne dea un răspuns definitiv luni (astăzi – n.r.), iar cu Guţoaia să zicem că e ca şi stabilit. El e la lotul naţional, dar şi-a dat OK-ul“, a anunţat preşedintele Ion Surdu.

Fields şi Giles, show asigurat

Dacă suporterii gorjenilor se tem că prin plecarea lui Darby nu o să mai fie spectacol, nu au de ce să-şi facă griji. Brandon Fields este mult mai spectaculos şi, în plus, mai eficient din spatele semicercului. Fields, în vârstă de 23 de ani, evoluează pe postul de extremă, sezonul trecut devenind campion al Marocului alături de echipa As de Sale. Americanul de 84 kg şi 1,93 m, originar din Los Angeles, California, a fost jucător la echipa colegiului american Nevada Wolf Pack între 2007-2010, unde a înregistrat medii de 33,82 minute pe meci, 14,5 puncte şi procentaje de 43,1% la aruncările de 2 puncte, de 33,3% la cele din spatele semicercului şi de 61,8% la cele de la linia de fault. Dorit încă din iarnă la Târgu Jiu de Nikolic, Giles este şi el un jucător căruia îi place spectacolul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS